HABERLER>GÜNCEL
31 Ekim 2014 Cuma - 09:51

Günay’dan İzmir’de barış mesajları

Bosna Hersek’in Kurucu Devlet Başkanı Aliya İzzet Begoviç’i anma etkinliğinde konuşan Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay barış vurgusu yaptı. Günay, ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade ederken, “Savaş kötüdür ama iç savaş çok daha kötüdür. Barış olsun diye acılarımızı yüreğimize gömüyoruz” dedi.

Günay’dan İzmir’de barış mesajları

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ege Balkan Sosyal İktisadi ve Akademik İşbirliği Derneği (EBSİAD) tarafından düzenlenen Aliya İzzet Begoviç’in 11. ölüm yıldönümü anma etkinliği gerçekleştirildi. Tepekule Kongre Merkezi’ndeki toplantıya Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay,  CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, dernek başkanları, STK’lar ve çok sayıda kişi katıldı.


 
Ertuğrul Günay, Türkiye’de sürecin sıkıntılı devam ettiğini söyledi. Günay, “Ülkemizin gündemi ne yazık ki coşku ve sevinçlere izin vermiyor. Birkaç gündür yerin altındaki kardeşlerimizin mucizeyle yerin üstüne çıkmasını bekliyoruz. Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde Evlad-ı Fatihan’ın kök aldığı yerde acı yaşıyoruz. Bir ümitsizlik var. Biz ayrıca ülkemizde barış istiyoruz. Barış olsun diye nice acıyı içimize gömüyoruz. Buna rağmen hainler ülkemizi terk etmiyor. Diyarbakır çarşısında 1989 doğumlu bir askerimiz şehit edildi. Ordu’nun Ünye ilçesinde benim hemşehrimdi. Buradan sonra Ankara ve ardından Ordu’ya gideceğim” dedi.
 
SAVAŞ VAHŞETTİR
Konuşmasında ‘barış’ vurgusu yapan Günay, “Bizim bütün yaşananlardan ders çıkarmamız lazım.  Savaşlarda dostlar birbirine düşman oldu. Kardeşler birbirini öldürdü, gözlerini çıkarttı. Bütün savaşlar kötü ama iç savaşlar çok daha kötüdür. Bizim bunları iyi görmemiz gerekiyor. Önce kendi evimizde, şehrimizde, bölgemizde barışı savunmamız gerekiyor. Savaş insanlığın geleceğine karşı bir vahşettir. Barış dünyanın gelişmesi için vazgeçilmez bir ortamdır. Okulda, eğitimde, sağlıkta her şey barışta mümkündür. Atatürk’ün ‘yurtta barış Dünya’da barış’ sözü çok önemlidir” diye konuştu.
 


ATATÜRK GİBİYDİ
Bosna anılarından bahseden Günay, geçmişte ziyaret ettiği ülkede gördüklerini anlattı. Günay, “Ben ülkenin marşını ilk defa 22 yıl önce dinlemiştim. 1993 yılında önce Tuzla’ya ardından Saraybosna’ya gittik. O zaman CHP genel sekreteriydim. İl başkanı Ali Engin arkadaşım iyi bilir. Biz yeni yılın ilk günlerinde o dönem Bosna’ya gittik. Aliya İzzet Begoviç’i görmeye gittik. Bizi ardından geçe yarısı jeplere doldurdular. Bir savaş merkezine gittik. Sonra Aliya içeri girdi. Ve gördüğümde beyaz yüzü mavi gözü ile Mustafa Kemal’i hatırlattı. İlk kendisini o zaman gördüm. Savaşta 250 bin kişi öldü ve 2.5 milyon insan yerinden, yurdundan ayrıldı. Sistematik bir şekilde Avrupa’nın ortasında bir ülke katledildi.  Hava bugünkü kadar kötü değilmiş. Hava bugün olduğu kadar suskun ve bitkin değilmiş. Benim yazdığım bir eski milletvekili olarak metin basında çok yankı buldu. O zaman hiçbir vasfım, siyasi kişiliğim yoktu.  Kendisinin huzuruna ikinci kez çıktık. Türkiye’den heyet ile tünellerden geçerek yanına gittik. Üstümüz, başımız çamurdu. Ve anılarını anlattı. Çok güzel bir görüşme oldu.  Üçüncü ziyaretimizde bir duvar yazısı gördük. Camide şükür namazı kılmadan önce ‘Ramazan Bayramı şerefine Saraybosna Filarmoni Orkestrası Klasik Müzik Konseri’ yazıyordu. İşte bizden olanla yabancıyı birleştirdiğinizde sizi top da tüfek de yıkamaz” dedi.
 
Toplantıda konuşan Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da Günay’a o dönem yaptıkları ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Baysak, “Biz o dönem sayın Günay’ın o dönem ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Şimdiki dönemde Bosnacılık yapmak çok kolay. Asıl o dönem çok zorlu süreçlerden geçirdi” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEKK’da gündem liman: Alsancak’ta uzlaşı, Başkan’dan yeni adres
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nda İzmir Alsancak Limanı'nın ...
Kamyonun çarptığı üst geçit çöktü!
İstanbul Bahçeşehir'de Bizimevler köprüsü üzerindeki üst geçide kamyon çarptı.
Kadir Topbaş'tan flaş Validebağ açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ Korusu'nun ...
 
Yıldız'dan şirketin 'doğal afet' açıklamasına tepki
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız madeni işleten şirketin 'yaşanan ...
Ülkenin yüreğini yakan sözler: Oğlum yüzme de bilmezdi...
Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden ...
Flaş! Başkent’te alarm: Dışişleri’ne şüpheli zarf
Ankara’da Dışişleri Bakanlığı ve Norveç Büyükelçiliği'ne gönderilen zarflar incelemeye alındı.
 
Buca’da ‘hayırlı’ açılış: Eğitime 12 milyonluk katkı
İzmir’in Buca İlçesi'nde, 'Eğitime yüzde 100 destek kampanyası' kapsamında ...
Son denetimi yapan müfettiş konuştu: Uyarılarımızı…
Ermenek'te, su baskını sonucu 18 madencinin 48 saati aşkın süredir mahsur ...
Flaş! Şirketten ilk açıklama: Doğal afet!
Ermenek'te 18 maden işçisinin mahsur kaldığı madeni işleten şirket, yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva