HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2022 Perşembe - 19:21

Gaziemir Meclisi'ne 'Divan' engeli... Muhalefet Arda'yı sorumlu tuttu!

Gaziemir Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclisi'nin ilk oturumunda yaşanan Divan Katip Üyesi krizi sonra muhalefetten tepki gecikmedi. Meclis oturumunun ardından belediye binası önünde açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, yaşananlardan Belediye Başkanı Halil Arda'yı sorumlu tuttu.

Gaziemir Meclisi ne  Divan  engeli... Muhalefet Arda yı sorumlu tuttu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir'de gerçekleştirilmesi planlanan ancak Divan Katip Üyeleri'nin katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemeyen Meclis oturumuna tepki yağdı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın "Maalesef divan üyelerimizin ne asil en yedekleri bugün meclisimize katılmadılar. Bir mazeret de iletmediler" ifadeleri ile tepki gösterdiği krize, muhalefet partileri ve bağımsız meclis üyesi duruma sessiz kalmadı.

Meclis oturumunun ardından belediye binası önünde açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ve Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun hedefinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yer aldı.

ATMACA: MECLİS ÜYELERİ İLE DİYALOG OLUŞTURAMADIĞI İÇİN…
Meclisin toplanamamasını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, yaşanan durumun 3 yıllık birikme olduğunu belirterek, "Sonunda bunu da gördük... Daha önce meclisten kaçtığını, söz hakkımızı gasp ettiğini ve tek adam diktasını yaşattığı görmüştük... Ancak sonunda meclisi açamadığını da görmüş olduk. Bu tabii ki 3 yılın birikimi. Komisyon seçimlerinin de bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü seçimler ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın görüşü olmasına rağmen, komisyonların 3 CHP'li ve 2 AK Partili olmak üzere 5 kişiden oluşması lazımken, 4'e 1 kurmaya çalıştılar. Bugünkü mecliste önümüze gelen konularda zaten durumu net bir şekilde anlayabiliyoruz. Önceki komisyonlardan ret yiyen gündemden geriye çekilen, hatta oylanması durumunda ret alacak konular bu meclisin gündemine gelmiş... Haklı olarak bazı meclis üyelerimiz 9 günlük tatil hesabı yaparken, tatil dönüşü de olunca böyle bir durum yaşandı. Nevin Hanım ise sanırım halası vefat etmiş, ona bizler baş sağlığı diliyoruz. Bunun hesabını sayın başkanın yapması gerekirdi. Meclis üyeleri ile gerekli diyalogları oluşturamadığı için, meclisin 3'de 2'si ile kavgalı olduğu için sonunda bu sonucu da gördük" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise yapılanların Gaziemirlilere saygısızlık olduğunu vurgularken, "Gaziemir Belediye Meclisimizin toplanamaması ya da bu şekilde toplanıp yarım saat bekleyip dağılması büyük bir talihsizlik... Esasında bunun sorumlusu belediye başkanımızdır. Meclis üyeleri nasıl gelmez? Bu Gaziemir'e karşı sorumsuzluktur ve Gaziemirliye saygısızlıktır" diye konuştu.

ÇAĞLARSU: SORUMLUSU DENİZ YÜCEL'DİR
Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e yüklenirken, "İl başkanı Deniz Yücel düzeltsin bunu. Levent Çağlarsu istifa etti ya da ihraç edildi diye CHP grubu düzeldi mi? Tüm bu yaşananlar Deniz Yücel'in eseri ve basiretsizliğidir. Bugün meclis toplanmıyorsa suçlusu Deniz Yücel'dir" dedi.

 
Silahla oynarken kendini yaraladı
 
'250 milyar dolarlık ihracat hedefine ilerliyoruz'
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar Haydar 7 Mayıs 2022 Cumartesi 12:37

Belediyeyi arka bahçesi olarak kullanmak anasını şirkete yönetim kurulu üyesi yapmakla, oğlunu sözleşmeli memur yapmakla Emlakcidan Seydaş Yönetim kurulu üyesine fatura kestirerek danışman ücreti ödemekle zengin arkadaslarini yüksek maaslarla yerleştirmekle olur onursal koordinatore Mercedes Vito tahsis edilmesi ile olur Haram zıkkım olsun son lokmaları olsun

Yorumu oyla      21      4  
Kibir Abidesi 7 Mayıs 2022 Cumartesi 12:18

Bizim bildigimiz bir belediye başkanı sokakta dolaşır esnafla muhabbet eder bu dışarı çıkmıyor Gaziemir Meydanda seven yok ki millet yaka silkiyor. 1,5 senen kaldı bakalım resmini duvara astırdin resme bakıp bakıp iyi mi anilirsin kulakların mı çınlar bilinmez

Yorumu oyla      21      4  
Objektif 6 Mayıs 2022 Cuma 19:02

Meclis oturumunu toplamaktan aciz, beceriksiz kibir abidesi ve kendi Belediye Meclis üyeleri ile bile kavgalı bir Başkan! Eyy Özgür Özel eyy Genel Merkez eseriniz ile gurur duyu.. Güzel Gaziemirim sen hiç ama hiç böyle bir başkanı hak etmedin!!

Yorumu oyla      22      4  
Analı Oğlu Yürü Ya Kulum 6 Mayıs 2022 Cuma 17:09

Yorum yapanlar Seydaş Yönetim kurulu üyesi ve oğlu olabilir. Halil güçleniyor dediklerine göre, belediyeyi arka bahçesi olarak kullanmak dediklerine göre kişi kendinden bilir işi

Yorumu oyla      22      4  
6 Mayıs 2022 Cuma 08:38

Deniz Yücel ile konunun ne alakası var? Muhalefet yaparken eline yüzüne bulaştırmak böyle oluyor sanırım

Yorumu oyla      4      28  
Hayat Sevince Güzel 5 Mayıs 2022 Perşembe 22:46

Herkesle kavgalı ise bir insan bir Uzmana danışmak iyi olur ancak deniz dinlerin de yönetim gorevlerine son verildi. Psikolog diye istenmemiş olabilir veya onursal koordinatör dışında denize gerek yok denmiş olabilir

Yorumu oyla      28      4  
Chpli 5 Mayıs 2022 Perşembe 21:38

Bugün o meclis toplanamıyosa Halil Ardanın çiçekçi çağlarsu gibi belediyeden nemalanmaya çalışanlara dur dediği içindir.o çiçekçi chp nin oylarıyla o koltukta oturuyo biraz adamsa o meclis üyeliğinden de istifa etmelidir.O meclis toplanamıyosa geçen dönem belediyeyi arka kapısı gibi kullanan atmacalara bu dönem müsade etmediği içindir.İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR!!! derler…

Yorumu oyla      3      31  
vatandaş 5 Mayıs 2022 Perşembe 20:14

ohh ohh ohh suyundanda BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA. Birazcık aynaya geçte bi BAKIVER.

Yorumu oyla      31      4  
Solcu 5 Mayıs 2022 Perşembe 20:14

Katip üyeleri kendilerince bir oyun oynamış ama unuttukları birşey var bu davranış Halil Arda’yı güçlendiriyor

Yorumu oyla      3      31  
5 Mayıs 2022 Perşembe 19:59

Akp'li divan katibi iki üyede toplantıya katılmamış, ama pişkin adam Atmaca utanmadan belediye başkanını suçlamış, sabote eden sizsiniz. Pes doğrusu.

Yorumu oyla      3      32  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de Divan krizi: Meclis oturumu gerçekleştirilemedi!
Gaziemir Belediyesi Meclisi'nde Katip Üyesi krizi yaşandı. AK Parti'den ...
Konak’ta Necip Fazıl tartışması... Meclisten 'siyasi' veto!
AK Partili meclis üyelerinin Konak’ta herhangi bir bulvar ya da kültür ...
Prof. Dr. Armağan’ın adı Narlıdere’de yaşayacak!
Narlıdere Belediyesi’nin Mayıs Ayı Olağan Meclis’i yapıldı. Narlıdere ...
 
Karşıyaka'da gündem borçlanma talebi... Başkan Tugay'a yetkiyi aldı!
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde gündem 8 milyon 300 bin liralık kredi kullanımı ...
Tramvay kullanacaklar dikkat... Konak hattına koşu ayarı!
Pazar günü yapılacak Wings for Life World Run Koşusu nedeniyle Konak Tramvayı ...
Karşıyaka'da Hıdırellez coşkusu
Karşıyaka, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi Hıdırellez’i ...
 
Gümrükçü 'Gelecek için Yelken Açıyoruz' ekibi ile Çeşme’ye vardı
İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 22 Nisan’da Hopa limanından ...
Modifiyeli araç tutukunları Menemen'de buluşacak
Menemen Belediyesi, 8 Mayıs Pazar Günü Ulukent Eshot Garajı’nda Modifiyeli ...
Karabağlar'da Anneler Günü kutlaması
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Anneler Günü nedeniyle ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva