HABERLER>GÜNCEL
14 Haziran 2023 Çarşamba - 13:11

İnciraltı'nda askı süreci tamam... Odalar sessiz, belediyelerden itiraz!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, plana Büyükşehir, Balçova ve Narlıdere belediyeleri ile büyük toprak sahiplerinin dışında itiraz eden olmadığını açıkladı. Karabulut, itirazda bulunmayan meslek odalarına ziyarette bulunarak teşekkür edeceklerini duyurdu.

İnciraltı nda askı süreci tamam... Odalar sessiz, belediyelerden itiraz!

EGEDESONSÖZ – 11 Mayıs’ta askıya çıkarılan İnciraltı planlarının askı süreci, 11 Haziran’da sona erdi ve askıdan indi. Bu süreçte İzmir Büyükşehir, Balçova ve Narlıdere belediyeleri ile İnciraltı’ndaki büyük toprak sahibi sermayedarlar dışında planlara itiraz eden olmadığı öğrenildi.

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası gibi odaların itirazda bulunmamasından memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkür ziyaretine gideceklerini bildirdi.

KARABULUT: UYGULAMA PLANLARI İÇİN ÖNERİLERİNİ DİNLEYECEĞİZ
İzmir’in 50 yıldır beklediği İnciraltı planlarının askı sürecinin de tamamlandığını, bundan sonra atılacak adımları heyecanla beklediklerini belirten Başkan Karabulut, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak; bugüne kadar şehrimize sesimizi duyurmaya çalışarak bölgemizde tarım vasfının bittiğini, yapılacak planlarda da hep “İzmir’in yararına , bizleri de mağdur etmeyecek planlama” istemiştik. Yüzde 99'u şahıs mülkiyeti olan ve 5 nesildir İzmirli ailelerin yerleri İnciraltı ve Bahçelerarası planları; maksimum 3 katı geçmeyen, İzmir’in vizyonuna uygun olan “sağlık turizmi odaklı” planlarla, yepyeni nitelikli yeşil alanlarla planlandı. 30 günlük askı sürecinde yapılan itirazlar bizleri çok ama çok şaşırttı. Öncelikle bir teşekkür ederek başlamak istiyoruz. Bugüne kadar bizleri anlamamak ve gerçekleri görmemekle suçladığımız İzmirli meslek odaları “İnciraltı Planlarına” itiraz etmeyerek bizleri çok mutlu etmişlerdir, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulundan, Mimarlar Odası İzmir Şubesinden, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinden ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinden İnciraltı Gelişim Derneği olarak randevu talep edeceğiz. Kendilerine hem teşekkürlerimizi bizzat ileteceğiz hem de İnciraltı için 18 uygulama planlamaları konusunda önerileri dinleyeceğiz. Birlikte ortak proje geliştirerek, İzmir’in geleceğine yepyeni vizyon bölgesi olabilecek, mimari tasarımları ile dünya da örnek olabilecek projeler için katkı sunmalarını isteyeceğiz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bugüne kadar katılımcı ve İzmirli vatandaş odaklı bir planlama içinde oldu. Geliştirilebilecek her öneri ve projelerde de yine aynı katkıları İzmirli meslek odalarımız ve İnciraltı Gelişim Derneği olarak verebiliriz.”

BELEDİYELERİN İTİRAZLARI ÜZÜNTÜ VERİCİ
“İnciraltı planlarına yapılan itirazlar, üzülerek belirtmek isterim ki; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi ve İnciraltı’nda mülkiyeti bulunan büyük sermayeli toprak sahipleri olmuştur. Her itiraz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca dikkatle takip edilecek ve süreç yakın zamanda tamamlanarak, 18 uygulama aşamasına geçilecektir. İnciraltı ve İzmir hak ettiği değere çok yakında kavuşacaktır, çünkü arkasında İzmir ve İzmirli vardır.”

 
Depremzedelerle ilgili konuşması tepki çeken Ece'den açıklama!
 
Bakanlık harekete geçti: 81 ilde göç uygulaması
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zeynep 15 Haziran 2023 Perşembe 14:00

Siz çok biliyorsunuz bir karış yeriniz olsa acaba boylemi davranırsınız .Düğün salonları mangalcilar nargileciler restorantlar işini bilen bunlarla avunuyor .2 üc katı geçmeyecek yeşil alanı düzgün bir plan olacak. İzmir daha da çok değerlenecek daha ne istiyorsunuz .Hisseli tapularla bir kulübe bile yapamıyoruz kaç senelerdir halk dayandı daha da dayanacak hali kalmadi .Hibe mi istiyorsunuz gelin siz oturun .Halk bunalsın da satsınlar biz alalım istiyorsunuz

Yorumu oyla      3      4  
Kusura bakmasınlar 14 Haziran 2023 Çarşamba 21:16

Belediyelerin itiraz sebebini bilmiyorum fakat, Narliderenin dağları bile evlerden gözükmüyor? Sahil evleri bolgesi 2 araba yanyana geçemiyor? Büyük şehir belediyesi ,kackere sorulmuş görüş oneri vs ? Yani ne olması gerek burdaki gariban hak sahipleri ne yapsın ? Bedavaya hibe mi etsin ? Yani basinda 3 adet gökdelen trilyon kazanırken buralara 2 ve 3 kata çok diyenler nasıl düşünürler? Herkes lütfen haddini bilsin,korumak isteyen,bornova yi, kskyi korurdu ....!!! Mal sahipleri zaten korumuş buraları dua etsinler....saygilar

Yorumu oyla      4      6  
İzmirli 14 Haziran 2023 Çarşamba 19:33

Biri sulak alan demiş gerçekten komik, konuyla ilgili bilgisi yok ama fikri var. Balçova barajı İnciraltı için yapıldı ama İnciraltı''na su verilmedi bilginiz var mı acaba?

Yorumu oyla      5      6  
Hüsniye 14 Haziran 2023 Çarşamba 19:06

Odalar tamam şimdide belediyeler konuşuyor.Yaaa bu kadar da olmaz.Tapulu malımıza bu kadar sahip çıkılmaz ki . Soyer bey Plan Vizyona uygun değilmiş diyor .Bu güne kadar İzmir için belediyeler ne yaptıki.Biraz insaf .Ayy birde kıymayın buraya demişler .Biz kıymıyoruz daha çok yeşil alan olacak.Miras bölüne bölüne küçücük yerler kaldı bir çok kişiye.Kendisinin acaba bir metre yeri olsa böyle mi düşünür dü kimse çivi bile cakamiyor .Dedelerimiz sular iyi toprak verimliyken tarım yapıyordu .Yaa şimdi nasıl ,çorak ve kuru bir çok tarla . Tarım vaskı kalkti raporlar var .Odalarada teşekkür ederiz itiraz etmedikleri için .

Yorumu oyla      5      6  
Alen doğu gencer 14 Haziran 2023 Çarşamba 17:59

size şunu söyleyim . umduğunuz gibi olmayacak! inciraltını ranta kurban etmeyeceğiz. tarım yapılamıyor olması yeşil alanı katledebileceğiniz anlamına gelmiyor. büyük şehir aracığılığı ile dava üstüne dava açılacak. geçmişte özdilek gibi hatalar yapıldı ancak bir daha bu tür hatalara müsade edilmemeli.

Yorumu oyla      4      6  
fl 14 Haziran 2023 Çarşamba 17:02

son yeşil alana kıymayın

Yorumu oyla      5      6  
Mehmet Karakulak 14 Haziran 2023 Çarşamba 16:28

Şu ezbere yorum yapanlara fena ifrit oluyorum. İzmir'in değil Suri'nin nefes aldığı yer oldu Kent ormanı. Ayrıca oraya dokunan yok , ondan kat be kat büyüklükte yeşil alan kazandırılacak. Nargile kafelerinde mi nefes alıyorsunuz şu an ? Bezdik sizden 2-3 katın rantı mı olur. Azıcık utanma olsun yorum yazarken.

Yorumu oyla      5      6  
Veli 14 Haziran 2023 Çarşamba 16:02

İnciraltı''nın imar planlarına karşı çıkarak o bölgenin mezberelik atıl haliyle kalmasını isteyenler İzmir sevdalısı olamaz. O hâliyle nasıl İzmir''in nefes alacak yeri olabilir

Yorumu oyla      3      5  
Ayşe 14 Haziran 2023 Çarşamba 14:42

İnciraltı bizim tapulu malımız.Nasıl oluyorda bizim yerimize karışma hakkına sahip oluyorlar.

Yorumu oyla      8      7  
özgür 14 Haziran 2023 Çarşamba 14:34

basmane çukuru ve inciraltı meselesi bu şehrin büyük bir sıkıntısı değil ama yıllardır hiç gündemden düşmedi. Ayrıca bir türlü çözülemedi. Valla çözün artık şu iki meseleyi de bu şehrin daha büyük problemleri gündem olsun.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 ilde suç örgütlerine operasyon: 30 gözaltı
Ankara merkezli 3 ilde esnafı haraca bağlayıp, çek ve senet tahsilatçılığı ...
İzmir'de kapora dolandırıcılığı... 20 şüpheli yakalandı!
İzmir'de, alışveriş siteleri üzerinden satış ilanı vererek aldıkları kaporalarla ...
İzmir'de korkunç son... Geline kızdı kendini yaktı!
Çaybaşı Mahallesi’nde 65 yaşındaki Saniye Tavukçu önceki gün üzerine benzin ...
 
4 bin liraya sevinirken 4 milyon lira kazandığını öğrendi
Üsküdar'da şans oyunu oynayan emekli bir kişi, 4 bin lira kazandığını ...
Kaçak botoks ilacı operasyonu: 2 kişi yakalandı
İstanbul'da, botoks ilacı ve sulandırma solüsyonlarının yurt dışından ...
DEÜ Konservatuvarı'ndan büyük başarı!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı, elde ettiği başarılarla ...
 
Bayraklı Şehir Hastanesi'ne geri sayım!
İzmir'de inşasının ardından içerisindeki tıbbi cihazların kontrollerinin ...
Suriye'nin kuzeyinde 41 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Vali Köşger’den Kızılay’a kurban bağışı
Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış; İzmir İl Yöneticisi Semra ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva