HABERLER>SAĞLIK
20 Mart 2016 Pazar - 11:19

Güzellik için bıçak altına yatanlar dikkat

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Levent Yoleri, güzelleşmek için estetik cerrahiye başvuranların sayısında artış olduğunu, konunun uzmanı olmayan kişilerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Güzellik için bıçak altına yatanlar dikkat

Güzelleşmek ve genç görünmek isteyenlerin son yıllarda estetik cerrahiye olan ilgiyi artırdığını açıklayan CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Levent Yoleri, kadınların yanı sıra erkeklerin de estetiğe ilgi gösterdiğini belirtti. Erkeklerden kellik, jinekomasti denilen erkek memesinin büyük olma durumu gibi durumlarda istek geldiğini belirten Prof. Dr. Levent Yoleri, karın ameliyatı taleplerinin de olduğunu anlattı. Prof. Dr. Levent Yoleri, şunları söyledi:

"Kadınlardan ise burun ve meme küçültme ve büyütme istekleri ön planda. Kilo almaya bağlı olarak vücuttaki değişikler, bölgesel yağ birikintilerine bağlı olarak estetiğe talep artıyor. Hastanın isteklerini çok iyi anlamak lazım. Burunda şekil bozukluğu olan bir hasta geldi, istediği burnu kendisi çizip getirmiş. Ancak böyle bir burnun yapılması ve yüzünde iyi durması imkansız. Bazıları da ünlülerin isimlerini sayarak 'Ben şuna benzemek istiyorum, böyle olmak istiyorum' diyorlar. Ancak estetikte herkesin yüz tipine uygun cerrahi işlemler yapılmalı. Kişi estetikten memnun olmalı ama bilimsel veriler içerisinde bunlar planlanıp uygulanmalı. Estetik cerrahide önemli olan hangi hastayı ameliyat edeceğiniz yanında ameliyat etmeyeceğiniz hastaları da ayırt etmektir. Hastanın isteklerinin gerçekçi olması gerekiyor." 

ESTETİK AMELİYATLARI PLASTİK CERRAH YAPAR
Estetik işlemin bir operasyon olduğunu ve içinde riskleri barındırdığını ifade eden Prof. Dr. Yoleri, bu işlemi işin ehli kişilerin yapması gerektiğini söyledi. Türk Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Derneği'nin bu konuda çok hassas olduğunu ve uzman olmayan kişilerce yapılan cerrahi işlemlerin hataları konusunda girişimlerde bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Yoleri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tıpta branşlaşma var. Ben bir guatrı ameliyatı yapamıyorsam, işin ehli olmayan kişi de estetik cerrahi yapmamalı. Bu tür operasyonların o konunun uzmanı tarafından yapılması en iyi sonucu verir. Botoksun yapılması dahi basit bir işlem gibi görünür. Eğer vücuttaki kasların nasıl çalıştığını bilmezseniz her kişiye aynı uygulamayı yaparsınız. Her hasta kendi içinde değerlendirilmeli. Ayrıca damarların yerlerini bilmezseniz göz çevresindeki bir takım işlemlerde ilaç damarın içine giderse körlüğe bile neden olabilir. İşin teknisyenlik ve hekimlik tarafı çok ayrıdır. Güzelleşmek isterken insanlar sağlıklarından olabilirler. Estetik ameliyat yaptıracak kişiler, cerrahlarının konunun eğitimini alıp almadıklarını araştırması veya Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği'ne üyeliklerinin olup olmadığına bakması gerekir."(dha)

 
Latife Hanım'ın doğduğu konak dökülüyor 
 
Alsancak kaldırımlarına zabıta neşteri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaz öncesi iyi haber: Yağınızı yağla yakın!
Besleme ve diyet uzmanı Gamze Gültekin, vücuttaki yağları yakmanın en ...
Her 4 kişiden biri ruhsal hastalık geçiriyor
Bornova’daki Depresyon konulu söyleşi büyük ilgi gördü. Ege Üniversitesi ...
Antibiyotik devri bitiyor mu?
Bilim insanları altın ve ışık kullanarak bakterileri saniyeler içerisinde ...
 
İzmir - Selanik sağlık köprüsü kuruluyor
Her iki ülke başbakanının İzmir'de buluşmasının ardından ilk dostluk köprüsünü ...
Kızılay’dan Özel Yıldız’a anlamlı teşekkür
Okul öncesi eğitimde adından söz ettiren Özel Yıldız Anaokulları’nın ‘Oyuncaklar ...
Cumhurbaşkanı’ndan Halk Sağlığı Müdürü’ne tebrik
Tıp Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda sağlıkçılarla buluşan ...
 
Kendi minik, mücadelesi büyük
Doğuştan sarılığı geçmeyen, uzunca süre tanı konulamayan henüz 5 ay 11 ...
İzmir'in kuzeyinde hastane krizi: Taşımalı sağlık dönemi!
Karşıyaka'da son olarak Şifa ve Başkent Üniversite hastanelerinin polikliniklerinin ...
Doğumda kırılan bacağı için tazminat davası
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde Sıdıka-Emrah Koç çifti, 9 ay önce dünyaya ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva