HABERLER>SPOR
23 Şubat 2023 Perşembe - 11:24

Göztepe'deki yıkım kararında yeni detaylar… Şikayetçi muhtar ve oğlu çıktı!

Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’ne ait bina hakkında alınan yıkım kararında detaylar belli oldu. Yelken Şubesi Başkanı Hakan Yenigün yaptığı açıklamada mahalle muhtarı Günay Gül ile oğlu Gürcan Gül tarafından yapılan şikayetler üzerine yıkım kararı alındığını söyledi. Yenigün “Biz bu tesislerin kafe işletmesini muhtara verdik.Fakat spor alanında büfede alkol sattığını tespit ettik. O yüzden büfeyi kaldırıp bunları da çıkarttık. Sonrasında tesisi kıyı kanununa aykırı olduğu ve alanda ruhsatsız yapılar olduğu gerekçesi ile tüm şikayetleri muhtar ve oğlu yaptı. Süreç bu noktaya geldi" dedi.

Göztepe deki yıkım kararında yeni detaylar… Şikayetçi muhtar ve oğlu çıktı!

EGEDESONSÖZ- Çok sayıda şampiyonluk kazanan ve kendi dalında adını dünyaya duyuran Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’ne ait binanın Kıyı Kanunu’na aykırı olması gerekçesiyle alınan yıkım kararı camiada tepkilere neden oldu.

- ŞAMPİYONLAR ÇIKARAN TESİSE YIKIM KARARI!

Urla Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten Kaymakam Murtaza Dayanç imzasıyla kulübe tebliğ edilen yıkım kararında detaylar belli oldu. Yıkım kararının alınması ile ilgili kulübü mahkemeye veren kişilerin tesisin bulunduğu Torasan Mahallesi’nin muhtarı Günay Gül ile oğlu Gürcan Gül olduğu ortaya çıktı. Günay Gül ile Gürcan Gül’ün mahkemenin kendi lehlerine verdiği kararın ardından CİMER de dahil olmak üzere sürekli olarak bu tesisin yıkılması ile ilgili kamu kurumlarına şikayetlerde bulunduğu, son olarak da yıkımı gerçekleştirmeyen bürokratların görevlerini yerine getirmediği gerekçesi ile şikayetler bulunduğu öğrenildi. Yapılan başvurular sebebiyle Urla Belediyesi’nin yıkım kararı almak zorunda kaldığı aktarıldı.

MUHTAR ALKOL SATTI, ÇIKARTTIK, ŞİKAYET ETTİ
Yaşanan süreçle ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi Başkanı Hakan Yenigün, tesis içerisinde bulunan kafetarya işletmesinin bir dönem muhtar Günay Gül tarafından işletildiğini söyledi. Yenigün açıklamasında “Biz bu tesislerin kafe işletmesini muhtara verdik. Burada kafetaryayı işletiyordu. Fakat spor alanında büfede alkol sattığını tespit ettik. O yüzden büfeyi kaldırıp bunları da çıkarttık. Sonrasında tesisi kıyı kanununa aykırı olduğu ve alanda ruhsatsız yapılar olduğu gerekçesi ile tüm şikayetleri muhtar ve oğlu yaptı. Süreç bu noktaya geldi. Üzgünüz” dedi.

AĞUSTOS AYINA KADAR SÜRE TALEBİ
Yıkım kararına itiraz edeceklerini de aktaran Başkan Yenigün, Ağustos ayında yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi yıkımın durdurulmasını ve yeniden imar planı yapılması konusunda kendilerine zaman verilmesini isteyerek şunları söyledi:

“Burası aktif olarak çalışan bir tesis… Burada çocuklar yelken sporunu öğreniyorlar. Tesiste tamamen ahşap görünümlü deniz kıyısının uygun olarak düzenlenmiş yapılar bulunuyor. Ağustos’ta dünya yelken şampiyonası yağılacak. Şampiyona için gelecek olan milli takım sporcularının da kalabileceği giyinme ve soyunma odaları da burada bulu0nuyor. Burada yüksek katlı bina, kıyı kanununa muhalefet olarak adlandırılacak büyük tesisler yok. Ticari hiçbir faaliyet yapılmıyor. Köy okullarında denize meraklı olan ve bu bölgede yelken konusunda yeteneği olan öğrencilere eğitimler veriyoruz. Biz Ağustos ayında yapılacak şampiyona öncesinde burasının imar planına uygun hale getirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru için çalışmalara başladık. Bu tür tesislerle ilgili bakanlık kararı 4-5 aylık sürede çıkacağını düşünüyoruz. Ağustos’a yetiştirmeyi planlıyorduk. Fakat idare bu konuyla ilgili bekleyemedi. Bize 3-4 aylık süre bize tanınırsa imar planını bakanlığa sunmuş olacağız. Bunun Türkiye’de örnekleri var. Örneğin Trabzon Şenol Güneş Stadyumu da deniz kenarında… İmar planı da sonradan düzenlenmiştir. Biz yıkım kararını mahkemeye taşıyıp hukuki olarak yürütmeyi durdurma talep edeceğiz. Avukatlarımız başvuruyu yapacaklar”

 
Soyer’den kalem kalem rapor… İzmir depreme nasıl hazırlanıyor?
 
Pınar Karşıyaka'da hasılat depremzedelere
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 29 Nisan 2023 Cumartesi 14:31

Hukuka aykırı olduğu mahkemece ispatlanmış "kaçak bir tesis". Normal bir vatandaş bu hukuka aykırılıkları yapamıyorken, göztepe anonim şirketinin yapmasına kimse göz yumamazdı. Adalet varsa herkes için var. Hayırlı olsun

Yorumu oyla      10      4  
Murat Uğurlu 20 Nisan 2023 Perşembe 19:33

Şikayet edelerin üzerinden savunma yapmaları son derece yersiz. Anladığım üzere Mahkeme kararıyla yıkım kararı alınmış, Çevre şehir il müdürlüğü ve belediye de kararı uygulamış. Adalet kişiye göre değil, herkese aynı işlemeli

Yorumu oyla      11      4  
İbrahim Yüncü 24 Şubat 2023 Cuma 09:55

Bölgede imara uygun olmayan o kadar çok yer var ki. Kamuya yararlı bir dernek Göztepe Yelken. Binlerce çocuğumuza faydalı oldu. Gururunu tüm İzmir'e yaşatırken bu haksız ve çirkin kararı kınıyorum.

Yorumu oyla      5      17  
İbrahim Yüncü 24 Şubat 2023 Cuma 09:54

Bölgede imara uygun olmayan o kadar çok yer var ki. Kamuya yararlı bir dernek Göztepe Yelken. Binlerce çocuğumuza faydalı oldu. Gururunu tüm İzmir'e yaşatırken bu haksız ve çirkin kararı kınıyorum.

Yorumu oyla      5      15  
Durmuş baba 24 Şubat 2023 Cuma 08:37

Muhtarla oğlu bu sayfada da iş başında ve yorumlar hep aynı. Ne öfke ne kindir be kardeşim el insaf..

Yorumu oyla      4      15  
Şakir 23 Şubat 2023 Perşembe 16:17

Senin kaçak yapın varsa veya imara aykırılık varsa yıkılması gerekir tabiki muhtar veya bir vatandaş şikayet etti diye değil kaçak veya imara aykırılıktan dolayı yıkılması gerekir.

Yorumu oyla      19      10  
Mustafa Akgun 23 Şubat 2023 Perşembe 14:45

Torosan mahallesi icin buyuk sans olan boyle bir tesise yikim kararinin cikmasi cok uzucu. Biz torosan sakinleri olarak yelken kulubunun yikilmasini istemiyoruz. Boyle bir tesisi kurmak kolay degil cocuklarimiz adina yikilmamasini rica ediyoruz. Mahallemizde gidip oturabilecegimiz bir cafe yok. Yelken kulubunun cafesi acik olsa bizde aradabir gidebilecegimiz nezih bir yerimiz olsa. Guzel ve faydali birseyi kaldirarak halka hizmeti yok edeceksiniz. Biz bunu bir kisinin kaprisleri icin kaybetmek istemiyoruz. Torosan sakinleri adina yikilmamasini rica ediyoruz saygilarimla

Yorumu oyla      10      16  
23 Şubat 2023 Perşembe 14:03

Skandal!

Yorumu oyla      8      15  
citizen 23 Şubat 2023 Perşembe 13:48

Bu tesiste yetişen sporcular uluslararası alanda büyük başarılar elde ettiler. Yıkım kararı tam bir komedi

Yorumu oyla      10      16  
sporcu 23 Şubat 2023 Perşembe 13:09

kanunsuz yap , kiraya ver , yasal olmayan trabzon spor kulübünü örnek ver , süre iste yeni imar planı çıkaracağım de... Eğer kulüpte çocuğum olsa hemen alırdım... Önce AHLAK olmalı... "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim" lafı herhalde kulüp başkanına bir şeyleri hatırlatır....

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afetzedeler yararına yapılan maçta olay!
Kocaelispor ile Sakaryaspor'un depremzedeler yararına karşılaştığı maçın ...
Messi yeniden Barcelona yolcusu
Paris Saint-Germain FC (PSG) ile sözleşmesi sezon sonu bitecek Lionel ...
Pınar Karşıyaka'dan depremzedeler için hazırlık maçı
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekipleri Pınar Karşıyaka ile AYOS ...
 
Taner Savut son yolculuğuna uğurlandı!
Büyük depremde enkaz altında cansız bedenine ulaşılan Hatayspor Sportif ...
TVF'den kulüplerin ligden çekilme talebini onay
Türkiye Voleybol Federasyonu, (TVF), Kahramanmaraş merkezli depremlerde ...
Karşıyaka'nın şanssız transferleri
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta yarıştaki iddialı ekiplerden Karşıyaka'nın ...
 
Altay'da Sefa imzayı attı
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay, sözleşmesi sezon bitiminde sona ...
Göztepeli Doğukan Tuzcu Süper Lig'de
Spor Toto 1'inci Lig'de geleceğe dönük transferler yapan Göztepe'nin altyapısında ...
Altınordu'da kadro şişti
Spor Toto 1'inci Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Altınordu'nun kadrosundaki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva