HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2022 Cuma - 17:04

Hızal net konuştu: Mahkeme iptal etti, Danıştay da onayladı!

Buca Metrosu İhalesi ile ilgili Danıştay’dan çıkan karar üzerine açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e cevap veren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ‘’İzmir İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ihalede birinci olan firmadan iş alıp, 529 Milyon TL daha yüksek bedel teklifinde bulunan ikinci firmaya verme işini iptal etmişti. Ve bu karar, Danıştay’ca da onandı" dedi.

Hızal net konuştu: Mahkeme iptal etti, Danıştay da onayladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Buca Metrosu İhalesi ile ilgili Danıştay’dan çıkan karar sonrası CHP cephesinden gelen açıklamalara yanıt verdi. AK Partili Hızal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’İzmir’in en önemli yatırımlardan biri olan Buca Metrosu ihale sürecini, İzmir Büyükşehir Belediyesini yönetenler, iş bilmez yönetim anlayışları nedeniyle, bir hukuki çıkmazın içine soktu. Buca Metrosu ihalesi ile alakalı İzmir İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihalede birinci olan firmadan iş alıp, 529 Milyon TL daha yüksek bedel teklifinden bulunan ikinci firmaya verme işini iptal etmişti. Ve bu karar, Danıştay’ca da onandığını görmekteyiz. Yani Danıştay kararında diyor ki; ‘İzmir Bükyükşehir Belediyesi, sen hatalı bir karar verdin. Bu kararından dön.’ Kendisi de hukukçu olan etrafında da bolca hukukçu olduğunu düşündüğümüz Sayın Soyer, bu kararı nasıl yorumluyor ki, hala Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu, hukuki olmadığı mahkemelerce de tescillenen kararın arkasında nasıl durabiliyor? Evet akıl alacak gibi değil! Bu firma konusunda bu kadar hassasiyet göstermeleri akıl alacak gibi değil! Böyle bir mahkeme kararına rağmen, 529 Milyon TL fazladan ihale ediliyor olması. Ama anlaşılıyor ki, buradaki maksat, İzmirlinin 529 Milyon TL’sini, bu şekilde, birilerine aktarma çabası içerisindeler. 2019 yılında, 5 yıl içerisinde bitirileceği söylenen Buca Metrosu, 2022 ortasında geldiğimizde, henüz bir çivi dahi çakılamamış. Bu anlayışla devam ederlerse, Buca Metrosu inşaatının başlaması neredeyse imkansız gibi duruyor. Yapmadıkları ile İzmirli hemşehrilerimize çile çektiren CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptıkları ile de İzmir’in en önemli projelerinden birini çıkmaza sürüklemektedir.’’ dedi.

 
Kardeşini ayırmaya gitti, 2 kurşunla öldü
 
Denizli’de kaybolan 69 yaşındaki çoban bulundu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Temmuz 2022 Cumartesi 11:39

Bir konunun bir doğrusu vardır,kim doğru söylüyor kim söylemiyor kafalarına göre yorum yapılıyor gerçi ikisininde inandırıcılığı yoktur kabaktan terazi gübreden ticaret örneği gibi...

Yorumu oyla      6      3  
Gürkan 23 Temmuz 2022 Cumartesi 02:31

Buca Metrosunu bakanlık yapacaktı; 10 yıldır neden yapmadı? 2012'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fahrettin Altay-Narlıdere ile Şirinyer-Buca hatlarını kendilerinin yapacağını açıklamıştı. "https://www.hurriyet.com.tr/ege/iki-metro-daha-geliyor-20769108 5 yıl sonra, bu sefer de Hamza Dağ, "Metro'yu bizim yapmamız istenirse yaparız." demiş. https://www.egedesonsoz.com/haber/AK-Partili-Dag-dan-metro-aciklamasi-Kendimiz-de-yapariz-Buyuksehir-e-destek-de-oluruz/969420 bunlar söylenmiş ama hiçbir şey yapılmamış. Otogar metrosu da hızlı tren projesi kapsamında yatırım programına alınmış ama ortada ne hızlı tren yapılmış ne de otogara metro. İsterlerse biz yaparız, bakanlık Buca'ya metro yapacak diyorsunuz, sonra gidip otogar hattına 3 bin TL ödenek ayırıyorsunuz. https://www.egedesonsoz.com/haber/2022-yatirimlari-belli-oldu-Izmir-deki-hangi-projeler-icin-ne-kadar-butce-ayrildi/1091128#agree Hocam siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?

Yorumu oyla      2      3  
Tekrar 22 Temmuz 2022 Cuma 19:28

Hukukçu olmaya gerek var mı ? Karar sonucu okunduğunda ; Danıştay 13.Dairesinin , İzmir 4. İdare Mahkemesi Kararını onadığı anlaşılmıyor mu ? . Bu karara göre Buca metrosu “ kaldığı yerden nasıl devam edecek” miş .

Yorumu oyla      2      8  
Vatandaş 22 Temmuz 2022 Cuma 17:46

Eskiden dava takipçileri vardı her şeyi bilirler dilekçe yazarken davanın nasıl sonuçlanacağını açıkça söylerlerdi,şimdi onlar kalmadı böyle birini bulsun birr basın kuruluşu net bilgi alıp duyursun pes artık vatandaşın kafası bir mılyon oldu karıştı...

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan 'Ukrayna'da ateşkes' çağrısı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey ...
Tahıl Koridoru açıklaması: Dünyaya müjde vereceğiz
Tahıl koridoru için imzalar bugün atılacak. Tüm dünyanın gözü İstanbul'dayken ...
AYM'den 'Millet' İttifakı kararı!
Anayasa Mahkemesi'nin Millet İttifakı'nın ismine ilişkin verdiği karar ...
 
AK Parti'li Çankırı Dikili'de sahaya indi
AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda ...
AK Partili Kaya'dan Buca Metrosu yorumu: Yeniden ihaleye çıkılmalı!
Buca Metrosu süreci hakkında Danıştay’ın verdiği karar sonrası yaşanan ...
AK Partili Sürekli tepkili: Ağaçlar tüterken algıya başlıyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çeşme’deki yangın bölgeleri ...
 
Tahıl krizini bitirecek anlaşma İstanbul'da
Tahıl koridoru için imzalar bugün atılıyor. Dünyanın gözü İstanbul’da ...
Adaylık açıklaması: Görüş birliğine vardık
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da muhtarlar ve kanaat önderleri ...
ODTÜ ve Boğaziçi'ne tören tepkisi
Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ'de mezuniyet törenlerinin iptal edilmesine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya rekoru O'nda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva