HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2022 Pazartesi - 12:31

Hedef vekillik… CHP İzmir İl Başkanı Yücel istifa etti!

Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan ve görevinden istifa ettiğini duyuran Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Mücadelemiz, dün olduğu gibi yarınlarda da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak üzere devam edecektir” ifadelerin kullandı.

Hedef vekillik… CHP İzmir İl Başkanı Yücel istifa etti!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Milletvekili olmak isteyen ilçe başkanları, ilçe yönetimi ve il başkanları ile il yöneticilerinin 5-26 Aralık tarihine kadar görevinden istifa etmesi yayınlanan genelgenin bitimine 12 saatten az bir süre kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda 5 yıllık görev süreci sonrası milletvekilliği için yola çıkma kararı alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin il binasında düzenlediği basın açıklaması ile görevinden istifa ettiğini ve vekil aday adaylığı için yola çıktığını açıkladı.

Düzenlenen basın toplantısına Yücel’e destek olmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanları da salonda yerini aldı.



HİÇBİR ZAMAN İKBAL PEŞİNDE KOŞMADIM
Deniz Yücel, açıklamasında ikbal peşinde koşmadıklarını dile getirirerek “İnsanın hayatında unutamadığı, hayatına yön veren kararlar aldığı ve bu kararlar doğrultusunda önemli adımlar attığı günler olur: Demokrasinin, Cumhuriyetin, barışın ve hoşgörünün kenti İzmir'de, 7 Ocak 2018 tarihinde 5 yıllık İl başkanlığı yolculuğuna çıktığım gün gibi, işte bugün, benim için öyle önemli bir gün.  Siyasetle, 1986 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de İlçe başkanlığı yapan babam Esen Yücel'in siyasi mücadelesiyle, daha 9 yaşımdayken tanıştım. Onun siyasi çevresi, sohbetleri; Deniz Gezmiş'lerin,Harun Karadeniz’in, Taylan Özgür'ün, Vedat Demircioğlu'nun mücadele arkadaşı olması; onların 6. Filoya ve Amerikan Emperyalizmine karşı verdikleri tam bağımsız Türkiye mücadelesi, benim için her zaman ilham kaynağı oldu.  1999 yılında üye olduğum partimde, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği ve grup sözcülüğü göreviyle devam eden aktif siyaset yaşamımı, 5 yıldır da İzmir İl başkanlığı göreviyle büyük bir onurla sürdürdüm. Siyaseti hiç bir zaman kişisel ikbal peşinde koşarak yapmadım. Her zaman ülkemin ve partimin yüksek yararını gözettim, bu doğrultuda sorumluluk ve insiyatif almaktan hiçbir zaman çekinmedim. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve geldiği günden bugüne kadar büyük bir özveriyle, ilmek ilmek ördüğü; ülkemizde yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı,"Hak, Hukuk, Adalet" diyerek ve herkes için adalet çağrısıyla gerçekleştirdiği Adalet yürüyüşüyle başlayan, 2018 milletvekili seçimleri öncesinde İYİ Partinin seçimlere girip giremeyeceği tartışılırken,15 milletvekilimizin demokrasi adına İYİ partiye geçmesiyle bu tartışmalara son verilmesi, ardından Millet İttifakının kurulması ve 31 Mart yerel seçimlerinde doğru stratejiyle, doğru adayların belirlenmesiyle ve ittifakın da desteğiyle Türkiye genelinde büyük bir başarı elde edilmesi ve millet ittifakına mensup partilere DEVA ve Gelecek Partisinin de katılmasıyla, farklı geleneklerden gelen 6 siyasi partinin, yani 6’lı masanın; başta “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” olmak üzere ülkemizin geleceği için birçok noktada mutabakat sağlamasıyla devam eden süreç…” ifadelerini kullandı.

İKTİDARA TAŞIMAK ÜZERE…
Makam ve mevkiye ihtiyacının olmadığını, partinin bir neferi olarak TBMM’ye gitmek için yola çıktığını söyleyen Yücel, “Bugün; Ülkemizi yirmi yıldır, baskıyla, takıyyeyle, liyakatsiz kadrolarla yöneten; iktidarını sürdürmek için toplumu, kamplaştıran, kutuplaştıran ve düşmanlaştıran, iİşlerine geldiğinde terör örgütleriyle yol yürüyen, terör örgütü elebaşlarıyla görüşmekten çekinmeyen fakat kendilerine muhalefet yapan, eleştiren, herkesi terörist ilan eden, akıldan ve bilimden uzak liyakatsiz kadrolarla toplumu derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakan AKP iktidarını, son bulması noktasına getirmiştir. Bugün AKP iktidarının son bulmasını samimiyetle ve inanarak konuşabiliyorsak bunun mimarı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İşte bu mücadelenin bir parçası olarak 5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm İl başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim. Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bizim bir ünvana, mevkiye, makama yada titre ihtiyacımız yok. CHP üyesi olmak zaten bize en büyük sorumluluğu yüklüyor. Şahsi ikbal ya da çıkar beklemeden, bir dava adamı anlayışıyla ve şiarıyla... İşte bizim davamız Cumhuriyet davasıdır, demokrasi davasıdır, aydınlanma davasıdır. Bizim davamız hak, hukuk, adalet davasıdır. Bizim davamız toplumsal huzurun ve barışın sağlandığı, temel hak ve özgürlüklerin devlet eliyle korunduğu ve hayata geçirildiği, gelir dağılımında adaletin,  hayatın her alanında fırsat eşitliğinin sağlandığı ve devlet kurumlarında yükselme kriterinin liyakat olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti kurmanın davasıdır. Bizim davamız hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği,küçük kızların tarikat mensuplarıyla evlendirilmediği,kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulduğu Türkiye’yi kurma davasıdır.  Bizim davamız hırsızlara, arsızlara, yüzsüzlere dur deme davasıdır. Yasamanın, Yürütmenin ve Yargının kişilere veya belli odaklara değil, Türkiye’de yaşayan herkes için eşit uygulanması davasıdır. Bizim davamız, tarihe yön verenlerin cesaretinin davasıdır. Bizim davamız 19 Mayıs 1919 kararlılığıyla kurtuluşu hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün davasıdır. Mücadelemiz, dün olduğu gibi yarınlarda da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak üzere devam edecektir” diye konuştu.

SOYER: YOLDAŞLIĞIMIZ DEVAM EDECEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Yücel’e başarılar dilerek, “Değerli başkanımıza hem teşekkür ediyorum hem de bundan sonraki yolculukta başarılar diliyorum. Bahsettiği dava hepimizin davası… Biz o davanın neferleriyiz. Özgürlük, ekmek, adalet, Cumhuriyet devrimleri davası… Biz o davanın bekçileriyiz. Nöbet yerleri değişebiliyor. Çünkü hiçbir nöbet sonsuza dek sürmüyor. Görev yeri değişse de yoldaşlık hukuku değişmiyor. Bizim yoldaşlığımız bitmeyecek. Makamla değişen de bu aydınlık Türkiye mücadelesi devam ettikçe bizim yoldaşlığımız devam edecek. Yolumuz hiç ayrılmayacak. Yolu açık olsun. Bu yoldaşlığın devam etmesini diliyorum” dedi.

 
Ünlü kafede skandal: Tuvalette kamera bulundu
 
'20 yıldır bizi hizmet yolundan çıkaramadılar'
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak a Cevap 27 Aralık 2022 Salı 01:02

Et çok pahalandı, Yiyin birbirinizi Et'e para vermeyin.. :))

Yorumu oyla      6      3  
Az Bilmiş 26 Aralık 2022 Pazartesi 22:52

Haberi okudum. Ormanda bulunan bir ayının 40 tane TÜRKÜSÜ varmış. Her türkünün konusunda ARMUT varmış. İşte böyle. Bunlar hep böyle. Lâf lâf lâf lâf laf lâf. İcraat yoKKKK. Deniz GEZMİŞ Amerikan düşmanı idi. Kılıçdaroğlu ise Amerika'' dan DANIŞMAN tuttu. Ah ah. Peki İl Başkanı Yücel bunu eleştirse ya. Ağzını açamaz. Hemen yanı başında oturan belediye başkanı acaba 4 yıldır ne yaptı. Hep kandırmaca. Her ay suya zaMMM var.

Yorumu oyla      6      3  
Her alanda fırsat eşitliği 26 Aralık 2022 Pazartesi 21:13

Sayın Deniz Yücel `e İzmir kırsal ilçe belediye otobüslerindeki (ESHOT ) 90 dk. ( 2020 Eylül - 120 dk. aktarma hakkı ) aktarma hakkının (2016 Şubat ayında ) neden iptal edildiğini ve bu haksızlığın halen neden devam ettiğini soracağım . Bu haksızlığa göz yuman eski İzmir BB Meclis üyesi ve CHP eski İzmir İl Başkanı Sayın Deniz Yücel` ìn milletvekili aday adayı olması hakkıdır. Ancak aday gösterilir mi ? Aday gösterilirse seçilebilir mi ? Seçilirse de tüm alanlarda yurttaşların fırsat eşitliğinden faydalanmasına çalışacağına eminim . İzmir toplu ulaşımındaki merkez ilçeler ile kırsal ilçelerdeki 120 dk. aktarma hakkı fırsat eşitliği uygulamasında olduğu gibi . İzmir merkez ilçelerindeki metro, otobüs, vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir kırsal ilçe belediye otobüslerinde (ESHOT ) aktarma hakkı yok. Fırsat eşitliği dediğiniz kamu hizmeti olan toplu ulaşımda bu anlayışınız olsa gerek.

Yorumu oyla      2      15  
ATATÜRKÇÜ 26 Aralık 2022 Pazartesi 19:42

:))))))))

Yorumu oyla      10      3  
Partili 26 Aralık 2022 Pazartesi 18:59

Adalet, dürüstlük ve deniz yücel mi ? Kargalar bile buna güler.. :)

Yorumu oyla      16      6  
Huseyin 26 Aralık 2022 Pazartesi 17:46

İzmire büyük hizmet yaptın ya vekilde oluversin özeniyor abilerine ankaradan haftada5 kere gelip mecliste el kaldır indir bu kadar ordakide Bi iş yapmio bari kaymaklı emekli maaşı alır nasıl olsa oy garanti kim olsa aday olur çalışması na gerek. Yok belediye başkanları da boyle kolayca seçilir hizmet yok garanti oy

Yorumu oyla      13      6  
VfV 26 Aralık 2022 Pazartesi 17:02

Hiç bir zaman ikbal peşinde koşmadım demek de pek bir tezat olmuş.

Yorumu oyla      12      5  
Vatandaş 26 Aralık 2022 Pazartesi 16:49

Sayın xyy yorumcu öncellikle Izmır'de ikamet etmeyen ve kontenjan milletvekili olarak atananlar mı? Oy verdi CHP ne bu gün partinin tepe noktasında bulunan yöneticilerin illerinde AKP belediyeciliği vardır,o zaman ızmirliler CHP oy vermiyor,Ordu,Manisa ve Malatyadan vb,gelerek CHP ne oy veriyorlar,bizler Izmır'de daha çok CHP oy alınsın diyerek eleştiri yapıyoruz birileri milletvekili ve belediye başkanı olsun diye değil,sizin gibi ucuz çıkarcı partili değil gönülden bağlı ve hiç beklentimiz olmadan destek veriyoruz,neyse maşalara söz anltmaya gerek yoktur...

Yorumu oyla      3      4  
haluk 26 Aralık 2022 Pazartesi 16:22

.. yazan kişiye, dürüst oldugumuz için gercekleri haykırıyoruz senin gibi gerçeklere gözlerimizi kapatmıyoruz

Yorumu oyla      5      6  
.. 26 Aralık 2022 Pazartesi 15:58

Tüm yorumculara şunu söylemek istiyorum. İl başkalığı yapmış biri sonuçta kimine göre iş yaptı kimine göre yapmadı. tercihi MV adaylığı olarak açıkladı. Yorumcuların çoğu diyorki ne kattı izmire partiye oy yok diyor, Peki SİZLER NE KATTINIZ da sebebi ne olduğu belli olmayan kişiselleştirmiş gibi Partiye oy vermeyecekmişsiniz. Sizin gibi insanların oyuna gerek yok. ADALET VE DÜRÜST kişilere ihtiyacımız var.. Hadi şimdi karşıya çalışın..

Yorumu oyla      29      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Varank duyurdu: Yeni OSB'ler kurulacak!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "28 ilimizde 12 bin 300 hektar büyüklüğünde ...
CHP’li Purçu öğrencilerin sorunlarına dikkat çekti!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu; Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında ...
AK Partili Sürekli, Çiğli'de CHP'li belediyeleri hedef aldı: Ya susuyorlar ya top çeviriyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın yürüttüğü ‘Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ ...
 
Kadro düzenlemesi Meclis'e geliyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personelin ...
Erdoğan, Ronaldo'nun yeni adresini duyurdu
Dünya Kupası hakkında konuşan Erdoğan, Ronaldo için "Şimdi aldığım bilgilere ...
Başkan Aksakal'dan İzmir'de açıklamalar: CHP'ye 'danışman' tepkisi!
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı ...
 
Akşener: Elbette Başbakan Meral olacak
İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Elbette Başbakan Meral olacak. Onunla ...
'Halkı dinlemeden yola çıkanlar hep başarısız oldu'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl' ...
İbrahim Kalın'dan Fransa'ya PKK tepkisi!
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, Paris'te çıkan olayları hatırlatarak, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva