HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2014 Perşembe - 11:30

İlknur Denizli’den flaş çöp hamlesi: Raporu...

Büyükşehir Belediyesi tarafından katı atık bertaraf tesisi yapılmak için belirlenen Yamanlar’daki araziye Valilik Çevre Kurulu’ndan onay gelmesinin ardından AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’den karşı hamle geldi. Denizli, kararı değerlendirirken Cevat Durak döneminde hazırlanan üniversite raporunun kendisine ulaşmadığını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’a belgeleri gönderdi. Denizli ayrıca ODTÜ ve Hacettepe Üniversiteleri tarafından hazırlanan raporu www.direnyamanlar.com sitesinde yayınlattı.

İlknur Denizli’den flaş çöp hamlesi: Raporu...

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediyesi tarafından katı atık bertaraf tesisi yapılmak için belirlenen Yamanlar’daki arazi Valilikten çıkan flaş kararla yeniden İzmir gündemine oturdu.

Büyükşehir’le birçok konuda ters düşen Valiliğin Çevre Kurulu Yamanlar’daki arazi için onay verince tesisin yolu açıldı. Kararı değerlendiren ‘ev sahibi’ Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da ‘yeşil ışık’ yakarken Cevat Durak döneminde hazırlanan üniversite raporunun kendisine ulaşmadığını söyleyerek tartışmaya farklı bir boyut kattı.

- İZMİR'İN ÇÖP TESİSİNDE FLAŞ KARAR!...

- ÇÖP'TE FLAŞ ONAY SONRASI İLK AÇIKLAMA: EV SAHİBİ NE DEDİ?..

Gelişmelerin ardından tesis için belirlenen alan açıklandığı günden bu yana karşı çıkan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’den karşı hamle geldi.

Denizli Facebook’taki kişisel sayfasından bir açıklama yaparak Başkan Akpınar’a raporu gönderdiğini duyurdu, ayrıca ODTÜ ve Hacettepe Üniversiteleri tarafından hazırlanan ayrıntılı bilimsel rapora www.direnyamanlar.com adresinde yayınlattı.



İŞTE DENİZLİ’NİN AÇIKLAMASI
Karşıyaka Belediyesi’nin hazırlattığı Yamanlar Çöp Tesisi raporunun Karşıyaka Belediye Başkanı’nın elinde olmadığını öğrenmiş bulunuyorum.

İzmir’in geleceği açısından önemli bir karar olan Karşıyaka’da kurulacak çöp tesisi hakkında hazırlanan raporun Karşıyaka Belediye Başkan’ının elinde olması gerekir diye düşündüm.
 
Ve bu amaçla raporun bir kopyasını Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’a iletilmek üzere kendilerinin makamına bugün ulaştırdım.
 
Bildiğiniz gibi Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi raporu ülkemizin önemli eğitim kurumlarından ODTÜ ve Hacettepe tarafından hazırlanmıştır.
 
Raporu hazırlatan belediyenin yeni başkanı bile rapora ulaşamamışsa, İzmirlilerin ulaşmasının çok daha zor olacağı anlaşılıyor.
 
Kimi çevrelerin kamuoyundan gizlemeye çalıştığı üzerinde karartma uygulanan raporun İzmir kamuoyunca tartışılması gerektiğine inanıyorum.
 
ODTÜ ve Hacettepe Üniversiteleri tarafından hazırlanan ayrıntılı bilimsel rapora www.direnyamanlar.com adresinden ulaşabilirsiniz.

AKPINAR: GELSİN, OKURUZ!
Öte yandan Denizli’nin açıklamasına Akpınar’dan jet yanıt geldi. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Akpınar ‘rapor için’, “Sayın Milletvekili’ne teşekkür ediyoruz. Rapor geldiğinde okuruz. Önüme gelen her evrakı, her belgeyi ayrıntılı şekilde inceliyorum. Okumayı seven bir insanım, bunu da okurum. Projede ÇED süreci başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sayın Milletvekili’nin rahatlıkla ulaşabildiği bir kurum… ÇED sürecinde de fikirlerini bakanlığa iletsin” değerlendirmesini yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 19 Eylül 2014 Cuma 08:05

İlknur Denizli .İzmir e bi faydan yok,olamazda. Ama konuş tabi bu seninde hakkın.

Yorumu oyla      13      5  
Kemal 18 Eylül 2014 Perşembe 22:13

Rapordan haberim yok diyen bir başkanın olacak işlerden de haberi olmaz. haberim yok deyip işten sıyrılacam diye sivri zekalılık yapacam diye düşünmüş ama İlknur denizli Affetmemiş

Yorumu oyla      11      8  
18 Eylül 2014 Perşembe 18:11

kendisi nereyi öneriyormuş? çed raporu ne için yapılıyor? çed raporu zaten gelmeyecek, onu herkes biliyor da, nereye yapılsın? yanlış hatırlamıyorsam başka arazi içinde karşı çıkılmıştı.

Yorumu oyla      16      8  
izmirli 18 Eylül 2014 Perşembe 15:46

ilknur denizli mi...

Yorumu oyla      16      7  
bülent ışık 18 Eylül 2014 Perşembe 15:09

İzmir milletvekili İlknur Denizli'den Aliağa'ya yapılacak olan ithal kömüre dayalı termik santrallerle ilgili bir söz duydunuz mu?

Yorumu oyla      23      7  
ercan 18 Eylül 2014 Perşembe 12:41

bu çop tesisi yapılmadıgı için aziz kocaoglunu çok agır eleştireceksiniz hem de yer seçimi yapılınca da hassasiyet göstereceksiniz. Maksat üzüm yemek degil bagcıyı dövmek.Ne tünel için ne de sokak aralarına yapılacak stat için ne de alaçatının sonunu getirecek özel idare malları paylaşımının vali uygulaması için bu milletvekilinden her hangi bir söz duyudunuz mu. Ya da 2 seneden fazladır çed onayı beklenen yüzülebilir körfez projesi için. Duyamazsınız çünkü amaç bagcıyı dövmek. Madem kendisi bu kadar hassas bir iktidar milletvekili olarak bu tesisin nereye yapılması geretigine dair bir öneri getirsin. Çok beklersiniz .Belediye nereyi seçerse eçsin sergilyecegi tutum belli. Amaç başka çünkü.

Yorumu oyla      29      8  
TC misafir 18 Eylül 2014 Perşembe 12:32

Çevrede olumsuz sonuçlar yaratacaksa alternatifler değerlendirilmeli ama böyle bir risk söz konusu değilse proje derhal hayata geçirilmeli zaten Harmandalı'da bu iş artık olmaz olamaz. bazı projelere karşı çıkıldığında özellikle bakanlığın projelerine, insanları "istemezükçü" ilan edenler bu duruma ne diyecekler çok merak ediyorum. İlknur hanım madem bu kadar çevreci Karaburundaki res santralleri için neden suskun? acaba kendi projeleri olduğu için mi?

Yorumu oyla      30      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdoğan: İkisinin de sıkılı yumruğu yok!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 2023 hedefine ulaşmak için muhalefetin ...
Çıray’dan Davutoğlu’na BDDK çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi yazılı bir açıklama yaparak Başbakan Davutoğlu’na sert çıktı.
Şengül’den Kocaoğlu’na ‘toplu’ çöp eleştirisi
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir’de çöp sorunun giderek ...
 
Köşk’teki güvenlik zirvesinde flaş IŞİD kararları
Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi, 3 saat sürdü. Zirveden kritik kararlar çıktı.
Mektuba sert yanıt: Kılıçdaroğlu'nun tavrı hak ettiği…
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mektubuna sert yanıt geldi.
Flaş! Çankaya Köşkü'nde 3 saatlik IŞİD zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Çankaya Köşkü'nde güvenlik toplantısı ...
 
Özel’den şok iddia: Soma raporu gizleniyor!
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma'daki ...
Kılıçdaroğlu Çarşı’ya desteğe gidiyor!
Gezi olayları ile ilgili olarak savcılığın hazırladığı iddianamede darbeye ...
Flaş! Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan’a açık mektup
Başbakan Ahmet Davutoğlu’na açık mektup yazan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva