HABERLER>İŞ DÜNYASI
15 Kasım 2023 Çarşamba - 20:28

İZTO’da ‘Prestij Kitapları’ tanıtıldı

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Türkiye’nin ilk ticaret müzesi olma özelliğini taşıyan İzmir Ticaret Tarihi Müzesi’nin kuruluşunun 20’nci yılı ve müze bünyesinde bulunan eserleri içeren Prestij Kitapları’nın tanıtımı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

İZTO’da ‘Prestij Kitapları’ tanıtıldı

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Etkinliğe İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Emre Kızılgüneşler, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi katıldı. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM ALANI SUNUYORUZ
Etkinlikte konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Ticaret Tarihi Müzemizin kuruluşunun 20. yılı ve Müzemiz bünyesinde hazırladığımız Prestij Kitapları’mızın tanıtımı vesilesiyle düzenlediğimiz bu kokteylde siz değerli dostlarımla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  İzmir, sözde değil gerçek anlamıyla çok kadim bir tarihe sahip. 8 bin 500 yıla dayanan bir kültürel mirası bu topraklarda yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bu zengin tarih, içerisinde pek çok farklı unsuru barındırıyor. Bunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz ticaret. İzmir’in ticari yolculuğu, volkanik bir taş olan obsidyen ile başlıyor ve bugün dünyanın hemen her yerine açılan bir liman ile yoluna devam ediyor. Bu yolculuğun somutlaşarak vücut bulduğu İzmir Ticaret Odası da 1885 yılında kuruldu ve o tarihten bu yana ticareti canlı tutmak için var gücüyle çalışıyor.  Geleceğe emin adımlarla ilerlemenin temelinde geçmişi çok iyi anlamak ve özümsemek yatıyor. İşte bu bilinçle İzmir’in ticari tarihini sergilemek üzere Odamızda yirmi yıldır faaliyet gösteren bir Ticaret Tarihi Müzemiz var. Müzemizin kuruluşunun öncelikli amacı, odamızı ziyaret eden yerli ve yabancı heyetlere kentimizi ve ticari tarihini anlatmaktı. Ancak geçen yıllar içerisinde gerçekleştirdiğimiz projeler ile artık kentin kültür hayatına katkı koyuyor ve Uluslararası Müzeler Birliği (ICOM) tarafından çok yakın bir tarihte kabul edilen yeni tanımına uygun bir şekilde, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir yaşam alanı sunuyoruz” dedi.

SANAL MÜZEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK
Özgener, “Gelecekte kentimizin büyükleri olacak çocuklarla kültürel miras ve kentlilik üzerine müzemizde atölyeler düzenliyoruz. Çocuklarımız için özel olarak hazırladığımız bir müze kitabımız da bulunuyor. Üniversitelerimizle, ulusal ve uluslararası kültür kurumları ile ortak eğitimler ve projeler üretiyoruz. Bu projelerimizden belki en öne çıkanı, Louvre Müzesi ile müzemizde gerçekleştirdiğimiz ve bir yayın ile taçlandırdığımız sergidir. Kültürel mirası ve kültür turizmini birleştiren, konusunda uzman konukların konuşmaları ile müzemizi ve yeni konuları kentliler ile buluşturuyoruz. İçinde bulunduğumuz dijitalleşme çağında müze olarak da teknolojiyi takip ediyoruz; 2008 yılında sanal müzemizi hayata geçirdik. Kültürel miras, arkeoloji ve müzecilik fuarlarına katılıyor, İzmir’in kültür turizminde tanıtılmasına katkı sunuyoruz. Kentin geçmişi ile bağını sağlayan Eski ve Yeni Smyrna Antik Kenti arkeolojik kazılarına destek veriyoruz. Bir müzeyi, sanat alanını akademik düzeye taşıyan en önemli unsur yayınlarıdır. Koleksiyonumuzda bulunan eserleri içeren prestij yayınlarımızı bugün bu vesileyle sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

 
Muğla'da ölüm içkisi operasyonu: 100 litre ele geçirildi!
 
Mecliste İZTARIM ve Grand Plaza gerginliği... AK Parti ve CHP arasında 'ayrımcılık' atışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRK-İŞ, asgari ücret görüşmelerine 4 işçiyle katılacak
Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için aralık ayında ...
Sosyete patrondan üzümün başkentine sondaj!
Soyak Holding’e ait enerji şirketi Manisa Alaşehir’de üzüm bağlarının ...
Tekstil sektörünün hedefi sıfır karbon ayak izi
Türkiye’nin ihracatta en katma değerli sektörleri arasında yer alan tekstil ...
 
Köy- Koop Başkanı Soyer: Küçük aile işletmeleri pamuklara sarılmalı
Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, Akıllı Kobi Dijital Dönüşüm ...
İzmir'in akciğerleri için sevindiren karar!
Karagöl Orman’nın eteklerinde yer alan Karaorman Köyü’ne 800 metre uzaklıkta ...
Odalar'dan İZSİAD’ın projesine tepki… Eko-kondu!
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) tarafından Foça’da hayata ...
 
Dijital Dönüşümün kalbi İzmir’de attı!
Akıllı Kobi Dijital Dönüşüm Konferansı’nda konuşan İZTO Yönetim Kurulu ...
EGİAD Yarın Dergisi online platformda
21 yıldır aralıksız olarak yayın hayatına devam eden EGİAD Yarın dergisinin ...
Cumhurbaşkanı imzaladı… İzmir için özel endüstri bölgesi kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Aliağa’daki bir bölge ‘Ege Çelik Endüstrisi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva