HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2015 Cuma - 12:23

Gaziemir’de ağaç katliamına Başkan Şenol freni!

İzmir’in Gaziemir İlçesi'nde Çatalkaya Dağı eteklerinde yer alan 400 dönümlük arazideki zeytin ağaçlarından onlarcası, sahipleri tarafından kesildi. Kesimi zabıta müdahalesiyle durduran Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tarım alanlarını kentsel genişleme alanına dönüştürdüğünü, bunu duyan arazi sahiplerinin daha plan yürürlüğe girmeden, uygulama imar planları yapılmadan zeytin ağaçlarını keserek katliama giriştiklerini söyledi. Şenol, plana itiraz ettiklerini ve dava açacaklarını da açıkladı.

Gaziemir’de ağaç katliamına Başkan Şenol freni!

İZMİR - Soma Yırcalı'da Termik Santral yapımı için kesilen zeytin ağaçları Türkiye'yi ayağa kaldırırken bu kez bir zeytin kıyımı haberi de İzmir'in Gaziemir ilçesi'nden geldi.

Çatalkaya eteklerinde halk arasında bilinen adıyla Kutluca mevkiinde yer alan, içinde 50-60 yıllık ve daha da yaşlı zeytin ağaçlarının bulunduğu 400 dönümlük özel arazide ağaç kesimi başladı. Zeytin ağaçlarının kesildiğini gören duyarlı vatandaşların bildirmesi üzerine Gaziemir Belediyesi zabıta ekipleri kesimi durdurdu. Arazideki onlarca ağacın kesildiği, bazılarının ise budandığı tespit edildi. Kesilen ağaçların gövdelerinin taşıdığı, sadece budanan ince dalların bırakıldığı görüldü. Gaziemir'e Çatalkaya eteklerindeki arazinin manzarası da dikkat çekti. 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması hakkındaki kanun uyarınca da zeytin ağacı kesimi için gerekli izinleri bulunmadığı için kesim işleminin yapılamayacağını burada çalışanları bildirdi. Araziye girilen kapı mühürlendi. Tutanaklar Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderildi.
 


ANKARA'DAKİ ARKADAŞLARIN VİCDANI SIZLAR
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Ocak ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın askıya çıkan İzmir-Manisa planlama bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Plan (ÇDP) değişikliğinde Gaziemir'de büyük tarım alanlarının kentsel dönüşüm alanına çevrildiğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi'nin bu plana itiraz ettiğini açıkladı. Şenol, planla ilgili imara açılma kararının duyulmasından sonra da bu ağaç kesiminin meydana geldiğine dikkat çekti. Şenol, zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgenin Gaziemir'in en güzel yerlerinden biri olduğunu belirterek "Yerel yönetime, bize sorulmadan Ankara'dan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlar yapıldı. Bu alanlar, orman, zeytinlik alanları 100 bin ölçekli planla imara açıldı. Üzüldüğüm konu buna imza atan Ankara'daki arkadaşlar bu bölgeye gelip yeşili, ağaçları görselerdi vicdanları rahat etmezdi" dedi.


 
'HABER DUYULUR DUYULMAZ KATLİAM'
Bakanlığın imara açtığı haberi duyulur duyulmaz katliamın başladığını açıklayan Şenol, "50 yıllık, 100 yıllık zeytin ağaçlarının kimi dibinden kesilerek katliam yapılmış. Kimi budama gibi yapılmış. Haber duyulur duyulmaz katliam başladı. Oksijen deposu olan bir yerdeki katliam yüreğimizi acıtıyor. Burada yaşayan çocuklar kentimizin geleceğidir. Bugüne kadar insanlar olarak toprağı, havayı, suyu kirlettik yeşil için mücadele ediyoruz. Burada da mücadeleyi yapacak ve kazancığımıza inanıyorum" dedi.
 
'ZEYTİN AĞAÇLARINI PARKLARA TAŞIYORUZ'
Başkan Şenol, bu arazilerin imara açılmasına engel olduğu için oy kaybına uğrayabileceğini, burada arazileri olan Gaziemirlilerin kendisine kızabileceğini söyledi. Oksijeni arttırmak zorunda olduğunu belirten Şenol, "İlçemizde pek çok imara açık yerde inşaat alanında kesilecek bir zeytin ağacı varsa biz özel yöntemlerle budayarak söküyoruz. Daha sonra bu zeytin ağacını yaptığımız parklara, yeşil alanlara taşıyoruz. Bu ağaçları miras aldık, çocuklarımıza miras bırakmak istiyoruz" dedi.
 
'DAVA DA AÇACAĞIZ YÜRÜYÜŞ DE YAPACAĞIZ'
Bakanlığın imara açma kararı ve zeytinlerin kesilmesi konusunda hukuki mücadele vereceklerini, plan iptal davası açacaklarını açıklayan Başkan Şenol, "Bakanlıkların plan yapma yetkisi var. Yasal anlamda işimiz zor. Mücadele vereceğiz. Ancak, yürüyüş de yapacağız, sokağa da döküleceğiz. Gaziemirlilerin zeytin ağaçlarını koruyacağına inanıyorum. Bunun için mücadelede önder olacağım" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa K. 6 Mart 2015 Cuma 17:20

Ne zaman başkan, ne zaman ? Gaziemir'in dağları taş ocakları tarafından yok edilirken ses çıkarma, şimdi sokağa döküleceğiz de ! İmara açılacak yerlere belediye hizmeti vermeyeceğini beyan et.

Yorumu oyla      13      6  
6 Mart 2015 Cuma 12:47

ne aptal millet olduk ne kadar ağaç kesme yok etme meraklısıyız.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa trafik zabıtası birimi kuruluyor
İzmir'i Çanakkale'ye bağlayan karayolunun üzerinde bulunması ve ağır sanayi ...
Selçuk'un Kadın Emeği Pazarı 8 Mart'ta açılıyor
Selçuk Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında hayata geçirdiği ...
Başkan Arslan'ın mahalle turları tam gaz
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın mahallelerdeki sorunların yerinde ...
 
Kocaoğlu’ndan ‘yeni filo’ törenine damga vuran söz: Destan yazıyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş bünyesinde faaliyet gösterecek olan ...
Özgecan Aslan'ın adı Buca'da yaşayacak
Buca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Mersin’de katledilen üniversite ...
Dikili’de değişim tüm hızıyla sürüyor
Dikili Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile tüm ilçe adeta şantiye alanına dönüştü.
 
Karşıyaka’da ‘el emeği, göz nuru’ günleri
Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla rol üstlenmesi, bireysel ...
Karabağlar'da söz kadınların!
Karabağlar Belediyesi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin farklı bir ...
Bornova’nın kadınları aerobik, step ve pilatesi çok sevdi
Futboldan hentbole, cimnastikten tekvandoya çeşitli branşlarda açtığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva