HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2022 Pazartesi - 13:38

İYİ Partili Kırkpınar’dan Buca metrosu çıkışı: Toplumda siyasi müdahale algısı var!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Buca Metrosu'nun yapım ihalesi kararının mahkeme tarafından iptal edilmesi konusunu değerlendirdi. Bu sürecin sadece zaman kaybına neden olacağını dile getiren Kırkpınar, “Temel atma törenine kadar bir şaibe varsa; gidin tetkiklerinizi, uyarılarınızı yapın, gerekirse iptal edin. Ama belli bir süre geçtikten sonra bunun yapılması toplumda siyasi müdahale algısına sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Kırkpınar’dan Buca metrosu çıkışı: Toplumda siyasi müdahale algısı var!

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle 14 Şubat’ta temeli atılan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 'tarihin en büyük yatırımı' olarak duyurduğu Buca Metrosu’nun yapım ihalesi kararının geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından iptal edilmesi gündeme geldi. Bunun üzerine muhalefet ve iktidar partileri arasında gerginlik yaşandı. Bu konuyu ‘İzmir’in ötekileştirildiği iddiası’ üzerinden örnek vererek SONSÖZ TV’ye değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, mahkemenin verdiği iptal kararının sadece süreci uzatacağına ve zaman kaybına neden olacağına değindi. Kırkpınar, bu süreçte yaşananların halk nezdinde bir siyasi müdahalenin olduğu algısını yarattığını da belirtti.

BİRBİRLERİNE KÖSTEK OLMASINLAR!
CHP’li belediyelerin hükümet tarafından yeterli desteği görmediği, özellikle İzmir’in yıllardır CHP iktidarında olmasından kaynaklı verdiği değerin karşılığını almadığı tartışmalarına karşın değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar, hizmet konusuna siyasetin karıştırılmasını doğru bulmadığını belirterek “Bu şehirde yaşayan insanlar olarak hükümetten ve belediye başkanlarından beklentilerimiz var. Bana oy vermediniz, benim adaylarıma 2002’den beri destek olmadınız. İşte size üvey evlat muamelesi... İzmir’in yaşadığı durum bu. Siyasi partisi farklı olsa da yerel yönetimle hükümet arasında böyle bir ayrım yapamazsınız. Yerel yönetimler aldığı devlet destekleriyle, kendi bütçeleriyle hizmet etmeye çalışıyorlar. Hepsi kamu kaynağı, insanların vergileriyle oluşuyor zaten. Bir siyasi rekabeti anlarım, iktidarı anlarım ama hizmette bunun yapılmasını anlayamam. Parti, iktidar ,muhalefet gibi bunların üzerinden arka çıkma, karşı çıkma gibi şeylerden kurtulmamız lazım. Yerel yönetimlerin yaptığı işlerinde bir denetimsizlik mi var? Hayır. Bizim hizmet beklememiz kadar doğal bir şey yok. Hizmet denince parti kavramının devreden çıkması lazım. Şunlara bir gününü göstereyim, her hizmetle ilgili ket vurayım, soruşturma açayım demek... Anlamsız ve mantıksız. Bir hükümet bir de yerel yönetim var zaten. Tamam koordinasyon istemiyoruz, birbirlerine köstek olmasınlar, ayıplamasınlar yeter” şeklinde konuştu.

HERKES METRONUN ENGELLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR
Buca metrosu yapım ihalesi kararının iptalinin sadece zaman kaybına sebep olacağını aktaran Kırkpınar, mahkemenin bu kararı temel atma töreni yapıldıktan sonra vermesi dolayısıyla toplum içinde bir siyasi müdahalenin olduğu algısını yarattığını şu sözlerle açıkladı:

“Uzun zamandır projesi olan Buca Metrosu mesela... Hazırlanmış ihalesi, ihalenin şartnamesinde yalan yanlış ya da eksik bir şey varsa zaten ilgili bakanlıklarda mevcut, herkes görebilir. Burada bir ön alma, dayatmayla sürüncemeye taşımak, ‘burada bir şeyler var’ intibasını yaratmak var. Anlayamıyorum. Mahkeme kararına saygımız sonsuz. Biz adalete, hukuka güvenmek durumundayız. Ama buradan hiçbir şey çıkmayacak sadece zaman kaybı... Bu yatırımın işletmeye geçme süreci, sonra da devri var. Hükümetle ilgili söylenecek o kadar şey var ki, ama devleti, milleti zarara uğratmış Telekom satışı ne noktalara geldi ona bakan yok, Buca metrosuna bakıyorlar. Bunu tetkik etmek, araştırmak elbette ki yargının ve ilgili birimlerin işi... 14 Şubat’ta kesinleşti, bugün Mart ayındayız... Temel atma törenine kadar bir şaibe, bir şey varsa; gidin tetkiklerinizi, uyarılarınızı yapın, gerekirse iptal edin. Ama belli bir süre geçtikten sonra bunun yapılması toplumda siyasi müdahale algısına sebep oluyor. Yine hukukun işleyişine bir lafım yok. Benim görüşüm; insanlarda ‘iktidar benim, bak bunu nasıl iptal ettiririm’ mantığına giden bir hissiyat var. Herkes böyle düşünüyor. Beklenmiş, ihale olmuş, temel atma törenine kadar yapılıyor sonra aradan bir ay geçiyor böyle bir şey oluyor. Bu da algıya sebep oluyor. Bu algıyı yaratanlara da zarar verir bu... Şehrin yeni ulaşım ağına geçecekken engellendiğini düşünüyor herkes... Apolitik bir insan bile bu değerlendirmeyi yapıyor. Sadece zaman kaybı... Bir hukuksuzluk varsa tamam. Ama bu kararın herkese zararı var.”

 
Mahkemeden Osman Kavala kararı
 
MHP'ye Tire'de büyük katılım!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 21 Mart 2022 Pazartesi 23:10

Keşke temel atma töreninde yapılan çalışmalar kadar daha titiz çalışmalar proje ve plan üzerinde çalışmalar yapılsaydı bu tatsız işler olmazdı,belediye başkanı bu konuda danışmanları daha aktif olmalıdır,başkanın gerek yurt içinde ve yurtdışında danışmanlar ordusu var,bunlar ne iş yapar acaba?Havagazı tesislerinde yeme içmede çok başarılılar...

Yorumu oyla      2      4  
sezarın hakkı sezara 21 Mart 2022 Pazartesi 14:36

Algıya sebep olmuyor ki ! direk siyasi müdahaledir bu . İhale kanunun da , ihaleyi en uygun fiyatı veren direk ihaleyi alır diye bir kaide yok. dolayısı ile ihaleye en uygun fiyatı veren firmanın verdiği fiyat piyasa koşullarına göre araştırılır ve uygun görülürse ihale verilir. demek ki uygun görülmemiş , piyasa şartlarına uymayan şeyler var. AKP il başkanlığı ve AKP li vekiller bunu göz ardı ediyor. aslında onlarda biliyor ihale mevzuatını ama işte biz karşı tarafı ne kadar kötü gösterirsek kardır diye bakıyorlar. muhtemelen Cumhurbaşkanlığından baskıda yiyorlar.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova'nın acı kaybı!
Bornova Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ali Kılıç vefat etti.
Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Davası mesajı!
Bugün karar çıkması beklenen Gezi Davası öncesinde bir mesaj paylaşan ...
Mecliste yoğun hafta: Seçim kanunu komisyonda!
Türkiye Büyük Millet Meclisi yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Seçim kanununda ...
 
AK Parti'den Metaverse Çalıştayı
AK Parti, bugün Ankara'da Metaverse Çalıştayı düzenleyecek. Çalıştayda, ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BAE’de
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Birleşik ...
İnce'den İHA, SİHA açıklaması
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hükümetin İHA ve SİHA konusunda ...
 
Akşener: Birbirimize saygı duymak zorundayız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben, 'hoşgörü' sözünü sevmiyorum. ...
Bakan Nebati: Ürettiğiniz enerjiyi satacaksınız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da tarım alanında güneş ...
Bakan Çavuşoğlu: Taraflar barışa yakın!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva