HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2013 Pazartesi - 10:42

İlknur Denizli’den Kocaoğlu’na ‘64. Akil’ benzetmesi

Avrupa Parlamentosu’nda Kılıçdaroğlu ile yaşadığı diplomatik krizin ardından CHP’lilerce 64. akil adam ilan edilen Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’dan sonra bu makama çok konuşulacak bir benzetme de AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’den geldi. Ama Denizli’nin adayı bir dönem danışmanlığını da yaptığı CHP’li Aziz Kocaoğlu’ydu.

İlknur Denizli’den Kocaoğlu’na ‘64. Akil’ benzetmesi

EGEDESONSÖZ - Ege Tv’de yayımlanan Güne Bakış programında soruları yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, ’19 Mayıs kutlamaları, siyasetteki kadın aday tartışmaları, İzmir üzerine yapılan anketler ve seçim stratejisi üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı. Denizli’nin en çarpıcı sözleri bir dönem danışmanlığını yaptığı CHP’li Başkan Aziz Kocaoğlu’nun 23 Mayıs’ta günübirlik Diyarbakır çıkarmasıyla ilgiliydi. Başkan Kocaoğlu’nun 200 kişilik bir kafileyle Diyarbakır’a gitmesini son derece önemli ve anlamlı bulduğunu söyleyen Denizli, “Hatta Sayın Başkan bizim 64. akil insanımız olmuştur diyebilirim’ dedi. 


İlknur Denizli, Aslı Eren ve Ümit Yaldız'ın sorularını yanıtladı...

KADIN ADAY KONUSU AK PARTİ’NİN DE GÜNDEMİNDE VAR
Konuşmasına 19 Mayıs kutlamalarını değerlendirerek başlan Denizli, milli bayramların halka açıldığını, halkın bayramlarına sahip çıktığını gözlemlediklerini dile getirerek, “Bence bu da yeterli değildir. Siyasi partilerimizin yanı sıra sivil toplum örgütlerimizin de bayramlara sahip çıkmasını arzu ederiz” diye konuştu.  Son dönemde İzmir’in çok konuştuğu, CHP’nin Firs Lady’si Selvi Kılıçdaroğlu’nun çıkışıyla daha çok CHP’lilerin gündeminde olan ‘Kadın aday’ tartışmalarına dönük soruları da yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Denizli, “Bu konu AK Parti’de de gündemde. Ben kadın meselesi konusunda çok uzun zamandır uğraş veriyorum. Çünkü esasen yönetmek sadece erkeklerin işi değil. Bu ülkenin neredeyse yüzde 51 olan kadınlarının da hakkı yönetime katılmak. Şu anki durumumuz göz önüne alındığında ülkemizde kadının siyasal anlamdaki temsili konusunda sıkıntı olduğu ortadadır. Konulan kotalarla kadının siyasetteki özellikle TBMM’deki temsili yüzde 9’dan yüzde 14’e çıkmıştır. Bu da sayın Başbakan’ımızın tutumu sayesinde başarılmıştır. Bizde en başından bu yana kota uygulamasına hemen her alanda riayet ediliyor.  CHP de geçen yıl tüzük değişikliğine giderek kotasını yükseltti.

FERMUAR SİSTEMİ ÖNEMLİ
Ancak şöyle bir durum var, Meclis’te gösterilen hassasiyet ne yazık ki yerel yönetimlerde gösterilmiyor. Çok söylenen bir söz vardır, çok katılmam ama ‘Devlet Baba’dır’ derler. Eğer devlet babaysa o zaman bana göre yönetimler de ‘Ana’dır. Yerel yönetim bizi şımarsın, bize dokunsun isteriz. Annemizin bizi şımarttığı gibi… Belediyelerden bunu bekleriz. Madem böyle görüyoruz, o zaman yerel yönetimleri analar yönetsin. Ama bunun için birileri o koltuklardan kalkacak, kadınlar oturacak o koltuklara.. En azından belediye meclis üyeliklerinde hakkıyla temsil ettirebilirsek biz kadınları kentlere kadın elinin değdiğini hissettiririz. Bunu yapabilmek için kotalar önemli ama kotaları nasıl uyguladığınız da önemli. Ben belediye meclis üyeliklerinde fermuar sisteminden yanayım. Yani meclis üyelikleri yazılırken bir erkek bir kadın şeklinde sıralanmalıdır” dedi.

BENİM DIŞIMDA ÇOK SAYIDA KADIN VAR
Soru üzerine kendi adaylığıyla ilgili yeni bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekleyen Denizli, “Ben hep aynı noktadayım. Şu anda milletvekiliyim ve bu dönemi milletvekili olarak tamamlamak istiyorum. Benim dışımda bu partide çok sayıda kadın var. Hem Büyükşehir’e hem ilçelere hem de meclislere… Kadın kollarında, ana kademelerde her yerde yüzlerce yetişmiş kadınımız var. Bugüne kadar onlara hep tavsiyelerde bulunulmuş, akıl verilmiş. Yeter ki akıl yerine artık fırsat verilsin. Onlar kendilerini ortaya koyacaklardır” diye konuştu.

MERAK EDİYORUM GERÇEKTEN MHP DİYE BİR PARTİ VAR MI?
İzmir’e dönük anketlere ilişkin de konuşan Denizli, “Anketler yapıldığı sürecin izlerini taşır. Özellikle yerel seçim sürecinin pek çok bileşeni vardır. Sayın Başbakanımızın açıkladığı ankette AK Parti ile CHP arasında 5-6 puan fark vardı. Ama benim burada daha da önemsediğim nokta aradaki fark değildi. İçinden geçtiğimiz çözüm sürecinin İzmir’deki olumsuz iklimine rağmen AK Parti’nin son seçime nazaran oy kaybetmemesi hatta yüzde 38-39’lar seviyesine çıkmasıydı. Çözüm sürecine en fazla defansın yapıldığı bir kentte oy kaybetmiyor hatta az da olsa oyunuzu arttırıyorsanız bunu önemsemek lazımdır. Bugüne kadar İzmir’e dönük bir iddianın tarafı olmadım. Çünkü yerel seçimin farklı dinamikleri olduğunu biliyorum. Gerek İzmir gerekse çevre illerde seçim AK Parti ile CHP arasında geçmiyor ne yazık ki. Özellikle bu seçimde benim İzmir’de merak ettiğim husus MHP diye bir partinin var olup olmadığıdır. MHP’nin genel seçimde olduğu gibi yerelde de iddialı olmasını arzu ederiz. Ama ne yazık ki çoğunlukla öyle olmuyor. AK Parti İzmir’de de Ege illerinin pek çoğunda da CHP ve MHP ittifakıyla mücadele ediyor. Tüm bu faktörlere rağmen İzmir’de partimizin durumu son derece iyi… Göstergeler olumlu. Sonuç ne olur, sandıktan ne çıkar göreceğiz. Ama ne çıkarsa çıksın başımızın tacıdır. Tabii ki AK Parti’nin kazanmasını isteriz ama İzmir halkının tercihine de saygı duyup başımızın tacı yapmasını biliriz” dedi.

ÜSLUP DEĞİŞİKLİĞİNDE YILDIRIM’IN KATKISI ÇOK BÜYÜK
Vekil Denizli, canlı yayında partinin İzmir’deki üslubuyla ilgili soruya da yanıt verirken, “Evet, zaman zaman özellikle dışarıdan gelen arkadaşların, kimi bakanların, yöneticilerin yanlış anlaşılan sözleri oluyor. Ama esasen onların da kötü niyet taşımadığını biliyoruz. İzmir’e hizmet etmek ve yaptıklarını anlatmaya çalışıyorlar. İzmir’deki üslubun değişmesinde Sayın Bakan Binali Yıldırım’ın katkısı çok büyük oldu. Kent siyasetini ideolojik çıkmazlardan çıkarıp hizmet odaklı hale gelmesini Sayın Bakan Yıldırım sağlamıştır. Biz aynı doğrultuda devam ettirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

64. AKİL ADAMIMIZ OLMUŞTUR
Programın sonunda EXPO Yönlendirme ve Yürütme Kurulu Başkanı Vali Cahit Kıraç’ın EXPO oylamasına 6 ay kala Diyarbakır’a gönderilmesi ve de 23 Mayıs’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Diyarbakır’a yapacağı çıkarmayı da değerlendiren AK Partili Denizli, “EXPO sürecinin zarar göreceğini düşünmüyorum. Ama Sayın Başkanın Diyarbakır’a gidişini son derece olumlu buluyorum. Hatta şöyle diyorum, 64. akil adamımız olmuştur Sayın Başkan. Umarım ziyareti olumlu geçer”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Modernite 21 Mayıs 2013 Salı 09:56

Ne televizyon ekranında ne de gazete sayfalarında görünmesinin kendisine ve AKP'sine faydası var bu sipariş milletvekilinin. Takrikkar ifadelerle Kocaoğlunun Diyarbakır gezisini göya onaylıyor ve övüyor. Gerçek niyeti bambaşka ve sanki kimse anlamıyor. Tabii ondan başka herkes aptal.Asıl milleti böyle sananlar ....... !

Yorumu oyla      14      6  
Bitmeyen Metro Etrafında Oturan Adam 20 Mayıs 2013 Pazartesi 21:01

Karaburun u balık çiftliklerinden kurtaracağım demişti.Yalan çıktı.Balık çiftlikleri arttı. Özür bile dilemedi. Artık ne konuşursa konuşsun, Bu bayana artık inanmam.

Yorumu oyla      28      9  
Zeybek 20 Mayıs 2013 Pazartesi 20:18

helal osun Aytun Ciray'a gecen gun gonul soyogul'un programinda ben olsam gitmezdim akp bunu kullanacak demisti hakli cikti. haydi gittiniz diyelim. iki uc ucak gitmeye ne gerek var. daha bu baslangic diyarbakir'a gittikten sonra neler olacak.

Yorumu oyla      21      8  
mailto:[email protected] 20 Mayıs 2013 Pazartesi 18:55

Arkadaşlar zorlamayın yılın golü olmuş.Biraz zekaya saygı gösterelim.

Yorumu oyla      22      9  
Mükremin 20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:51

İzmir'in , sosyal demokratlıktan dönmüş hanım milletvekilinin Belediye Başkanının Diyarbakır gezisi ile söyledikleri tam anlamıyla tutarsız ve kendine yakışan sözler. Sen ,partinin "açılım" politikasını onaylamıyor musun? Alaycı ifadeleri gerçekte ne düşündüğünü ele veriyor. Her ortam ve fırsatda yıkıcı politika yaparsan konuştukların işte böyle gelir seni vurur.

Yorumu oyla      23      11  
İşin Aslını Yanlış Bilene 20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:34

:)

Yorumu oyla      31      6  
İŞİN ASLI ŞU ... İZMİRDE C.H.P. BELEDİYECELİGİ.... 20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:15

VE...Aziz KOCAOGLU DÖNEMİ ARTIK SONA ERİYOR...Aşagıdaki yorumculara sıkıntı burdan geliyor...ANLIYAMADIKILARI ARTIK HİÇBİRŞEY ESKİSİ GİBİ OLMUYACAK... 4 MİLYON İZMİRLİ ÖZLEMLE AK PARTİ BELEDİYECİLİGİNİN UYGULAMALARINI BEKLİYOR...İLKNUR HANIMDA 4 MİLYON İZMİRLİNİN MİLLETVEKİLİ ve sorunları çözmek için görev yapıyor...DOGRU ve GERÇEK OLAN BU...

Yorumu oyla      17      55  
metin... 20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:13

Aziz bey gitmemeliydi...... İzmir i yönetmekte zorlanan bir kişinin oy uğruna yaptıkları ....

Yorumu oyla      26      48  
Ayça Heper 20 Mayıs 2013 Pazartesi 16:29

Komik...demokrasi olmadığından onun bunun yazdıkları bedavadan milletin vekili olursa demeçlerde böyle fasulyeden olur:)

Yorumu oyla      56      8  
kışkırtma 20 Mayıs 2013 Pazartesi 15:54

Diyarbakır Belediye Başkanının İzmir ziyareti ve bir tiyatro gösterimi sonrası KOCAOĞLUNA DİYABAKIRA DAVETİ ÜZERİNE VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLMEKTEDİR. bU OLAY Barış SÜRECİNDEN ÖNCE OLMUŞTUR... AKLINCA ULUSALCI VE MİLLİ,YETÇİ KESİMİ KOCAOĞLUNA KARŞI KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYOR. İZMİR HALKI BU TUR KIŞKIRTMA VE NİYETLERİ YEMEZ... BEYHUDE ÇABALAR BUNLAR

Yorumu oyla      62      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den sandıkta 3-8-11 formülü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "3-8-11 formülü"ne göre ...
Milletvekillerine 'kıyak' yasası 'seçmeli' oluyor
‘Milletvekillerine kıyak’ yasa teklifi, ‘Seçmeli’ hale getiriliyor. Yasal ...
Beşir Atalay'dan çok tartışılacak polis açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Üniversitelerimizde özel güvenlik yerine ...
 
Bakan Eroğlu: İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 2013- 2014 yılında ...
CHP Gaziemir’den alternatif 19 Mayıs kutlaması
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı alternatif ...
Erdoğan' yanıt, MIT'e El Muharaberat önerisi!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Beşşar Esad benzetmesi nedeniyle kendisini mahkemeye ...
 
Birgül Ayman Güler'den Karadeniz çıkarması
Bir dizi panel ve söyleşilere katılmak için gittiği Karadeniz’i ilçe ilçe ...
Erdoğan'dan ABD gezisi analizi ve Suriye çıkışı!
Başbakan Erdoğan, Washington'da gazetelerin yayın yönetmenleriyle biraraya ...
Ödemiş'te binler 19 Mayıs için yürüdü
Ödemiş’te 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayına yüzlerce vatandaş katıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva