HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2024 Cuma - 18:58

Gümrükçü’den Başkan Yıldız’a yanıt: Yanlış hesap Bağdat’tan döner!

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın belediyede yaptığı işten çıkarmalar sonrası bir açıklama yapmıştı. Bunun üzerine Eski Başkan Utku Gümrükçü, Başkan Yıldız’a yanıt verdi. Gümrükçü, Başkan Yıldız’ın yanlış bilgilendirildiğini söyleyerek “Kamuoyu önünde daha önce söz verdiğim gibi kendisine yardımcı olabilmek amacıyla telefonum her an açıktır. Yanlış hesabın Bağdat’tan dönmesi dileğimle…” dedi.

Gümrükçü’den Başkan Yıldız’a yanıt: Yanlış hesap Bağdat’tan döner!

EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarılan 147 işçinin belediye kapısı önünde eylem düzenlemesinin ardından Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, belediye şirketlerinden işçi çıkarılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımlamıştı.

Başkan Yıldız’ın belediyede yaptığı işten çıkarmalar ilçede tartışmalara neden olurken Eski Başkan Utku Gümrükçü, Başkan Yıldız’a yanıt verdi. Başkan Yıldız’ın yanlış bilgilendirildiğini dile getiren Gümrükçü “Kamuoyu önünde daha önce söz verdiğim gibi kendisine yardımcı olabilmek amacıyla telefonum her an açıktır. Yanlış hesabın Bağdat’tan dönmesi dileğimle… “ ifadelerini kullandı.

Önceki Dönem Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün açıklamasında şu sözler yer aldı:

“2019 yılında Çiğli Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde belediye şirketlerimizde toplam 1075 personel çalışmaktaydı. 2024 yılında belediyeyi devrettiğimizde ise bu rakam 1520 olmuştur. İddia edilenin aksine Onur beyin adaylığının açıklandığı 1 Şubat 2024 tarihinden 5 Nisan 2024 tarihine yeni alınan personel sayısı ise sadece 40 kişidir. Ve yukarıda verdiğimiz 1520 rakamına dahildir. Yani son aldığımız 40 kişi ile birlikte 5 senede net personel artışı 445 kişidir. 

Göreve geldiğimizde yurttaşlarımıza hizmet veren müdürlük sayısı x iken şimdi y olmuş, Çiğli nüfusu da 190 binlerden 220 bine yükselmiştir.

Yurttaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için Kamer Genç Parkı ve Sosyal Tesisi, Egekent Flamingo Kadın Yaşam Merkezi, Spor Tesisleri ve Emekli Evi, 4 Katlı Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi, Astronmi Havacılık ve Uzay Kampüsü, Uğur Mumcu Semt Merkezi ve Kaklıç Sanat Akademisi Akademisi gibi yatırımları düşünürsek boş binalar değil kaliteli hizmet veren binalar yaratabilmek için ek istihdam yapmak mecburidir.

Yeni verilen hizmetlere bir örnek olarak 2 seneye yakın hizmet veren fizik tedavi merkezi ya da Otizmli çocuklar ya da konuşma güçlüğü çeken yaşlılar için açtığımız Akademik Terapi Merkezi sayılabilir. Ya da 5 senede belediyemiz bünyesinde verilen kurslarda 8 branş ve 400 öğrenciden 30 un üzerinde branş ve 6000 sporcuya çıkardığımız sportif hizmetler sayılabilir…

Hizmet Kalemi, Nüfus Sayısındaki artış, Müdürlük sayısı, Hizmet Binası sayısı hesaba katıldığında 5 senede %36 civarında çalışan artışı kabul edilebilir bir rakamdır.

?Personel sayımız benzer nüfusa sahip ve yüzölçümü Çiğliden küçük komşu ilçeleden daha aşağıdadır.

Belediye Başkanlığım döneminde değil yurtdışında bulunup işe gelmeyen, bir tek bankamatik çalışan bulunmamıştır.

Ben Sayın Onur Emrah Yıldız’ın rakamlar ve olaylar üzerinde yanlış bilgilendirildiğini inancındayım. Kendisini yanlış bilgilendiren ya da basit toplama hesaplarını bilerek veya bilmeyerek yanlış yapan kişilere danışmak yerine, aynı partiden olmamız ve Babasının siyasi yaşamında katkısı olan bir kıdemli partilisi olarak parti içi konuları basın önünde paylaşmak yerine benimle iletişime geçmiş olmasını beklerdim. Kamuoyu önünde daha önce söz verdiğim gibi kendisine yardımcı olabilmek amacıyla telefonum her an açıktır. Yanlış hesabın Bağdat’tan dönmesi dileğimle…”

 
DEÜ'de mezuniyet coşkusu!
 
Urla'da 22 halk plajı kullanıma açıldı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe 15 Haziran 2024 Cumartesi 19:22

Sayın Utku Gümrükçü Çiğli belediyesi Halkındır Sizin yardımcı ve Müdürlerinizin aile sirketi değildir

Yorumu oyla      0      0  
Ayse 15 Haziran 2024 Cumartesi 19:20

Utku Gümrükcü Yurt dısından orneğin Almayada oturan vatandasları calışıyor gosteriyor,secime iki ay kala belediyeye sayısız eleman alıyor.Sn Gümrükçü halka kapılarını kapatıp hiç bir vatandaşla görüşmüyor Sn Gümrükçü aile şirketi gibi bir ailede k kardeş varsa dolduruyor.Hala neyin savunmasını yapıyor.Ben Çiğlide oturan bir vatandaş olarak bu yapılanın doğru olmadığını düşünüyorum.Kendi Başkan yardımcıları ve Müdürlerinin şirketi değildir Çiğli Belediyesi halkın belediyesidir.

Yorumu oyla      0      0  
Gonca Gül 15 Haziran 2024 Cumartesi 07:15

Sayın Utku Gümrükçü,personel sayısını %41 artırmışsınız.Bu normal bir artışmı? Zaten parti farketmeksizin neredeyse bütün belediye ve kamu kurumları fazla personel çalıştırıyor ..Çünkü siyasi bir araç ! Bence icracı personel yerine mevcut personelin arkasını kontrol edecek denetleme mekanizmasına-yazılımına kaynak yaratılmalı!

Yorumu oyla      0      0  
Ozan Kaya 15 Haziran 2024 Cumartesi 07:05

Sen ne yaptın ki başkasına akıl vermeye çalışıyorsun.senin gibiler belediye başkanı oluyorki partisinin hali ortada,gelen şahıs da senin gibi değişen bir şey yok

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de yüksek gerilim… İşçiler ve başkan karşı karşıya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZDOĞA şirketinde çalışan ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi bayram öncesi otogarları tertemiz yaptı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde yolcu sayısının ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri mezunlarını vermeye devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi çocuk gelişim merkezleri mezunlarını vermeye devam ediyor.
 
İzmir’de Dünya Çevre Haftası’nda ‘dönüşüm’ etkinlikleri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ...
Başkan Çerçioğlu: Emekli maaşı 20 bin lira olmalı
CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan ...
Ödemiş'te Başkan Turan, çalışanlarla bayramlaştı
Ödemiş Belediye Kurban Bayramı bayramlaşma töreni 14 Haziran Cuma günü ...
 
Başkan Çelik: Keyif dolu bir tatil diliyorum
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, 2023 – 2024 eğitim öğretim ...
Aydın çiçeklerle renklendi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'ın dört bir tarafını mevsimlik çiçekler ...
Büyükşehir'den yangından kurtarılan canlara bakım
İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Bornova’da çıkan yangının etkilediği Bornova ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva