HABERLER>GÜNCEL
22 Ağustos 2022 Pazartesi - 14:12

Havrita’ya İzmirli hayvanseverlerden tepki!

Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder,  ülke gündemine oturan ve hayvanseverleri endişelendiren Havrita isimli internet sitesi üzerinden sokak hayvanlarının hedef gösterildiğini belirterek “Barolarla birlikte birçok kez suç duyurusunda bulunduk ancak hala bu site kapatılmıyorsa köpeklerin öldürülmesi yetkililerin işine geliyor. Tüm suç kanun maddesini uygulamayan yetkililerde” dedi.

Havrita’ya İzmirli hayvanseverlerden tepki!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini gösteren internet uygulaması Havrita, hayvanları hedef gösterdiği ve ölümlerine neden olduğu gerekçesiyle özellikle hayvanseverlerin tepkisini toplamıştı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, İzmir’de köpek popülasyonunun az olmasına rağmen site üzerinden çok fazla hedef gösterme olduğunu söyledi.

“SALDIRGAN OLMAYANLAR BİLE HEDEFTE”
Bazı ilçelerde saldırgan olmayan zararsız hayvanların da hedef gösterildiğini belirten Önder,”İzmir’de de durum kötü, popülasyon az olmasına rağmen çok fazla şikayet var. Kanun çıktığından beri onları kısırlaştırmaya, popülasyonu önlemeye çalıştık. İzmir’de tüm bölgelerden şikâyet var. Birbirlerinden görüp öldürülsün diye şikâyet ediyorlar ve şikâyet sayısı artıyor. Kapının önünde yatan zararsız bir köpeği bile hedef göstermişler” dedi.

TÜM SUÇ YETKİLİ KURUMLARDA
Özellikle Seferihisar, Çeşme gibi ilçelerde havrita üzerinden yapılan şikayetlerin çok sayıda olduğunu vurgulayan Önder, “CİMER’e çok sayıda şikayette bulunduk. Yetkili kurumlar görmezden geliyor.  Köpeklerin öldürülmesinin onların da işine geliyor diye düşünüyoruz artık. Bütün barolarla birlikte suç duyurusunda bulunduk. Ama hala bu yer kapatılmıyorsa belediyelerle işbirliği içerisinde olduklarını düşünüyoruz. Mayıs ayından beri suç duyurularımız var. Hiçbir şey yapılmadı. 2004’te belediyelere kısırlaştırma görevi verildi. Yaptırım olmadığı için çoğu belediye kısırlaştırmayı yapmadı. Tüm suç popülasyonu azaltmayıp kısırlaştırmayı yapmayan belediyelerde ve kanun maddesinde olduğu halde görevini yapmayan yaptırım uygulamayan, üretim ve satışa göz yuman yetkili kurumlardadır” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR
Yetkililer ve havrita isimli sitenin birlikte hareket ettiğini düşündüklerini belirten Önder, “2021 yılının Temmuz ayında kanun yenilendi yine kanunda ilçe belediyelerde mutlaka kısırlaştırma yapılacak dendi. 2 sene müddet verildi. Neden müddet veriliyor? 2004’ten bu yana 17 sene geçmiş. Kısırlaştırma olmazsa bunu önlemek mümkün değil. Yetkili kurumlar ve havritanın birlikte hareket ettiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 
Çiğli'de derde deva proje: Kent Bostanları yola çıktı
 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nde iki kritik atama!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TLG 22 Ağustos 2022 Pazartesi 15:25

Sokak köpeklerinden şikayetçi olanların sayısı tahmininizden çok daha fazla. Sadece karşı taraf kadar sesleri çıkmıyor. Havrita denen uygulama sayesinde köpekler öldürülüyor yalanına inananlar cidden kendini bir sorgulasın. Köpek öldürmek isteyen uygulamaya mı bakar. çok saçma

Yorumu oyla      8      3  
hayvansever 22 Ağustos 2022 Pazartesi 14:54

Hayvanları herkes sever .Kendini hayvansever olarak gösterip kendi evinin önü pislenmesin gürültü olmasın diye başka apartmanın önünde kedi köpek besleyen hayvansever Çok hayvan seviyorsan evine al kedi köpekleri Şov yapmayı bırakın

Yorumu oyla      10      4  
Hadibe 22 Ağustos 2022 Pazartesi 14:44

Basına yansıyanların yanında yansımayan olaylar da çok. Sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayan çocuk yetişkin insanlar olduğu zaman kafanızı kuma gömüyorsunuz. Hiç samimi değilsiniz.İşiniz şov.Sokak köpekleri üzerinden prim yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
e-Devlet üzerinden yeni hizmet!
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği ...
Ulaştırma Bakanı'ndan 'kusur' açıklaması!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gaziantep ve Mardin'deki ...
Saldırı hazırlığındaki 3 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığındaki ...
 
2 Askeri şehit etmişti... Yakalandı!
Mersin’de iki yıl önce polisin rutin asayiş uygulamasında kardeşi Serkan ...
TIR Şoförlerinin ifadeleri ortaya çıktı!
Mardin'in Derik ilçesinde önceki gün art arda yaşanan, 1 polis memurunun ...
Beykoz'da yıkım gerginliği!
İstanbul Beykoz'a bağlı Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında ...
 
İstasyonda araba yandı... Faciadan dönüldü!
İstanbul Sarıyer'de arızalı olan otomobil, akaryakıt istasyonunda müdahalede ...
Kızlarını öldüren müezzinin aklı başında çıktı
Trabzon'da yaşları 4, 7 ve 11 olan kızlarını katleden müezzin Emre Göktaş ...
Jet sosyete birbirine girdi!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, bir grubun henüz belirlenemeyen nedenle tartıştıkları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva