HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2015 Salı - 16:20

Hatay Pazaryeri krizle açıldı: Vatandaşla esnaf karşı karşıya!

Konak Belediyesi tarafından geride kalan hafta hizmete alınan Hatay Kapalı Pazaryerinin hizmete girmesi sonrasında kullanım için üretici ve tüketici karşı karşıya geldi. Pazaryerini küçük bulan esnafın eskisi gibi sokakta tezgah kurmak istemesi vatandaşın tepkisine yol açtı. Konak Belediye Başkan Yardımcısı Celil Durdu ise, pazaryerine giderek mahalle muhtarı ve vatandaşlarla konuştu. Durdu, “Bizim için iki unsur var; halk ve pazarcı esnafı. Bizim temel amacımız burada oturan halkın huzurunu sağlamaktır. Pazarcı esnafının talepleri halka uygun talepler değil. Uçuk taleplerle geldikleri için asla bu pazarın dışında pazar kurdurtmayacağız” dedi.

Hatay Pazaryeri krizle açıldı: Vatandaşla esnaf karşı karşıya!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi tarafından uzun uğraşlar sonunda hizmete alınan Hatay Kapalı Pazaryeri krizle açıldı!

Pazaryerini küçük bulan esnafın tesis açılmadan önce olduğu gibi Murat Reis Mahallesi’nde tezgah açması vatandaşın tepkisine açtı.

Konak Belediyesi ile Pazarcılar Odası noter huzurunda kura çekimi yaparak 3 gün değişmeli kullanma önerisi getirdi ancak pazaryerinin günlere göre giyecek ve yiyecek olacak şekilde ayrılmak istenmesi uzlaşının önünü tıkadı. Esnafın tamamı Perşembe gününü isteyince anlaşma sağlanamadı.  
 
Murat Reis Mahalle Muhtarı Zafer Çam ve mahalle sakinleri, pazaryerine gelerek kendilerini dinleyen Konak Belediye Başkan Yardımcısı Celil Durdu’ya sıkıntılarını anlattı.
 
Kurulan tezgahların gürültü ve çevre kirliliğine yol açtığından yakınan vatandaşlar kokudan da şikayet etti. Vatandaşlar ayrıca yolun daralması nedeniyle acil durumlarda araç girişinde sıkıntı yaşandığını dile getirdi.



İNSAN HAKLARINA AYKIRI BİR DURUM
Bölge halkına sözcü olan Murat Reis Mahalle Muhtarı Zafer Çam, bölge halkının yaşadığı sıkıntıları anlatırken durumun insan haklarına aykırı olduğunu söyledi. Çam, “Bizim yıllardır kanayan pazar yeri ile alakalı sıkıntımız yaklaşık 40 senedir kanayan bu yaramıza bir neşter atılması amacıyla başkanımız uzun çalışmalar neticesinde böyle bir projeye imza attı ve çok güzel bir pazar yeri sundu.  Biz de çok teşekkür ettik. Buranın açılışı bir konser eşliğinde yapıldı. Milletvekili, muhtarlar, meclis üyeleri ve mahalle sakinlerimiz katıldı. Biz de 40 senedir bu özlemin 40 tane sokağımızı meşgul eden Hatay Pazar Yeri'nin sokaklardan kaldırılmasına çok sevindik çok ümitlenmiştik. Geçtiğimiz Cuma günü pazarcı arkadaşlar için pazarcılar odasıyla beraber kura çekildi. Üzülerek ifade etmek gerekirse, pazarcı arkadaşların kuraya katılmadıklarını sokaklarda pazar kurmaya devam edeceklerini, kesinlikle bu yeni yapılan bu modern pazar yerine geçmeyeceklerini ve sokakta pazar kurmaya devam edeceklerini öğrendik. Çeşitli basın mensuplarına ve gazeteci arkadaşlara bu tip açıklamalar yapılmış. Biz oraya geçmeyiz, vatandaşımız bu açılan pazar yerinden memnun değil, vatandaşlarımız hala sokakta pazar kurulsun istiyor diye açıklamalar yapılmış. Böyle bir şey yok aşağı yukarı 3 dönemdir mahalle muhtarıyım. Ondan önce 3 dönem de rahmetli babamdı. O da bu pazar yeriyle ilgili çok mücadele verdi. 40 sokağa hasta olduğunda ambulans giremiyor, yangın çıksa ambulans giremez. Cenazemiz oluyor biz cenazemizi pazar tezgahları üzerinden götürüyoruz. Bu insan haklarına aykırı bir durumdur. Biz pazarcıların ve pazarcılar odasının bir an önce katkı sağlamasını istiyoruz. Mahalle sakinleri sokakta pazar istemiyor. Bu şuanda bu alanda güzel bir şekilde Salı, Cumartesi sebze, Perşembe günleri de tekstil olarak açıkladı. Pazarcılar biz bu alana girmeyiz diyorlar. Mahalle sakinlerimiz pazarın sokakta kurulmasını istemiyoruz. Pazara karşı değiliz, ancak pazarcılar diretmesin başkanımıza teşekkürler. Bu güzel yeri değerlendirsinler. Çok kıymetli bir proje bu” ifadelerini kullandı.
 


PAZARCI ESNAFININ TALEPLERİ HALKA UYGUN DEĞİL
Başkan Yardımcısı Durdu ise pazarcıların da vatandaşların da mağdur olmaması için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca pazarcı esnafının taleplerinin halka uygun olmadığını da vurgulayan Durdu, “Bu pazar yerindeki sorunları Sema Hanımla birlikte çözmek için çalışıyoruz. Yeni bir sistem arıyoruz hep görüşme içerisindeyiz. Bizim için iki unsur var; halk ve pazarcı esnafı. Bizim temel amacımız burada oturan halkın huzurunu sağlamaktır. İkinci vazifemiz ise buradaki esnafın rahat kazanç elde etmelerini sağlamaktır. Bunun için biz değişik projeler ürettik bütün istekleri topladık ve bir plan hazırlayıp sunduk. Temsilcileri bunları ettiler. Çok zor koşullar altında olmasına rağmen 3 güne çıkartılmasına rıza gösterdiniz. Çünkü bunu kabullenmek bile burada oturan halk için çok önemliydi. Pazarcı esnafın talepleri halka uygun talepler değil. Toplantılarda kura çekiminin engellemesine ulaşmışlar, ‘biz burada açmayız, sokakta açarız’ gibi uçuk taleplerle geldikleri için asla bu pazarın dışında pazar kurdurtmayacağız. Kesinlikle kurdurtmayacağız. Tek ricam var bir çatışma ortamı yaratılsın istemiyoruz. Ne siz mağdur olun ne de esnafımız mağdur olsun. Bizi birbirimize kışkırtanlar var. Özellikle belli kesimler bizi birbirimize kırdırtmak için uğraşıyor. Biz aklıselim bir şekilde bunu çözmeye çalışacağız. Burası bir hukuk devletidir. Herkesin saygılı olması lazım. Görüşmeler devam ediyor. Bir kaç gün sıkıntı yaşayabilirsiniz şimdiden bunun adına özür diliyorum ama bunu mutlaka çözeceğiz” diye konuştu.


 
CHP MECLİS ÜYESİ FENALAŞTI
Konak Belediyesi CHP meclis üyesi Erol Öztürk sıcaktan dolayı fenalaştı. Kısa süreli baygınlık geçiren Öztürk çevredekilerin müdahalesi sonrası kendine geldi.

 
DTO’da ekonomiye bilimsel bakış
 
Göz-Göz’de Özgür imzayı attı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egeden 1 Temmuz 2015 Çarşamba 10:37

Pazarcı isyan ediyormuş! Orada oturan insanlar bir isyan ederse bırak pazara girmeyi hatay semtine adım atamazlar.

Yorumu oyla      17      5  
deli bekir 1 Temmuz 2015 Çarşamba 10:28

darısı eşrefpaşa nın başına artık.

Yorumu oyla      16      5  
1 Temmuz 2015 Çarşamba 08:51

Pazarcı esnafına biri dur desin

Yorumu oyla      21      6  
Derya 30 Haziran 2015 Salı 22:58

Sokakta pazar istemiyoruz. Pazaryerimiz var artık üç gün de olsa pazaryerinde açılsın pazar. Toplantıda yoktuk ama ben de mahallelinin ve belediyenin aldığı karara destek veriyorum

Yorumu oyla      23      6  
sedat 30 Haziran 2015 Salı 18:02

pazar yerleri rant yerleri olmuştur.şehrin göbeğinde olmamalıdır.

Yorumu oyla      32      10  
demokrat 30 Haziran 2015 Salı 17:38

çok güzel bir pazaryeri yapılmış esnafda azcık inadından vazgeçsin de bu pazaryerine taşınsın Böyle kendi dedikleriyle olmaz bu işler. Belediye haklı güzelim pazaryeri var. illa perşembe perşembe diye ısrar niye. haftada iki gün verilmiş bi de.

Yorumu oyla      37      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın semtevleri 4 bin kadına ekmek kapısı olacak
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan kadınları meslek sahibi yapmak için açtığı ...
Jeoloji mühendislerinden kritik ‘Yamanlar’ uyarısı ve Başkan’a çağrı
TMMOB’a bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası, Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Bornova'nın mezarlıklarında otopark sorununa son!
Bornova Belediyesi, Doğanlar Mezarlığı ile Pınarbaşı Mezarlığı önündeki ...
 
Sendika’dan son uyarı: İzmir’de binlerce emekçi iş bırakıyor
İZENERJİ’de 3 bin 600 çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme krizinde sendikadan ...
Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 89. Yılı törenle anıldı
Tarihe ışık tutan Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
Bornova’da 7 bin ‘genç kaşife’ bilim eğitimi
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde sertifika heyecanı yaşandı. ...
 
Mersinli’de geri sayım başladı
Her semtte bir semt merkezi hedefiyle yola çıkan Konak Belediyesi, temelini ...
Bakanlıktan dev yatırım: Aliağa’ya bereket gelecek!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ...
Kocaoğlu’ndan AK Parti’ye manidar çağrı: Gelsinler bana…
Katıldığı bir TV programında AKP’nin İzmir’de uyguladığı politikayı eleştiren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva