HABERLER>EKONOMİ
9 Mayıs 2023 Salı - 11:21

İZQ’da Bilişim Vadisi için protokol… Kasapoğlu: İzmir marka şehir olacak

İzQ & Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü İmza Töreni’nde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,” İzmir marka şehir olarak ülkemizin en önünde yer alacak. Gençlerimiz birer model olarak yaptıklarını tüm dünyaya duyuracaklar” dedi.

İZQ’da Bilişim Vadisi için protokol… Kasapoğlu: İzmir marka şehir olacak

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- İzQ & Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü İmza Töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu’nun katılımıyla, İzQ İnovasyon Merkezi Büyük Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından imzalar atıldı.

Bilişim Vadisi ve İzQ Girişimcilik İnovasyon Merkezi arasında imzalanacak iş birliği protokolüyle; girişimcilere yeni iş sahaları yaratmak, toplumun girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, geleceği olan iş sahalarının ayakta kalmasını sağlamak, bölgesel sanayinin gelişmesine veya hızlandırılmasına aracı olmak, bölgesel ekonomiyi çeşitlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek üzerine anlaşıldı.

KASAPOĞLU: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Protokol imza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir’in önemli bir ekonomi kenti olduğunu kaydederek, “Büyük bir açılım sağlayacak bu protokol yeni iş birlikleri doğuracak. Kurumlar arasındaki bağı da güçlendirecek olan bu işbirliği inovasyon ruhunu da güçlendirecek. Atılan bu adımla birlikte gençlere çok değerli kapılar açan ve yeni iş alanlarının açılacağı bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Bir alt yapı açılımı başlatıyoruz. Bölgedeki sanayinin çeşitlenmesi açısından da önemli bir başlangıç yapıyoruz. Ar-Ge çalışmaları burada çok kıymetli, Ar-Ge’yi de güçlendirecek bir mekanizma kurulacak. Burada öncelik İzmir… Tüm Türkiye’yi etkileyecek bir ekonomik gelişim ortaya çıkacak” dedi.

İzmir’de girişimciliğe atılacak adımın gençler açısından büyük motivasyon olacağını söyleyen Kasapoğlu, “İzmir, ülkemizin dünyaya kapılarını açan bir şehir. Gençlerimizin özgüvenini güçlendirme noktasında da adım atmış olacağız. Türkiye yüzyılı açısından çok önemli bir perspektif sunuyoruz. Çağımızın trend kavramları ve bu kavramlarla birlikte ticaret yeniden kurgulanıyor.  Bu bir dinamizm ortaya koyuyor ve bu dinamizmin ruhuna uygun bir yönetişim gerekiyor. İlgili kurum ve kuruluşlar olarak, hükümet olarak bunların takipçisi ve destekçisi olacağız. İzmir marka şehir olarak ülkemizin en önünde yer alacak. Gençlerimiz birer model olarak yaptıklarını tüm dünyaya duyuracaklar” diye konuştu.

İBRAHİMCİOĞLU: ‘BİLİŞİM VADİMİZİN İLK ADIMI’
Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu bu protokolün Bilişim Vadisinin ilk adımı olduğunu ifade ederek, “Bilişim Vadisi milli teknoloji hamlesiyle mega teknoloji koridorunu kurma misyonun adıdır. Bu koridorun iki tane önemli motivasyonu var. Birincisi bilimsel araştırma teknoloji transferi ticarileştirme ürün geliştirme ve yönetim fırsatlarının kapasite artırmasını sağlarken diğer taraftan da bu potansiyeli ver olan bu gücümüzü farklı coğrafyalara da etkin bir şekilde özellikle global alanda ölçekleyebilecek bir yapının kuruluşuydu. Mega Teknoloji koridorunu bir dijital ağ olarak nitelendirmiştik. Bu dijital ağın ilk adımını da İZQ ile atıyoruz. Sadece bilişim vadisini kurulan bir lokasyondan değil. Bu alanda çalışan ekosistemi geliştirmek, teknogirişimcilik diye ifade ettiğimiz teknoloji girişimciliğini geliştirecek ve ekonomik refaha katkı sunacak her türlü eylem ve çalışmalarda bu dijital ağla bağlantı kuracağımızı ifade etmiştik. Bu anlamda bu işbirliği protokolü İzmir’de açılışını yaptığımız Bilişim Vadimizin ilk adımı olması açısından çok önem taşıyor. Bu kıymetli atmamıza vesile oldukları için İZTO, EBSO Başkanımıza ve yanımızda bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız ile hamiliğini üstlenen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

ÖZGENER: TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLİYORUZ
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener ise, “Bugün burada çok önemsediğimiz bir iş birliğini hayata geçirmek üzere bir araya geldik. Hepinizin artık çok iyi bildiği gibi; İzmir’in Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü vizyonu, ilk günden itibaren ortaya koyduğumuz bir vizyon. Bu vizyona giden yolda her türlü proje ve çalışmayı da tüm gücümüzle destekliyoruz. Ortaya koyduğumuz tüm projelerde, hayata geçirdiğimiz tüm iş birliklerinde girişimcilerin, gençlerin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Çünkü; genç girişimciler, yenilikçi fikirleri ve iş modelleri ile ekonomik büyümeye ve yeniliklere katkı sağlayabilirler. Bize düşen asli görevlerin başında, gençlerimize, parlak fikirlerinin yeşereceği uygun çalışma ortamları yaratmak yer alıyor. Bu anlayışla İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile Bilişim Vadisi arasında bugün imzalayacağımız protokolü çok önemsiyoruz” dedi.

GİRİŞİMCİLER BİRÇOK HAKTAN YARARLANACAK
Protokolün İzmirli girişimcilere sunacağı avantajları da vurgulayan Özgener, “Protokolümüz; girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek, ülkemizin girişimcilik odaklı dönüşümüne katkı sağlamak amacını taşıyor. Bu protokol ile; İzQ, Bilişim Vadisi’nin bir işbirliği kuruluşu haline gelmiş oluyor. İşbirliği ile İzQ’da yer alan ve kriterlere uygun girişimcilerimiz teknopark ve ar-ge faaliyetlerine yönelik Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine yönelik mevzuat kapsamında sunulan tüm vergisel avantaj ve istisnalardan yararlanma hakkına sahip olacak. Ayrıca tüm girişimlerin gelişimi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca da takip edilebilir bir duruma gelecek. Böylece; destek ve muafiyetlerden yararlanmaya hak kazanan girişimciler, Bilişim Vadisi’nin sunduğu tüm eğitim, mentorluk, hızlandırma programı, tohum sermayesi desteği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen destek programları ve içeriklere dahil olma hakkı elde edeceklerdir. Başka bir ifadeyle geniş bir networke erişim imkanına sahip olacaklar. Ayrıca Bilişim Vadisi’nin tüm şubelerine giriş hakkı da elde edecekler” ifadelerine yer verdi.

PROJELERİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK
İşbirliğin İzmir için bir vizyon paylaşımı olarak değerlendirdiğini de sözlerine ekleyen Özgener, “Bu işbirliğini sadece girişimcilere yönelik teknopark ve ar-ge desteklerinin getirilmesi olarak değil; aynı zamanda İzmir için bir vizyon paylaşımı olarak değerlendiriyorum. Bilişim Vadisi ve İzQ projelerimizin gücüne güç katacak bir iş birliği olduğuna inancımız tam” dedi.

 
40 yaş üstü erkekler bunlara dikkat
 
Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mayıs 2023 Çarşamba 00:45

Tuna, 21 yıl sonunda oldu değil de olacak deniyor. Niye olmadı?

Yorumu oyla      3      4  
izmirli 9 Mayıs 2023 Salı 14:47

bak işine ya siz gidince marka olacak

Yorumu oyla      5      6  
tuna 9 Mayıs 2023 Salı 13:53

21 senede yapılanları gormeyenler kor sagırdırlar acılen tedavıye ihtiyacları vardır izmirli kor sagır olabilir ama olmayanları da var elbette

Yorumu oyla      5      7  
izmirli 9 Mayıs 2023 Salı 12:41

evet akp gidecek... izmir marka olacak.. birileri artık yiyemeyecek...

Yorumu oyla      5      7  
KONAK EMRE 9 Mayıs 2023 Salı 11:39

izmir şimdi mi geldi aklınıza izmir insanına aslında hakaret bunlar yemiyoruz artık

Yorumu oyla      5      7  
9 Mayıs 2023 Salı 11:32

21 yıldır niye olmamış?

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ticaret odası başkanına ‘beyaz kod’ şoku!
Devlet Hastanesi’ne eşini tedavi ettirmek için giden ve hakkında ‘beyaz ...
Kamu işçilerinin zam oranı belli oluyor
700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sona ...
Bakan Nebati: Ekonomide işler iyi, doğru yoldayız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, doğru yolda olduklarını belirterek ...
 
İran ve Türkiye arasında ortak serbest ticaret bölgesi kurulacak
İran Serbest ve Özel Ekonomik Bölgeler Yüksek Konseyi Sekreteri Hüccetullah ...
EYT'lilerin bayram ikramiyesi bugün ödenecek
Aylık başlangıç tarihi 30 Nisan'dan önce olan EYT'lilerin bayram ikramiyelerini ...
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret artışında ...
 
Düve alımında hibe desteği oranları belli oldu
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, düve yetiştirme merkezlerinden temin ...
Yoksulluk raporu 2021'de sabit kaldı
TÜİK, 2021'de göreli yoksulluk oranının bir önceki yıla göre değişmeyerek ...
Kamu işçisinin zam oranı belli oluyor
700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sona ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva