HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2024 Çarşamba - 10:14

Homeros Festivali'ne geri sayım!

Bayraklı Belediyesinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini bu yıl da bir araya getirecek. ‘Smyrna’dan İlhamla Sanat ve Edebiyat’ temasıyla 11-12 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek festival, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Yerli-yabancı yazar ve sanatçıların yer alacağı festival boyunca atölyeler, söyleşiler, sergiler, gösteriler, müzikal ve konserler sanatseverlerle buluşacak.

Homeros Festivali ne geri sayım!

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek 3’üncü Uluslararası Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali, tarih, edebiyat ve sanatla dolu etkinlikleriyle İzmirlileri büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak. Festival, 11 Ekim Cuma günü 17.00'da Smyrna kazı alanında çeşitli atölyelerle başlayacak. Antik Heykel Atölyesi, yetişkinlere tarihin izlerini taşıyan heykelleri yeniden keşfetme fırsatı sunacak. 18.30'da yapılacak Maske Atölyesi etkinliği ile katılımcılar sanatsal becerilerini ortaya çıkaracak.

EDEBİYAT VE SANATLA DOLU FESTİVAL
12 Ekim Cumartesi, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde devam edecek festival saat 11.30’da Efe Yelbuğa'nın "Homeros'un Ağıdı" adlı resim sergisi ile başlayacak. 12.00’da açılış konuşmalarına geçilecek. 12:30’da Prof. Dr. Ersin Doğer, Prof. Dr. Cumhur Tanrıver ve Prof. Dr. Akın Ersoy’un konuşmacı olarak katılacağı “Bayraklı, İzmir ve Homeros’un Kökleri” başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek. 13:30’da “Antik Çağ’dan Günümüz Türk Şiirine Homeros’tan Alınan İlham” başlıklı oturumda, Ayşen Şahin moderatörlüğünde; Mahmut Temizyürek, Onur Behramoğlu ve Eren Aysan konuşmacı olacak. 14:45’te Ünsal Ünlü'nün moderatörlüğünde Lale Müldür, Altay Öktem ve Hidayet Karakuş’un konuşmacı olacağı “Bayraklı’nın Antik Köklerinde Mitoloji ve Gerçeklik” oturumu katılımcılarla buluşacak. 15:45’te festival; dünyaca ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve ud sanatçısı Bülent Okan’ın eşsiz dinletisiyle taçlanacak. 17:00’da Eren Aysan moderatörlüğünde "Coğrafya ve Düşünsel Zenginlik Günümüzde Felsefenin Yolculuğu" söyleşisi, Yalın Alpay, Murat Menteş ve Christos Kafteranis'in katılımıyla gerçekleşecek. 18:30’da “İzmir Aşkına 8500 Müzikali” ile sanatseverler tarihin büyülü yolculuğunda gezintiye çıkacak. Saat 20.00’da ise Hüsnü Arkan ve Dengin Ceyhan "Kırk Yıl Sonra" konseri ile sahne alacak. Festivalin finalinde katılımcılar unutulmaz anlara tanıklık edecek.


HERKESİ BEKLİYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Homeros, bugün bizim yaşadığımız topraklar üzerinde yaşamış, dünya edebiyatına önemli eserler bırakmış eşsiz bir miras! Bu mirasa sahip çıktığımız için çok mutluyuz. Adına düzenlediğimiz Uluslararası Edebiyat ve Sanat Festivalinin bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz ve önümüzdeki yıllarda daha büyük etkinliklerle bu tarihi ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. İzmir’in kalbinde, tarih ve sanat dolu festivalimize tüm sanatseverleri bekliyoruz" dedi.

 
Manisa Büyükşehir’den öğrencilere kırtasiye desteği
 
Büyükşehir’den ilçelere 'yenilenebilir enerji' eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa Büyükşehir’den öğrencilere kırtasiye desteği
Manisa Büyükşehir Belediyesi, eğitim gören öğrencilere yönelik desteklerini ...
Konak’ta temizlik harekatına yeni halka!
Konak’ta çöp toplamada pratiklik ve tasarrufun bir arada olduğu yeni dönem ...
Körfez'de kriz... Tugay imzalamadı!
CHP Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Gölge Bakan Yardımcısı Baran ...
 
Güzelbahçe Kültür Festivali başlıyor
Güzelbahçe Belediyesi, 12-13 Ekim tarihlerinde Güzelbahçe Atatürk Kültür ...
Bornova yeni sezona '39 Basamak' ile başladı
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 2024 sezonunu Patrick Barlow’un ...
İzmir’in tsunami senaryosu: 500 metre tehlikede!
İl Afet Risk Azaltma Planı’nda (İRAP), Ege Denizi’ndeki fayların ürettikleri ...
 
6 noktada günde 4 bin öğrenciye 'sıcacık' destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle beslenme ...
Büyükşehir'den 'babalara' destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, babalar için Baba Destek Eğitim Programı ...
Başkan Işık’tan tasarruf eleştirilerine yanıt: Ben çekiyorum ben oynuyorum!
Gaziemir Belediyesi’nin 2025 yılı bütçe görüşmelerinde ‘tasarruf’ eleştirileri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva