HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2022 Salı - 20:25

Gediz boruyu patlattı... Nerelerde kesinti var?

Gediz Elektrik A.Ş’nin Menemen’deki kazı çalışması sırasında İzmir’e su sağlayan ana isale hattı patladı. İZSU ekipleri arızanın en kısa sürede giderilmesi için aralıksız çalışıyor. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri Gördes Barajı’ndan uzun süredir İzmir’e su verilmediğini hatırlatarak, kesinti durumlarında mevcut hattı yedekleyecek sistemin bu nedenle devreye alınamadığını dile getirdi.

Gediz boruyu patlattı...  Nerelerde kesinti var?

Gediz Elektrik A.Ş’nin Menemen Yahşelli’deki pompa istasyonu yakınında yürüttüğü kazı çalışmaları sırasında Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova ve kısmen Konak ilçelerine su sağlayan hattaki 2200 mm çaplı beton boruya zarar verildi. Oluşan büyük çaplı hasar nedeniyle kente kuzey hattından su verilemiyor. İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri boru hattındaki arızayı gidermek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Kesintinin sabah saatlerine kadar giderilmesi hedefleniyor.

İZSU Genel Müdürlüğü Gördes Barajı’na dikkat çekti
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada kuzey kaynaklarından verilmesi gereken yaklaşık 3000 lt/sn suyun arıza nedeniyle verilemediğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
“Gördes Barajı’ndan şehrimize su verilen Kavaklıdere Arıtma Tesisi girişinde tünel arızası olması, DSİ tarafından arıza giderim çalışmalarının devam etmesi nedeniyle Gördes Barajı’ndan da su alınamamaktadır. Ekiplerimiz sahada arıza giderim çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da Tahtalı Barajı, Halkapınar kuyuları, Menemen kuyuları ve Balçova Barajı’ndan alınan su miktarlarını arttırarak kuzey kaynaklarından bahse konu arızanın oluştuğu boru vasıtayla şehre aktarılan suyu karşılamaya çalışmakta, sahada yaptığı müdahalelerle kentlimizin su kesintisinden minimum seviyede etkilenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Sonuç olarak Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova ilçelerinde su kesintisi yapmak yerine sadece Karşıyaka ilçesinin Şemikler, Donanmacı, Dedebaşı, Demirköprü, Alaybey, Tuna, Cumhuriyet, İmbatlı, Goncalar, Tersane, Nergiz, Bahçelievler, Bahariye, Bahriye Üçok, Yalı, Fikri Altay, Örnekköy, İnönü, Mavişehir, Atakent, Aksoy ve Bostanlı mahallelerinde su kesintisine gidilmiştir. Hasar verilen boruda yapılan arıza çalışmalarının gidişatına göre kapsamlı su kesintisine gidilmeyerek kısıtlı bölgelerde süreli su kesintileri yapılarak vatandaşımızın mağduriyeti önlenecektir.”

 
Bakan Akar Rus mevkidaşı ile görüştü
 
Filenin Sultanları Dünya Şampiyonası'na veda etti!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 12 Ekim 2022 Çarşamba 09:59

Bu boruların planı yok mudur kazı yapacaklarda, herkes rastgele , bilinçsizce kazı yapabilir mi? Bu ne cahillik, sanki kasten yapılmış gibi, yeter artık, biraz bilinçli, tedbirli çalışın.

Yorumu oyla      3      4  
12 Ekim 2022 Çarşamba 09:01

Gediz Elektriği özelleştirdiler. Adamların yaptığı doğru düzgün tek iş yok. Çalışma yaparlar sağlam boruları patlatırlar. Özelleştirme olunca halk nimetlerden faydalanacak denmişti faturalar dağ gibi. Her ne yapılıyorsa hiçbirşey yapmasınlar. Yapılan her ne ise eskisinden daha beter oluyor. Özelleştirmelerin hepsi iptal edilip kamulaştırma yapılmalıdır.

Yorumu oyla      3      4  
BİR BİLEN 12 Ekim 2022 Çarşamba 08:57

Gediz Elektrikte hiç mi altyapı bilgilerinin koordinatlı verileri yok? Eğer bu verilerin sayısal değerleri olsaydı, bir Harita Mühendisi tarafından bu alanlar cm hassasiyetinde belirlenirdi ve bu artık çağdığı kalmış rezillik yaşanmazdı. Tüm altyapı işi yapan kurumlara önerimdir; proje aşamasından işin bitimine kadar yapılan çalışmaların tamamını koordinatlı ve sayısal olarak oluşturun. Bundan hem siz hem de ülke kazanır. Ve bu tür rezilliklerde yaşanmaz.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osmaniye'de korkutan deprem
Osmaniye'de saat 18.48'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ...
İçişleri duyurdu: 3 terörist daha teslim oldu
Terör örgütünde çözülme devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ...
Kurul kararını açıkladı… Büyükşehir’e 7/24 çalışma izni!
İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
 
Liseli Gamze Açar davasında karar
Ankara'da lise öğrencisi Gamze Açar'ın, bir otelin 5'inci katından şüpheli ...
Bornova'da 'akaryakıt' istasyonu' isyanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Forum Bornova’nın karşısındaki parsel ...
'Sahte para' operasyonu: 5 şüpheli gözaltında
Ankara'da cuma namazları çıkışlarında cami önüne konulan bağış kutusuna ...
 
Çavuşoğlu: Eğreti ata binen çabuk iner
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yunanistan'a şunu söylüyoruz; 'Eğreti ata ...
Assos ve Troya tünelleri açıldı: 5 dakikaya düştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çanakkale ...
Ülkesine dönen Suriyeli: Hayat pahalandığı için gidiyoruz
İstanbul Esenyurt'tan ülkesine geri dönen Suriyeli kadın, "Neden geri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva