HABERLER>EKONOMİ
21 Nisan 2016 Perşembe - 13:14

İLGEO Başkan Adayı Okyay: Yenice’yi esnafın vicdanına bırakıyorum

Geçtiğimiz günlerde İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO) Başkanı Aykut Yenice’ye Oda’nın mali yapısıyla ilgili çeşitli sorular soran, Oda yönetim şeklini eleştiren İLGEO Başkan Adayı Alpay Okyay, ölmüş dedesinin arkasından ağır ithamlarda bulunan Aykut Yenice’yi eleştirdi

İLGEO Başkan Adayı Okyay: Yenice’yi esnafın vicdanına bırakıyorum

İLGEO’nun önümüzdeki ilk olağan kongresi için başkanlığa aday olan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’nın üçüncü kuşak işletmecisi Alpay Okyay, “Ben bu işi daha iyi yaparım” sloganı ve “Üyeye 7/24 hizmet” felsefesiyle yola çıktığını söyledi.

“Sorular hala cevaplanmadı”

Adaylık süresi içinde çeşitli toplantılar vasıtasıyla Oda’nın mevcut başkanı Aykut Yenice’ye açık ve net olarak dört soru sorduğunu ancak kendisinin bu sorulara cevap vermek yerine yıllar önce vefat etmiş Oda’nın kurucusu olan dedesi Adil Müftüoğlu’na çirkin ithamlarda bulunduğunu hatırlatan Okyay, “Aykut Yenice’ye yeniden soruyorum. 2002 yılında Oda’yı devraldığında kasasında kaç para vardı? Konak’ta Elhamra İş Hanı’nda Odamıza ait bir daire vardı. Şimdilerde duruyor mu? Kaynaklar’da yine Oda’mıza ait 3 dönüm arazi vardı. Tapusunu gösterebilir mi? Son 14 yılda 3 bine yakın üyesi olan İLGEO’nun aidat, ustalık belgesi, hijyen belgesi gibi gelirleri varken bugün kasasında kaç parası var?” dedi.

“Ben ona hırsızsın demedim ki”

Bu soruları tüm üyeler adına sorduğunu ifade eden Okyay, “Odamıza ait parasal ve taşınmaz varlıklar biz üyelerin aidatlarıyla yapıldı. Aykut Yenice sorularıma cevap vereceğine düzenlediği basın toplantısında ‘ben 2010 yılında bu konulardan aklandım’ dedi. Ben hiçbir yerde hiçbir basın açıklamamda ‘çaldı’ , ‘hırsızlık yaptı’ demedim. Sadece ‘Oda’nın kaynaklarını bitirdi, beceremedi, Bu odayı düzgün şekilde yönetemedi’ dedim. Sorduğum sorulara aklandım diyerek aslında bitirdiğini, beceremediğini kabul etti. Bu cevabından dolayı Yenice’ye teşekkür ediyorum” dedi.

“Esnaf terbiyesine yakışmadı”

Son olarak mevcut başkan Yenice’nin karşısındaki muhatabın kendisi olmasına rağmen bugün hayatta olmadığı için kendisine cevap verme imkanı bulunmayan Adil Müftüoğlu’na çirkin ithamlarda bulunarak saldırdığını belirten Okyay, “İzmir’de yıllarca adına leke sürdürmeden yaşayan, Oda’mızın kurucusu, yıllarca başkanlığını yapmış ve bütün İzmir’in tanıdığı hayatını bu mesleğe vermiş vefat etmiş bir insanın arkasından konuşmak esnaf terbiyesine ne kadar yaraşır? Kendisini önce Allah’a sonra yüce Türk adaletine ve esnafımızın vicdanına havale ediyorum” diye konuştu.

“O tutanak onur belgemizdir”

Yenice’nin köşeye sıkıştığı için düzenlediği basın toplantısında Adil Müftüoğlu’nun Oda’nın parasını kendi hesabına yatırdığını ve geri vermediği yalanını ortaya attığını ifade eden Okyay, “Adil Müftüoğlu’nu tanıyanlar çok iyi bilir. Özellikle maddi konularda çok hassastı. Aykut bey şimdiki parayla 70.440 lira olan Oda’nın parasını kendisinin çektiğini iddia etti. Buna dedemin bu konulardaki hassasiyetinden dolayı değinmek istiyorum. 2001 yılında gecelik repolar çok yüksekti. Dedem de o zaman resmi tutanak altına alarak 70.400 lirayı kendi hesabındaki parayla birleştirerek Oda adına daha yüksek kazanç sağlamış. Bu sayede anapara hemen hemen 2 katına yükselmişti. En önemlisi bunu tutanak altına alarak genel sekreter ve Oda sekreterine  imzalatmış. Şimdi buradan soruyorum. Dedem tutanak tutmasaydı sen bu durumu nereden bilecektin. Bu belgeyi neden yarım şekilde okudun? Ve en önemlisi Adil Müftüoğlu’nun Oda menfaatine yaptığı hareketin sonucu ikiye katlayarak kaç para yerine koyduğunu niçin söylemiyorsun. Bundan bahsetmesi halinde 2002 yılında Oda’yı hangi imkanlarla devraldığı ortaya çıkacak. İlk sorumun yanıtını vermiş olacak. Bu tutanak bizim onur belgemiz. Dedemin ne kadar temiz, hakkaniyetli ve oda menfaatini gözettiğini gösteriyor” dedi.

“Ahilik terbiyesinden sapmayacağım”

Dedesi ile bu zamana kadar hep gurur duyduğunu ve onu saygıyla andığını dile getiren Okyay, şöyle konuştu: “Aykut Yenice laf kalabalığını, süslü cümleleri çok iyi beceren biri. Kendisine Oda üyeleri adına sorularım ve eleştirilerim bellidir. Esas vurgulamak istediğim şudur ki; Ben bu yarışa doğru şekilde ahilik terbiyemden sapmadan devam edeceğim. Ben üyelerimizin sorunlarıyla Yenice’den daha iyi ilgileneceğim ve ben bu işi ondan daha iyi yapacağım.”

 
Türk tarım heyeti Rusya'ya gidecek
 
Buca Belediyesi’nden o haberlere suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk tarım heyeti Rusya'ya gidecek
Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi Başkan Yardımcısı Alekseyenko, ...
Bakan Ağbal'dan ‘memur zammı’ açıklaması
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılında memurlara yapılacak zamma ilişkin ...
İzmir’in kireç devi kapasite artırıyor
İzmir’in kireç üretiminde önemli role sahip firmalarından İksaş üretim ...
 
Demirtaş: Yunanistan’la ticaretimizi 10 milyar dolara çıkarabiliriz!
Yunanistan’ın yeni atanan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı ziyaret ...
Demirtaş: Yunanistan ile ticaretimizi 10 milyar dolara çıkartabiliriz
Yunanistan’ın yeni atanan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı ziyaret ...
İzmir’in başkanları MB’nin faiz kararına ne tepki verdi?
Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ...
 
Turizmde umut son dakika satışları!
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, şu ana kadar ...
MB'nin yeni başkanı ilk faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası piyasaların yakından takip ettiği faiz kararını açıkladı. ...
Rusya Türk patlıcanını yasakladı
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Rosselkhoznadzor, Türk patlıcanına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva