HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2024 Cumartesi - 15:21

İmamoğlu: Çözüm paketini makamlara sunacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'deki belediyelerin borçlarının ödenmesi hakkında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. İmamoğlu, "Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında çalışıyoruz, çözüm önerileri üretiyoruz. Bu çözüm önerilerimizden oluşan paketi kısa süre içerisinde ilgili makamlara sunacağız" dedi.

İmamoğlu: Çözüm paketini makamlara sunacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin borçlarının ödenmesine ilişkin çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Belediye başkanı arkadaşlarımızla Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında çalışıyoruz, çözüm önerileri üretiyoruz. Bu çözüm önerilerimizden oluşan paketi kısa süre içerisinde ilgili makamlara sunacağız." dedi.

İBB Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, belediyelerin SGK borçlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamaları hatırlattı.

SGK'nin açığının 22 yılda 3 kat arttığını belirten İmamoğlu, 2023 yılında vatandaştan alınan vergilerden SGK'ye 885 milyar lira aktarıldığını, bu rakamın bütün belediyelerin toplam borcunun 10 katı olduğunu söyledi.

Halkçı belediyecilik anlayışını benimsediklerini vurgulayan İmamoğlu, kent lokantası, eğitim, burs, kurban yardımları ve kreş gibi faaliyetlerini anlattı.

Metro, otobüs ve çevreci projelerinin onay beklediğini belirten İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İBB kurumunun tek bir kuruş SGK ya da vergi borcu bulunmamaktadır. Belediyeye bağlı 5 iştirak şirketimizin 1,5 milyar liralık borcu vardır ama bu borç bizim dönemimizde olmamıştır, 2021 yılında bu borcu yapılandırdık, ödemesini tıkır tıkır yapıyoruz. Ödüyorsan, yapılandırmışsan, ödemekte anlaşmışsan bu borç değildir. 7 iştirak şirketimizin 2,3 milyar borcu var. Kuşkusuz bunlar ödenecektir, biz ne borçlar ödedik 2019'da göreve gelir gelmez.

Parti ayrımı yapmaksızın, bu kadar büyük sıkıntıların içinde gördüğünüz küçük oranda bir öneme sahip olmasına rağmen bu borçların icra getirerek değil, Cumhurbaşkanı dedi diye kraldan fazla kralcılık oynayarak değil, sulh yoluyla ödenmesi konusunda birlikte çalışalım. Belediye başkanı arkadaşlarımızla Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında çalışıyoruz, çözüm önerileri üretiyoruz. Bu çözüm önerilerimizden oluşan paketi kısa süre içerisinde ilgili makamlara sunacağız. Kimsenin hamasi gündem maddeleriyle halkın gerçek sorunlarını perdelemesine müsaade etmeyeceğiz."

'BÖYLE BİR GÜNDEMİMİZ YOK'
Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu'na, Cumhurbaşkanlığı forsuyla yan yana getirilen fotoğrafının CHP'li belediye başkanları tarafından paylaşıldığı hatırlatılarak, "Bu fotoğraflar size cumhurbaşkanlığı adaylığını hissettiriyor mu? Artık 'Cumhurbaşkanı adayıyım' diyebiliyor musunuz?" diye soruldu.

İmamoğlu "Zamanı geldiğinde her şey konuşulur, çözülür. Böyle bir gündemimiz yok. Benim ruhumu zerre kadar ilgilendiren, okşayan bir tarafı yok. Tam aksine beni rahatsız etmiştir." yanıtını verdi.

'BENİ BÖYLE BİR KONUDA NİYE EKLEDİ, DÜŞÜNMEDEN EDEMİYORUM'
İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın kendisini Twitter'da etiketleyerek paylaşım yapmasına ilişkin soru üzerine İmamoğlu şunları söyledi:

"Beni tebrik etmeye bile gelmemiş bir ülkenin dış misyonu. 5,5 yıldır buradayım, beni böyle bir konuda niye ekledi düşünmeden edemiyorum. Bu manevralar enteresan. Bizim milletimize dönük, devletimizin kurumlarına dönük, bütün farklı düşüncelerimize rağmen seçilmiş insanlara dönük, demokrasiyi hiçe sayarak, iç hukukumuz üzerinden birtakım manevralarla bir fayda elde edeceğini zanneden akıl basit, zavallıdır. Ben gerekli cevabı verdim."

İBB Başkanı İmamoğlu, sokak hayvanlarına ilişkin yasa hazırlanırken belediyelerden görüş alınmamasını da eleştirerek, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

 
Hakan Fidan, yarın Mısır'ı ziyaret edecek
 
Ege Denizi'nin 7 aylık sahil güvenlik raporu: 27 bin 821 göçmene müdahale!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Istanbullu 4 Ağustos 2024 Pazar 09:04

Sayın imamoğlu her taşın altından çıkmanız normaldir çünkü büyük elçiler CHP genel başkanı ile görüşme yapmadan siz ile görüşüp demeç veriyorsunuz bu demeciniz günü kurtarmak zorunda olduğumuz için veriyorsunuz Yunan basınında verdiğiniz demeçleri aklı başında olanlar biliyor izliyor...

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakan Fidan, yarın Mısır'ı ziyaret edecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yarın iki günlük çalışma ziyareti kapsamında ...
AK Partili Saygılı'dan 'Gördes' yanıtı: Yalan söylemeyi kendinize yakıştırıyor musunuz?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Gördes Barajı'ndan 2011 yılından ...
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki
İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ...
 
Kurtulmuş: Filistin davası bizim için milli bir davadır
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Filistin davası, sadece Filistinlilerin ...
AK Parti'den Başkan Tugay'a tepki: Kendine mübah başkasına haram!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen Belediyesi tarafından alınan gayrimenkul satış ...
Erişim engeli sonrası ilk açıklama
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram'a erişim ...
 
Kılıçdaroğlu'na destek verdi: İhaneti gördük!
İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanı Tunç Soyer, Kılıçdaroğlu’nun ihanetini ...
Özgür Özel'den fındık alım fiyatlarına tepki
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Giresun'da yapılan fındık mitinginde 'Bu ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan Saygılı’ya 'Gördes'li yanıt: Para nerede, baraj nerede?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva