HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2016 Çarşamba - 07:30

İTB Başkanı’ndan ‘süt tozu’ yorumu: Aspirin tedavisi değil…

İzmir Ticaret Borsası Mart ayı meclisinde konuşan Başkan Işınsu Kestelli üreticilere beklenen don olaylarına karşı uyardı. Süt krizinde bakanlığın süt tozu önerisini değerlendiren Kestelli, “Aspirin tedavisi yerine kalıcı reform yapmak gerekir” dedi.

İTB Başkanı’ndan ‘süt tozu’ yorumu: Aspirin tedavisi değil…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Işınsu Kestelli Süt fiyatlarındaki düşüşe yapılan müdahalenin yeterli olmadığını ayrıca Zeytinyağı ve Üzüm için don riskini bu yılda olduğunu vurgulayarak önlemelerini alınması için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti. 

İzmir Ticaret Borsası Mart ayı meclis toplantısı, meslek komiteleri ortak toplantısı ile birlikte gerçekleştirildi. 

Meslek komitelerinin bir araya gelip sorunlarını paylaştığı toplantıda konuk KOSGEB Kuzey Müdürü Özgür Armaneri, KOSGEB tarafından geliştirilen destek programlarını anlattı. Armaneri, Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmaların dünyadaki başarı örneklerini anlatan bir sunum yapıldı.

Ortak toplantının ardından meclis oturumuna geçildi. Meclis Toplantısının konuğu olan Tarihi Kemeraltı Yatırım A.Ş.(TARKEM) Başkan Vekili Uğur Yüce ise Kemeraltı Restorasyon projeleri ile ilgili son gelişmeleri anlattı.

ASPİRİN DEĞİL KALICI ÇÖZÜMLER!
Meclis gündeminde konuşmasını gerçekleştiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yem fiyatlarındaki artışa karşın 75 kuruşa kadar düşen süt fiyatları üzerinde durdu. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın süt krizine karşı aldığı süt tozu önlemi ve et politikasını değerlendiren Kestelli “Sütün litre fiyatı, 1.15 liradan 1 liranın altına kadar geriledi. Bunun üzerine Tarım Bakanlığı piyasaya Et ve Süt Kurumu kanalıyla müdahale etmeye karar verdi. Bu kurum, süt alımı için 1,15 lira fiyat belirledi ve alınacak sütün süt tozu yapılacağını belirtti. Geçen ay et fiyatlarındaki artışı ve fiyat düzensizliğini konuşmuştuk. Tarımsal ürünlerdeki bu fiyat oynaklığı ne yazık ki sürdürülebilir üretime zarar veriyor. Kamunun regülasyonu elbette çok önemli. Ama bu tür dalgalanmalarda devreye girip aspirin tedavisi yapmak yerine radikal reformlarla sorunun köküne inmek çok daha verimli sonuçlar verecektir” dedi.

DONA KARŞI SİGORTA ÖNERİSİ
Kestelli olumsuz hava koşullarını bu yılda özellikle zeytin ve üzümü etkileyeceğini söyleyerek, “Üretimde yeni sezona ilişkin olacak.  Tarımsal ürünlerde yeni sezona yaklaşıyoruz. Hava şartları ürün gelişimi açısından uygun görünüyor. Geçen yıl da durum böyleydi. Ancak, çiçeklenme döneminde oluşan don ve rüzgar gibi zararlar özellikle kuru üzüm ve zeytinyağı rekoltesini olumsuz etkilemişti. Aynı riskler bu yıl da var. Dolayısıyla buradan üreticilerimize tarım sigortası yaptırmalarını şiddetle tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAKLAR AÇIKLAMASI
Işınsu Kestelli konuşmasının son bölümünde İzmir Ticaret Odası ve Borsa’nın ortak kurdukları şirketle kalımını gerçekleştirdikleri Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi ihalesi hakkında konuştu. Kaybedilen ihalenin ardından ilk kez konuşan Kestelli, “Yaklaşık üç yıldır atıl duran Buca Et Entegre Tesisi’nin yeniden ekonomiye kazandırılması için açılan ihaleye borsamız ve İzmir Ticaret Odası ile ortak teklif verme kararı aldığımızı hepiniz biliyorsunuz. Bu ihale sonuçlandı ve tesisleri işletme işini, başka bir şirket kazandı. Bizim açımızdan bu işte önemli olan, atıl durumdaki bu tesisin İzmir ve çevresindeki hayvancılık sektörünün hizmetine girmesiydi. Amacın hasıl olduğunu düşünüyor ve kazanan şirkete başarılar diliyoruz. İnşallah İzmir için hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

 
Flaş! İzmir’de merkezli 7 ilde paralel operasyon!
 
Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sütçü 30 Mart 2016 Çarşamba 09:38

kırın köylünün belini alın mallarını bir daha ayağa kalkamasın,bize köylü çiftçi lazım değil taş yeriz olur biter.zeytin ağaçlarınıda kesmeye devam edin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek'ten 'yeşil pasaport' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Kesinlikle memurlara yeşil pasaport verilmemesi ...
DTO Başkanı Öztürk’ten teşvik çıkışı: Turist sadece otele gitmiyor!
İMEAK Deniz Ticaret Odası meclisinde İzmir’in deniz turizmi masaya yatırıldı. ...
İzmir’de üreticiler sütü bedava dağıttı
İzmir’in Bergama İlçesi'nde, süt fiyatlarındaki düşüşe ve süt tüketiminde ...
 
İTB'den Türk pamuğu için radikal öneriler
21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı, 23-24 Mart tarihlerinde Kahramanmaraş Sütçü ...
Pamuğun 21. yüzyıldaki yeri tartışıldı
21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı, 23-24 Mart tarihlerinde Kahramanmaraş Sütçü ...
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan HDP’ye ve Avrupa’ya tepki!
Mart ayı meclis toplantısı terör gündemiyle toplandı. Toplantıda HDP’nin ...
 
EBSO ve İl Milli Eğitim’den ‘güvenli’ kontrol!
Ege Bölgesi Sanayi Odası İzmir İl Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ...
Katmerciler hisse satıyor!
Araç üstü ekipman ve savunma araçları üreticisi Katmerciler'in, ana hissedarı ...
Türk-Yunan Forumu’nda Başkan Kocaoğlu’ndan Midilli müjdesi!
DTO İzmir Şubesi ve Yunanistan İzmir Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva