HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2023 Salı - 13:54

Gözler 31 Mart seçimlerinde... Gaziemir’de kim/hangi partiden aday?

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Gaziemir’de ilçesinde ise CHP-AK Parti rekabetinin yaşanması beklenirken çok sayıda isim partilerinden aday olmak istiyor.

Gözler 31 Mart seçimlerinde... Gaziemir’de kim/hangi partiden aday?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de aday adaylarının çıktığı ve mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı süreçte ise kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

GAZİEMİR’DE ADAY ADAYLARI NETLEŞİYOR
Seçim heyecanının başladığı ve yoğun çalışmaların gerçekleştirildiği ilçelerden biri de Gaziemir. Geçtiğimiz seçimlerde 84 bin  867 seçmenin oy kullandığı Konak’ta CHP ve İYİ Parti adayı olarak seçime giren Halil Arda 47 bin 347 oy almıştı. AK Parti ve MHP ittifakının yer aldığı Cumhur İttifakı’nın adayı Nazmi Yılmaz ise 33 bin 338 oyda kalmıştı.

CHP’DE ADAY KİM OLACAK?
2019 Yerel Seçimleri’nde Özgür Özel’in desteğiyle belediye başkan adayı olan ve zafer kazanan Mevcut Başkan Halil Arda yeniden aday olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Parti içinde gerçekleştirilen kongre sürecinde geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni seçilen Genel Başkan Özgür Özel  arasında gerçekleştirilen kongrede delege olmamasına rağmen Özel’i desteklediğini açıklayan Hali Arda, Genel Merkez’den yeni dönemde belediye başkanlığı için vize bekliyor.

Geçmiş dönemde İl Başkan Yardımcılığı yapan ve Gaziemir’de ikamet eden Yasin Ergül’ün adı kulislerde yer alıyor. Ergül’ün de aday adaylığını istediği iddia edilen süreçte CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in il başkanlığı döneminde yer alan Ergül’ü genel başkana önereceği iddia edildi.

CHP geçmiş dönem Parti Meclisi Üyesi  Umut Tekin’in de 2024 seçimleri için aday adayı olacak isimler arasında... Geçmiş dönemlerde de belediye başkanlığını istediği bilinen Tekin, milletvekilliği seçimlerinde de aday adayı olmuştu.

Gaziemir Seydiköylüler Derneği Başkanı  Hakan Süvari, ilçe eski başkanı Yüksel Demirsoy, meclis üyeleri Ünal Işık ve İlhan Özköse,  İlçe yöneticisi ve Gaziemir Spor Kulübü Başkanı Çağrı Şırlancı’nın da isimleri 31 Mart’ta aday adaylığı için yer alıyor. İddiaya göre İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın belediye başkan adaylığı için genel merkeze Ünal Işık’ın ismini sunacağı belirtiliyor.

Gaziemir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için ismi geçen bir diğer meclis üyesi ise Levent Çağlarsu. CHP Meclis Üyesi olarak seçilen sonrasında belediye başkanı Halil Arda ile yaşadığı tartışmaların ardından partiden istifa eden Çağlarsu’nun önseçim olması halinde partiye geri dönerek aday adayı olacağı kulislerde yer alıyor.

AK PARTİ'DE ADAY BOLLUĞU
31 Mart 2019’da seçimlerinde olduğu gibi MHP'nin AK Parti ile ittifak yapması bekleniyor. AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı için ise aday bolluğu yaşanıyor. İlçede Mustafa Sevinç,  Deniz Doğan ve Erdem Kılıç aday adaylığını açıklamış durumda.

İlçede ayrıca il başkanlığı tarafından yaptırılan anketlerde Uğur İnan Atmaca ve Ömür Şanlı’nın isimlerinin de çıktığı belirtiliyor.

İYİ PARTİ'DE İLÇE BAŞKANI ADAY
İYİ Parti’de ise aday adaylığını açıklayan tek isim Sedat Dağ. İlçe başkanlığı görevinden ayrılan ve belediye başkan aday adaylığını açıklayan Dağ, İYİ Parti’den çalışmalara başlayan tek isim oldu.

 
YÖK Başkanı Özvar'dan bütçe açıklaması: 400 milyon TL'ye çıkarıldı
 
Trenlerde öğretmenlere özel indirim
YORUMLAR
Toplam 73 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oldcret 26 Kasım 2023 Pazar 01:22

Halil isimli adam aday olmadan mektup yazdıysa siz de genel merkeze Halilin neler yaptığını olumlu veya olumsuz anlatan bir mektup yazın Muhalif meclis üyeleri çok mu zor

Yorumu oyla      7      7  
Onursal 24 Kasım 2023 Cuma 23:46

Eşine onursal koordinatör diye kart bastıran bir Ak Partili olsaydı çoktan görevden alınırdı. Bunun ise tekrardan aday olması bile konuşulabiliyor şaka gibi ülke gerçekten.

Yorumu oyla      7      9  
Yasin Ergül Başkan olsun. 24 Kasım 2023 Cuma 21:41

Yasin Ergül Başkan olmalı Yasin beyi işten atıp karısının arkadaşlarına ve arkadaşlarının oğullarına kiyak yapılan yönetime kapak olur.

Yorumu oyla      5      11  
Seydiköy Çarşı Meydanı 23 Kasım 2023 Perşembe 20:35

umut ve yasin Allah bu iki zibidi'ye makam ve yetki vermesin ve nasip etmesin!! Etmeyecek'de!!

Yorumu oyla      13      6  
Torpil Sistemi 23 Kasım 2023 Perşembe 13:11

Yorumlara bak ya hep işle memurla alakalı. Şu belediyelere kpss ile sınav ile merkezi atama ile işe alımı kim getirecek böyle saçma bir torpil sistemi olamaz. Kadın hocasını işe aldı sonra oğlunu fen işlerine sözleşmeli memur yaptılar kadro geldi memur oldu. Milletde Atanacam diye ders çalışsın

Yorumu oyla      6      4  
Devlet memuru 23 Kasım 2023 Perşembe 11:45

Halil Arda’nın şansı çok yüksek Ama Halil arda senin göreve getirdiğin tüm amirler müdürler sonradan işe aldıklarının tamamı senin aday olmanı istemiyor aday olsan dahi seçimi deniz doğana karşı kaybedeceğini söylüyorlar avundukları tek bir şey bir seydi köylü gidip bir seydiköylü gelecek diyorlar ama unutmasın bu Gaziemir de Alevilerin afyonların Kürtlerin oyları seydi köylü oylarını ona katlar zaten burda kalmışsınız bir avuç kendinizden başka kimseyi beğenmiyorsunuz Halil arda şansın Yüksek seçilirsin yoluna devam edersin ama yanındaki düşmanlarına bir dön bak amirlere müdürlere sonradan işe aldıklarına bak düşmanı uzakta arama

Yorumu oyla      10      6  
ADIM YORUMUM 22 Kasım 2023 Çarşamba 23:32

Dünden beri bu hbaerin altına yapılan yorumları takip ediyorum.Gaziemirde ikamet eden bir vatandaş olarak.Takım tutar gibi Başkan adayı savunuyorsunuz arkadaşlar.Eminim ki çogunuz gelecek adayla ilgili yaşamınızda planlar yapan insanlarsınız.Kimininiz başkan yardımcıığını kiminiz memurluk ,kiminiz mecis üyeliği,kiminiz bulunduğu konumunu korumaya çalışan tiplersiniz ,yorumlardan anladığım bu ;yoksa kimse kimseye bu kadar vurmaz.O yüzden yazılan isimlerden ziyade sizlerden bir ..ok olmaz arkadaşlar.gelene de yalakalık yapacagınzdan süphem yok.Muhtemelen çoğunuz belediye çalışanı veya aday adaylarına yakın olan insanlar .Burada boş yapacagınıza sokaklara inip vatandaşa kulak vermek

Yorumu oyla      3      15  
İnadına Arda Çekemeyenler Çatlasın 22 Kasım 2023 Çarşamba 16:48

umut Muharrem İnce'ye imza verdi ve bunu sosyal medya hesabında çarşaf çarşaf paylaştı.. yasin de yönetimdeydi.. yani ikisinden de bir halt asla olmaz ve olmamalı da... Çok yakında zaten Muharrem İnce'ye imza verme konunusu dosya halinde de özgür özel beye iletilir... Bir yorumcu ne güzel yazmış Gaziemir'de muhtarlık bile yapabilecek bilgi ve donanıma sahip değiller diye, eline yüreğine sağlık! Çok doğru bir tahlil bravo! Onlar önce insanlara tepeden bakmayı bırakmaları ve Allah'ın selamını alıp vermeyi öğrenmeleri lazım! Yani daha çok fırın ekmek yemeleri lazım çok... İnsan olmaları lazım....

Yorumu oyla      23      8  
Meydan a Cevap 22 Kasım 2023 Çarşamba 16:00

Ne oldu kardeş doğrular zoruna mı gitti ? Arda tekrardan verseydi kayavargel'e geri dönüşüm işini umutda ballı maaşı almaya devam etseydi, Çiçek ihalelerini de verseydi adrese teslim herşey süt liman kuzu sarması olurdunuz adamla demi? Sizin yatacak yerniz yok yiyici takımısınız hepiniz! İnadına Arda hiç zoruna gitmesin olm

Yorumu oyla      21      9  
Meydan 22 Kasım 2023 Çarşamba 14:17

Partili arkadaş yaw he hee

Yorumu oyla      7      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir bürokrasisinde istifa dalgası!
İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar’dan; İşkur İl Müdürü ...
Bahçeli'den 50 artı 1 mesajı: Düşüncemiz aynı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ...
CHP'de seçim hazırlıkları... Adaylık için 4 kriter!
CHP’de kurultay sonrası yerel seçim için çalışmalar hız kazanırken başta ...
 
Karşıyaka’da Türsen’den ‘aday adaylığı’ açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığı için ...
CHP’de şimdiden 16 kişi adını duyurdu… Balçova’da aday bolluğu!
2019 yerel seçiminden yüzde 67,2’lik oranla CHP’li Fatma Çalkaya’nın belediye ...
Gündem Buca Cezaevi… AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘Sülün Osman’ benzetmesi!
Mahkemenin rezerv alan kararını iptal ettiği Buca Cezaevi arazisi ile ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Arzu’ değil en kalpten görev!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Arzu’ değil en kalpten görev!
'Gazze'nin hedef alınmasına sessiz kalmayacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'den şimdiye kadar 170 Türk vatandaşının ...
'Çirkin iftiraları üzülerek takip ediyorum'
CHP 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gerek sosyal medya, gerekse ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva