HABERLER>GÜNCEL
21 Şubat 2012 Salı - 15:24

HES protestocusu Leyla: Hakaret etmedim

Erzurum’un Tortum İlçesine bağlı Bağbaşı Beldesi’nde yaptırılacak üç ayrı HES’e karşı gerçekleştirilen eylemler sırasında jandarma erine hakaret ettiği iddiasıyla açılan 3 ayrı davadan 6 aydan 3'er yıla kadar toplam 9 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan 18 yaşındaki Leyla Yalçınkaya, "Hakaret etmek aile terbiyeme uymaz" dedi.

HES protestocusu Leyla: Hakaret etmedim

ERZURUM - Geçen yıl Ödük Vadisi’ne yapılmak istenen hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarını protesto eylemleri sırasında komuoyunca tanınan ve bu nedenle protestocularla konuşma yasağı getirilen Leyla Yalçınkaya hakkında üç ayrı dava açıldı. Olay sırasında 17 yaşında olan Leyla Yalçınkaya hakkında Jandarma eri Abdullah Teke’ye hakaret; jandarma er Abdullah Teke’ye geçen 5 Ağustos’ta taş atarak yaralamak ve Jandarma erleri Abdullah Teke ile Adil Aldemir’e hakaret, görevi yaptırmamak için direnme, kasten yaralama suçlamalarından çocuk mahkemesi sıfatıyla Tortum Sulh Ceza ve Asliye Ceza Mahkemelerinde davalar açıldı.
 
Leyla Yalçınkaya’nın Tortum Sulh Ceza Mahkemesinde çocuk mahkemesiyle sıfatıyla yargılanmasına başlandı. Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan er Abdullah Teke’ye 12 Eylül 2011 günü hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında CHP milletvekilleri, avukatlar ile tanık olarak Elif ve Ayşe Bingöl kardeşler hazır bulundu.
 
Adliyeye babası Kemal Yalçınkaya ile birlikte gelen Leyla Yalçınkaya hakkında TCK’nın 125/1-4 maddeleri gereğince 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini vurgulayan Leyla Yalçınkaya, şikayetçi olan Jandarma eri Abdullah Teke’yi hiç görmediğini ve kimseye hakaret etmediğini bildirdi. Yalçınkaya, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Jandarmaya hakaret etmek, benim aile terbiye uymaz. İftira attılar. Öncelikle beraatimi, mahkeme aksi kanaatte olursa lehime olan yasal hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum" dedi.
 
Avukatı Ercüment Şenol ise Jandarmanın halka karşı tahrik edildiğini söyledi ve müveklilinin beraat etmesini istedi. Mahkeme, müşteki Abdullah Teke için Ankara Sulh Ceza Mahkemesine yazılan talimatın beklenmesi, tanık jandarma er Hıdır Ökten’in zorla getirilmesine karar verdi. Duruşma, 10 Nisan’a ertelendi.
 
YAĞMURDERELİ, HEMŞEHRİSİ LEYLA’YA DESTEK VERDİ
İstanbul Barosu Avukatlarından Tortumlu Eşber Yağmurdereli, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, "Leyla sadece bu olayda kamuoyuna yansıyan bir figür. Onun arkasında, yerinden yurdundan neredeyse yüzlerce yıldır yaşadıkları topraklardan ekonomik gerekçelerle koparılmak istenen binlerce aile var. Bu insanlar toprağa kutsal varlık olarak bakıyor. İnsanlar bu kutsal varlıktan koparılmak isteniyor. İnsanların yaşama alanlarına siyasiler tarafından yönetilmiş olan bir saldırıdır. Bu sadece hukuk açısından değerlendirilecek bir şey değil. Aynı zamanda çok daha önemli olarak insan hakları vardır. Aslında Leyla'nın yargılanmasına karşı çıkılan şey insanların yaşam alanlarına karşı çıkılması insanların kutsal saydığı toprakların elinden alınması meselesidir" diye konuştu.
 
Malatya Milletvekli CHP’li Veli Ağbaba, Erzurum Valiliği ile DSİ’nin örgütlü olarak suç işlediğini iddia etti. Ağbaba, "Aslında burada buna karşı çıkmamak insanlık suçu. Onun için biz Leyla ile birlikteyiz. Burada bir çete ve bir suç örgütü var. Suç örgütü çevre bakanlığı, Erzurum valiliği, DSİ bir örgüt olarak suç işliyor. Erzurum’a Tortum’a insanlara karşı suç işliyor" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağır yaralı Esat Beşok 18 gün dayanabildi
Alsancak’taki kanlı hesaplaşmada başından yaralanarak ağır yaralanan Esat ...
Kemal Gürüz’e 'ordu göreve' pankartı sorusu
18 tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 158. duruşmasında tutuksuz ...
2 milyon liralık kaçak 127 bin rulman ele geçirildi
İzmir'de, ithalatı izne bağlı rulmanları, yurda izinsiz sokulabilen özelliksiz ...
 
Son dakika! Bayraklı'da tren kazası: 1 ölü
Bayraklı'daki İZBAN Turan istasyonu yakınlarında demiryolundan karşıya ...
'Derin Sular'daki tecavüz davasına şartlı tahliye
İzmir'de çekilen ve ulusal bir kanalda yayınlanan 'Derin Sular' dizisinde ...
Tacize karşı 'pembe metrobüs' öneresi!
Whitney Houston’un ölümü hakkında basın açıklaması yayınlayan ve sanatçının ...
 
MEB’ten özür grubu atama bekleyenlere kötü haber!
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğretmenlerin özür gruplarına bağlı yer ...
Tarihi çarşıda yangın! 7 dükkan kül oldu
Ankara'nın tarihi çarşılarından Çıkrıkçılar yokuşunda bir işyerinde çıkan ...
Torununu ziyaretten dönen kadına kapkaç şoku
İzmir'de, rahatsızlanan torununu ziyaret için gittiği İstanbul'dan dönen ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva