HABERLER>GÜNCEL
14 Mayıs 2020 Perşembe - 19:10

Hindistan karantinası, İzmir'de 5 kadının dostluğuyla son buldu

Koronavirüs salgını nedeniyle mahsur kaldıkları Hindistan'da sosyal meya üzerinden kurdukları iletişimle tanışan 5 kadın, getirildikleri İzmir'deki yurtta 14 günlük karantinanın ardından evlerine gitti.

Hindistan karantinası, İzmir de 5 kadının dostluğuyla son buldu

Koronavirüs salgını nedeniyle mahsur kaldıkları Hindistan'da sosyal meya üzerinden kurdukları iletişimle tanışan 5 kadın, getirildikleri İzmir'deki yurtta 14 günlük karantinanın ardından evlerine gitti. 5 kadın Hindistan ve Türkiye'deki 52 günlük karantina sürecinde çok güzel bir dostluk kurduklarını söylediler. 

Koronavirüs salgınına farklı nedenlerle gittikleri Hindistan'da yakalanan 5 kadın, sınırların kapanmasıyla birlikte geri dönemedi. Kadınlar sosyal medya üzerinden birbirleriyle irtibata geçti. Yaptıkları paylaşımlarla birbirlerine destek olan Seda Yavaş, Gökçen Yücekaya, Pınar Genç, Güneş Atalay ve Ceren Başgül Nebioğlu, Türkiye'ye getirildikten sonra İzmir'in Buca ilçesindeki Hanzade Hatun Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alındı. 52 günlük karantina sürecinin sonunda yurttan ayrılan kadınlar, son gecelerinde kutlama yapıp, birbirleriyle vedalaştı. Terapist Seda Yavaş, "Hepimiz yalnız olarak çıktık bu yola. Hindistan'a gitmekteki sebeplerimiz farklı olsa da ortak olan tek şey tek başıma çıktığımız içsel yolculuğumuzdu. Ama hayat bizi 52 gün süren kader arkadaşlığına götürdü. Önce Türkiye'mize dönmek için mücadele verdik. Yüzlerimizi bile göremeden destek olduk, can olduk birbirimize. Bazen ağladık bazen güldük ama umudumuzu hiç kaybetmedik. İlk defa birbirimizi havalimanında gördük sonra Türkiye'de karantinada 14 gün aynı katta kaldık. Şimdi hepimiz ayrı şehirlere dağılacağız ama hayatımız boyunca birbirimizi unutmayacağız" dedi.

'BEBEK GİBİ BAKILDIK'
Gökçen Yücekaya ise, "Karantina sürecimizi sağlıklı biçimde tamamladık ve evlerimize döndük. Tüm bu zorluklar içinde birlikte olduğum ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Onlarla her şeyi birlikte el ele aşmak gerçekten çok daha kolay oldu.Bunun yanı sıra ülkemize döndüğümüz andan itibaren bizlere bebek gibi bakan ve her türlü detayı düşünen hükümetimize de ayrıca çok teşekkür ederim. Her şey çok mükemmeldi. Ülkemizde olmak çok güzel. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler hayat" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN NE KADAR ÖZEL BİR YER OLDUĞUNU ANLADIM'
Evine döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Pınar Genç ise, "Türkiye'nin ne kadar özel bir yer olduğunu bir kez daha anladım. Uçağa bindiğimiz andan itibaren yaşadığım tüm endişe ve korkular yok oldu. Uçağın tekerleri kalkana kadar endişelerim vardı. Karantina süreci başladıktan sonra çalışanlarımız ve yönetimdeki insanlar çok tatlılardı. Ben özellikle vejetaryen yemek istedim. Bu isteğimi yerine getiriler, her gün çok lezzetli vejetaryen yemekler yaptılar. En önemlisi ise orada edindiğim dostluklarım oldu. Ayrı ayrı odalarda kaldık ama hiç kopmadık. Son gün hep beraber karantinanın bitişini kutladık. Çok duygulandım. Karantina süreci bitse de dostluklar bitmeyecek" diye konuştu.

'GÜNDE İKİ KERE ATEŞİMİZ ÖLÇÜLDÜ'
Hindistan'a dövme kursu için gittiğini söyleyen Ceren Başgül Nebioğlu da, "Yaklaşık üç aylık sürecin sonunda İstanbul'dayım. Bir ülkede mahsur kalmak gerçekten çok yıpratıcıydı. Ne kadar uykusuz kaldığımı Türkiye'ye geldiğim ilk gece anladım. Orada kalan Türklerle birlikte internet üzerinden bir grup kurduk ve hepimiz için çok büyük bir destek oldu. Ülkeme ve Türk Hava Yolları'na yaptığı uçuş için çok teşekkür ederim. Karantina sürecimiz çok güzeldi günde iki kere doktor ve hemşireler ateşimizi ölçtüler" diye konuştu. (DHA)

 
Vekil Kılıç tarladan SonSöz TV canlı yayınına bağlandı: Çiftçiye ihtiyacımız var!
 
Uzun süre sonra ilk toplantı: CHP İzmir'den '19 Mayıs' hamlesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seyahat izin belgesine başvuru sayısı açıklandı!
İçişleri Bakanlığı 1 milyon 980 bin kişinin seyahat izin belgesine başvurduğunu ...
Genç kadının anlattıkları dehşete düşürdü!
Sultanbeyli'de eşinden boşanmak isteyen 25 yaşındaki Ceylan Y'ye eşi ve ...
İzmir'de sosyal mesafeli Engelliler Haftası kutlaması
İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında rehabilitasyon ...
 
İzmir'de kız kaçırarak zorla alıkoyan kişi tutuklandı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde komşusu olan 24 yaşındaki kızı şubat ayında ...
Eczacılardan sosyal mesafeli kutlama
İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan 13 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle ...
12 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasak!
İl Hıfzıssıhha Kurulları, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, ...
 
Sosyal destek grubu aracına terör saldırısı!
Van'da Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca terör saldırısı
İdlib'de 11'inci Türk-Rus devriyesi yapıldı
Milli Savunma Bakanlığı'nca İdlib'deki M4 kara yolunda, kara ve hava unsurlarının ...
7 kişi taşınması gereken minibüsten 35 kişi çıktı!
Adana'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında en fazla 7 kişinin taşınması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva