HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2014 Cuma - 10:44

Günay’dan flaş adaylık açıklaması: Öneriler var ama…

AK Parti'den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay çarpıcı mesajlar verirken 2015 genel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Günay’dan flaş adaylık açıklaması: Öneriler var ama…

İhraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildikten sonra AK Parti'den istifa eden İzmir milletvekili, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gazeteport'a önemli açıklamalarda bulundu.

- GÜNAY'DAN İZMİR'DE BARIŞ MESAJLARI...

'Çözüm süreci'nde hükümetin tavrının baştan beri yanlış olduğunu söyleyen Günay, "Türkiye'nin 80'li yılların ortasından beri yaşadığı etnik kökenli terör eylemlerinin son bulması, bütün yurttaşlarımızın özgürlük, eşitlik ve barış içinde birlikte yaşaması hepimizin ortak dileğidir. Bu nedenle, adına ne denilirse, toplumumuzu barışa götürecek olan adımları elbet destekleriz. Ancak son dönemde, 'çözüm süreci' denilen girişim yöntem olarak bir yanlıştan yola çıktığı için, kalıcı bir sonuca ulaşması zor, neredeyse imkansızdır. Türkiye'nin, Öcalan'ın yakalandığı 1999'dan buyana geçen 15 yıl içinde ki bunun 12 yılı AKP iktidarıdır. Öcalan'ı devre dışı tutarak, doğrudan Kürt yurttaşlarımızın desteğini kazanacak uygulamalar gerçekleştirmesi gerekirdi. Bunun yerine tek muhatabın Öcalan'a indirgenmesi, hiçbir toplum ve siyaset çevresiyle paylaşılmadan, istihbarat birimlerinin pazarlıklarıyla kalıcı bir çözüme ulaşılması, her an tıkanması kaçınılmaz, güvenilmez, tehlikeli bir süreçtir." dedi.
 
"ULUSLARARASI PLATFORMLARDA BAŞIMIZ ÇOK AĞRIYACAK"
Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen El Nusra ve İŞİD militanlarına göz yumulduğunu ileri süren Günay, "Türkiye'nin Suriye olaylarındaki tavrının terörist/aşırı unsurların ülkemizden geçişi, bunlara yardım ve destek olunup olunmadığı gibi konuların, gelecek yıllarda uluslararası platformlarda başımızı çok ağrıtacağı kaygısını paylaşıyorum." dedi. Günay, Türkiye üzerinden peşmegelerin Kobani'ye geçiş tarihinin de 29 Ekim olmasını manidar buldu.
 
"AK PARTİ'NİN OYLARI DÜŞÜYOR"
Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti'nin başına Ahmet Davutoğlu'nun geçmesiyle, AK Parti'nin oy oranının düşmeye başladığını ileri süren Günay, ancak bu azalmanın ana sorumlusunun Başbakan Davutoğlu olmadığını belirtti.
 
"ERDOĞAN ANAYASA'YI ÇİĞNİYOR"
Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildikten sonra söylediği, 'Yeni bir sayfa açalım' sözlerinin havada kaldığını da belirten Günay, "Sayın Erdoğan milletin birliğini temsil eden bir cumhurbaşkanı gibi değil, hala parti başkanı gibi davranıyor. Bu tutumuyla da anayasa ilkelerini çiğniyor ve rejimin meşruiyetini tehlikeye sürüklüyor." dedi.
 
"AK PARTİ SIRADAN SAĞCI"
Eski partisinin politikalarına da sert eleştiren yönelten Günay, "Adalet ve Kalkınma Partisi, yola çıkarken 'yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla' mücadele edeceğini vaad etmişti; kendi payıma ben de bir süre bu umudu paylaşmıştım. Ancak son iki yılda bütün bu söylemin tam tersine bir çizgiye sürüklendi. Yolsuzluk tartışmalarının gölgelediği, yasakçı, yoksulları da kadere terkeden, türedi sermaye çevrelerinin yönlendirdiği sıradan bir sağcı partiye dönüştü. AK Parti başlangıçta devletin eskimiş yapılarına karşı olduğu kadar, haksızlık, eşitsizlik ve adaletsizliklere de karşı, kurulu düzene muhalif bir parti görünümündeydi. Zaman içinde kapitalist düzen, rant çevreleri, her iktidarı kuşatan açgözlülük onu da değiştirdi, kendine benzetti; yazık etti." dedi.
 
"ADAY OLMAYACAĞIM"
Yaklaşan genel seçimlerle ilgili de konuşan Ertuğrul Günay, gelecek seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Günay, "Mevcut ya da yeni partilerden çeşitli öneriler var. Arkadaşlarımızın bu iyi niyetli öneri ve değerlendirmelerine teşekkür ederim. Ancak önümüzdeki genel seçimde aday olmayı düşünmüyorum. Bağımsız ve 'beklentisiz' bir siyaset adamı olarak düşünce ve deneyimlerimi bütün toplumla paylaşmaya çalışacağım" dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Ekim 2014 Cuma 19:44

Allah aşkına aday ol hem de dsp den:))))

Yorumu oyla      11      5  
Özalp 31 Ekim 2014 Cuma 13:32

Zaten gidecegin parti de kalmadi..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Göztepe’nin Cizre’de yaşadığı kabus Meclis’e taşındı!
CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray Cizre’de oynanan Cizrespor- ...
CHP'li Türeli öğretmen 'rotasyonu'nu sordu!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
MGK'da tarihi zirve: 10 saat 20 dakika!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği MGK sona erdi. Toplantı, 10 ...
 
Davutoğlu'ndan çözüm sürecinde kararlılık mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin çözüm sürecine kararlıkla devam edeceğini söyledi.
Güler'den ABD bayraklı peşmerge geçişine sert tepki
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Kobani’de ISID’e karşı savaşma ...
AK Partili Kalyoncu'dan muhtar zirvesi
AK Parti Karabağlar Meclisi Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu beraberindeki ...
 
Flaş! AK Gençlik’te ‘İzmirsiz’ yönetim!
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilen ...
CHP’yi karıştıran fotoğraf: Kürsüde Baykal, yerde…
Antalya’nın Gazipaşa CHP İlçe Teşkilatı’nın ’Cumhuriyet Yemeği’nde Genel ...
Türkiye’yi ağlatan kadın Vural’ı da ağlattı
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva