HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2011 Salı - 11:54

Günay’dan ilginç İzmir açıklaması

Seçim bölgesi değiştirilen Kültür Bakanı Günay’dan ilk yorum geldi. Günay, "Hiçbir yer kimsenin kalesi değildir" dedi.

Günay’dan ilginç  İzmir açıklaması

ANKARA - AK Parti, belediye seçimlerini kaybettiği ve referandumda 'hayır' oyu veren İzmir'e bu kez iki bakanıyla gidiyor. Listenin ilk sırasına konan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, soruları yanıtladı.

Alaattin Yüksel'den Günay'a ağır eleştiri... Okumak için tıklayınız...

Kültür Bakanı ile Ulaştırma Bakanı'nın İzmir'de görevlendirilmesinin İzmir'in potansiyelinin layık olduğu yere taşınması konusunda hükümetin gelecek dönemde bir seferberlik yapacağını gösterdiğini dile getiren Günay, şöyle konuştu: ''Sayın Başbakan, önemli bir görev verdi bize, hem bana hem bütün arkadaşlarımıza. Biz de bu öneme uygun bir tempoyla çalışacağız ve inşallah hem İzmir için hem 

Türkiye için hem de bütün bölgemiz için iyi sonuçlar ortaya çıkarmaya çalışacağız.
Hiçbir yer kimsenin kalesi değildir. Her seçimde insanlar düşünür, taşınır, önlerine sunulan seçenekler arasından doğrusunu seçerler. İzmir'de bir ön yargı, ideolojik kavga savaşı yapmak istemiyoruz. İzmir'de bir hizmet yarışı, daha iyi yapacaklarımızı anlatma gayreti göstermeye çalışacağız. Sanıyorum ki sağduyulu bütün yurttaşlarımız da bizim bu anlattığımızdan gereken yararlı sonucu çıkaracaklardır."

Seçimlere katılacak bütün adayları çok değerli bulduğunu söyleyen Günay, ''İzmir'i bekliyor muydunuz?'' sorusunu da ''İzmir'in beni beklediğini duydum'' şeklinde yanıtladı.

İzmir'in ören yerleri, müzeleri, doğası, tarihi yapısıyla medeniyetler beşiği bir yer olduğunu vurgulayan Günay, şöyle devam etti:
''Hem Ulaştırma Bakanının hem Kültür ve Turizm Bakanının İzmir'de görevlendirilmiş olması sanıyorum ki bu potansiyeli ayağa kaldırmak ve önümüzdeki dönemde İzmir'i kültür turizminin başkenti haline getirmek amacına yönelik. Sayın Başbakanın kararını ben böyle okudum. Bundan da mutluluk duydum. Demek ki yaptığımız işlerde genel bir olumluluk var ki ayağa kaldırılması gereken bir alanda özel olarak görevlendirilmiş durumdayım. İnşallah hepinizin katkısıyla, mahcup olmadan bu görevin altından kalkarız. Pazar günü ilk olarak İzmir'e gideceğim ve kampanyamızı da gayri resmi olarak başlatmış olacağız.''

''YAPTIRIM NEYSE UYGULANACAK''
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın Devlet Tiyatrolarında yaşadığı olaya ilişkin görüşlerinin'' sorulması üzerine, ''İsmi bilinen bir kişinin orada olması belki bazı densizliklerin farkına varmamızı sağlayan bir tesadüf oldu. Çünkü ben bir süreden beri aynı oyuncuyla ilgili aynı şikayetin süregeldiğini, oyunun rejisörü dahil, incelemem sırasında birçoklarından duydum. Çünkü oyuncu tuluatı alışkanlık haline getirmiş. Daha önce de bu konuda rahatsızlığı olan çok sayıda kişinin şikayetiyle karşılaştım. Devlet Tiyatrolarımız açıklama yaptı. Halka saygı bizim bütün çalışmalarımızın temelini oluşturur. Halka saygısızlığı hiçbir şekilde bağışlamamız mümkün değildir. Yaptırım neyse uygulanacak'' ifadelerini kullandı. (NTV, Anadolu Ajansı)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozan seyhan 13 Nisan 2011 Çarşamba 08:33

Senin gibi liboşların hakkını izmir verir gel bakalım sokaklarda dolaşabilecekmisin ....Seni ... olduğuna izmir pişman edecek merak etme

Yorumu oyla      13      6  
fatma akın 12 Nisan 2011 Salı 20:45

Sayın GÜNAY sizi İZMİR de istemiyoruz.

Yorumu oyla      13      6  
ahmet kaba 12 Nisan 2011 Salı 17:28

sayın bakan daha düne kadar gavur izmir dediğiniz yere bu önem niye ama ummayın ki izmir sizi kabul eder.izmir sizin oyununuza gelmez .beklemeyin ki :)

Yorumu oyla      15      8  
serpil yıldırım 12 Nisan 2011 Salı 15:46

Eski solcu şimdiki sağcı bakanımız siz halen anlıyamadınız sanırım zaten izmirliler icraatlerinizi gördgü ve ülkemizi getirdiginiz durumun farkında oldukları için size oy vermiyorlar ve vermiyoruz başka kapıya desek ayıpmı olur acaba:)

Yorumu oyla      20      8  
gokhan 12 Nisan 2011 Salı 15:08

SAYIN GÜNAY ,SİYASAL YAŞAMINDA ÖNEMLİ SAYILACAK BİR HİZMETLE KARŞI KARŞIYA..İZMİRİN DUYARLI VE HOŞGÖRÜLÜ SEÇMENİN,GÜLERYÜZLÜ, İNSANCIL,BİLGE BİR DEVLET ADAMI,DEMOKRASİYE KENDİNİ ADAMIŞ, OLAN SAYIN GÜNAY'LA BERABER OLACAĞINA TÜM KALBİMLE İNANIYORUM..BUGÜNDEN TÜM İZMİRLİLERE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN..SENİNLE HER ŞEY DAHA BİR GÜZEL SAYIN BAKANIM..

Yorumu oyla      14      19  
zeki demirkubuz 12 Nisan 2011 Salı 12:51

yine alırsınız !! :)

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Partilerdeki değişimin analizi
12 haziran seçimleri için hazırlanan milletvekili listelerinde meclisin ...
6 parti seçime girmiyor
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, seçime 18 siyasi partinin katılacağını bildirdi.
Kılıçdaroğlu: Liste devrimi yaptık!
Aday listeleriyle ilgili konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu "İlhan Cihaner'in ...
 
CHP üçe bölündü
Önder Sav ve ekibini tamamen silen Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'a yakın ...
Meclis yolu mahkemeye bağlı
Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Engin Alan gibi Ergenekon ve Balyoz tutukluları, ...
AKP'de tümgeneral sürprizi
AKP ilk kez üst rütbeli bir emekli askeri İstanbul'dan milletvekili adayı yaptı.
 
Hanefi Avcı bağımsız aday!
Tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, İstanbul 3. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu.
Tatlıses'ten adaylık sürprizi!
AKP'den milletvekili adayı olması beklenen başvurusunu bizzat Başbakan ...
AKP'de Arınç sürprizi
Partiler merakla beklenen milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva