HABERLER>İŞ DÜNYASI
22 Haziran 2023 Perşembe - 19:08

İTB Meclis Başkanı Tuncer'den Bakan Şimşek'e destek... Üç acil hedef, hemen şimdi!

İzmir Ticaret Borsası Haziran ayı meclis toplantısında, Yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin ekonomide yol haritasını netleştirmesi ile ilgili yorum yapan Tuncer, ”Sayın Bakanın ülkenin ekonomik kalkınması için belirlediği 3 acil hedef; teknolojik atılım, katma değerli ürün ihracatının artması ve turizm gelirleri. Bu üç madde aslında bizlerin de ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

İTB Meclis Başkanı Tuncer den Bakan Şimşek e destek... Üç acil hedef, hemen şimdi!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Borsa Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Borsa ve Çeşme Belediyesi iş birliğinde, yerel ürün, üretici ve paydaşları destekleyecek faaliyetlerde merkez üs olması hedefiyle kurulan “Gastronomi-Alaçatı Deneyim Noktası” nda gerçekleştirildi. Toplantıya Akdeniz Koruma Başkanı Zafer Ali Kızılkaya katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, sözlerine  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ilk kadın üyesi olarak yönetim kuruluna giren Işınsu Kestelli’yi tebrik ederek başladı. Tucer, Kestelli’nin İzmir’i ve kadınları temsil edeceğini kaydetti. Tuncer,” Bu önemli görev Borsamızda yaptığı başarılı çalışmaların taçlandırılması anlamına geliyor. Tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Tuncer açıklamalarının devamında, “Sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir gastronomi ve sürdürülebilir turizm sektörleri için mihenk taşı niteliğindeki bu nokta Çeşmemiz başta olmak üzere İzmir turizminin 12 aya yayılmasında etkili olacak olan önemli bir merkez.Sektörde ses getirecek olan çok özel eğitimlerin, etkinliklerin ve tanıtımların Borsa Vakfımız – BORSAV öncülüğünde bu noktada yapılacak olması gerçekten çok önemli” ifadelerini kullandı.

Tuncer, açıklamalarında iklim krizine vurgu yaparak, “Son yıllarda yaşanan gelişmeler; tarım ürünlerini, gıdayı, suyu ve iklim krizini artık günümüzün en önemli konuları olarak karşımıza çıkarmakta. Özellikle Rusya – Ukrayna arasındaki savaş bunun en belirgin örneği oldu. Bu savaşın özellikle buğday üretimi ve ticaretini ne denli olumsuz etkilediğini hepimiz farkındayız” şeklinde konuştu.

Dünyada büyüyen göç dalgası ile ilgili konuşan Tuncer, ”Günümüzün önemli konularından biri de tüm dünyayı derinden etkileyen göç dalgası. Geçtiğimiz günlerde komşumuz Yunanistan’ın kıyılarında göçmenleri taşıyan teknenin batmasıyla çok sayıda can kabı meydana geldi. Hala daha bulunamayanlar olduğu söyleniyor. Bu insanlık adına çok üzücü bir durum. Göçmen sorunu tüm dünyanın ortak sorunudur. Bu sorunun bir an önce çözülmesi insanlık adına çok önem arz etmektedir.Ülkemiz çok ciddi bir kuraklık periyodu ardından üç aydır etkili yağışlar alıyor. Özellikle ilimiz başta olmak üzere bölgemiz, son dönemde aşırı ve şiddetli yağışlarla baş etmeye çalışıyor.Artan sıcaklıklar, aşırı yağışlar, sel ve taşkınlar, ani dolu yağışları, ilkbahar ve yaz aylarında meydana gelen don olayları, çok az yağış ve kuraklık gibi ekstrem hava ve iklim olayları ilimizi etkilemekte.Bu gelişmeler; ilimiz tarımsal üretiminde verim kayıplarına, ürünlerde kalite bozulmalarına, ürün deseninin değişmesine, ürün üretim zamanlarının değişmesine neden olabilir.Bu sonuçlar altında güvenilir gıda için, gelişen iklim koşullarına uygun tarımsal üretim desenini belirlemek zorundayız” dedi.

ET FİYATLARI DURAĞAN
Et fiyatlarının durağan bir hal aldığını kaydeden Tuncer,”Geçen aylarda da belirttiğimiz gibi et fiyatı artışı durağan bir hal almış durumda. Ayrıca; Kurban Bayramına sayılı günler kala diyebiliriz ki hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan varlığımızın sayısı yeterlidir” ifadelerini kullandı.

DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR
Yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin ekonomide yol haritasını netleştirmesi ile ilgili yorum yapan Tuncer, ”Sayın Bakanın ülkenin ekonomik kalkınması için belirlediği 3 acil hedef; teknolojik atılım, katma değerli ürün ihracatının artması ve turizm gelirleri. Bu üç madde aslında bizlerin de ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.  İzmir Tarım Teknoloji Merkezi tarım ve gıdada teknoloji entegrasyonunun sağlanması adına ülkemizin en önemli merkezlerinden biri olmaya aday.Borsamız araştırmaları ve projeleri ile ürünlerimizin markalaşması ve tanıtımı adına da ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz Gastronomi-Alaçatı Deneyim Noktası ile de tarımı, gastronomiyi ve turizmi bir araya getirerek üçüncü adımı da atmış oluyoruz” ifadelerini kullandı

ELİ KOLU BAĞLI DURUMA GETİRİYOR
Son olarak küresel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Tuncer, “Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın güneyinde Rusya kontrolündeki Herson bölgesindeki Kahovka Barajına bir saldırı düzenlendi. Bu saldırı sonrası Dinyeper nehri çevresindeki pek çok alan sular altında kaldı. Binlerce insan tahliye edilmek zorunda kaldı. Bu olayın çok önemli nedenleri ve sonuçları var. İklim krizinin ciddi şekilde yaşandığı günümüzde bu kadar büyük tatlı su kaybı her ülke için çok ciddi bir tehlike. Barajdan serbest kalan su buğday üretim alanlarında zarar yaratması çok muhtemel. Patlatılan bu baraja yakın konumdaki nükleer santralin enerji üretiminde su ile soğutma yapılması gerekiyor. Bu santralin enerji üretebilmesi için su çok önemli bir durumda. Tüm bu neden ve sonuçlar bir ülkeyi tamamen eli kolu bağlar duruma getiriyor” diye konuştu.

 
Başkan Kestelli'den 'tarım' çağrısı: İyi tasarlanmış bir programa ihtiyaç var!
 
İzmir'deki kardeş katili tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kestelli'den 'tarım' çağrısı: İyi tasarlanmış bir programa ihtiyaç var!
Haziran ayı Meclis Toplantısında konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim ...
Başkan Kestelli'den faiz kararı değerlendirmesi!
İzmir ticaret Borsası(İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli Merkez ...
İzmirli turizmciden müzik yasağı yorumu: Suistimal edilmemeli!
İzmir' Valiliği Mahalli Çevre Kurulu, yaz sezonunun başlamasıyla kapalı ...
 
Erbil’de 'Ege' rüzgarı…
Egeplast, inşaat sektörünün büyük firmalarını buluşturan Uluslararası ...
Ekmeğe zam kapıda!
İzmir Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu, pazartesi günü yapacağı toplantıda ...
Başkan Ata’dan 'dışarıdan siyasi müdahale' iddialarına yanıt: Destek verene hayır mı demeliydik?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın, yıllardır tanıdığı ...
 
Eskinazi'den 'asgari ücret' yorumu: Maliyetler artacak!
İZTO Meclisinde konuşan Meclis Üyesi Jak Eskinazi asgari ücret konusunda ...
Özgener’den 'İnciraltı' yorumu: Bir an önce yürürlüğe girmeli
Ticaret Odası Meclis oturumunda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ...
İzmir iş dünyasından 'vize' isyanı!
İzmir Ticaret Odası Meclisi'nde konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, yaşanan ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva