HABERLER>GÜNCEL
31 Ağustos 2014 Pazar - 18:04

Fuar’ın üçüncü gününde İZFAŞ’ta şok istifa

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu yıl 83.sü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nı organize eden İZFAŞ Şirketi’nin Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs’ün istifasını aldı. Örs’ün fuarın ilk günü gerçekleştirilen panelde konuk ülke Mauritius’lu bakanın konuşması sırasında yaşanan tercüman krizi nedeniyle görevden alındığı öğrenildi.

Fuar’ın üçüncü gününde İZFAŞ’ta şok istifa

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Türkiye’nin ilk ve en büyük uluslararası organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın üçüncü gününde şok bir gelişme yaşandı. Bu yıl 83.sü düzenlenen fuar organizasyonunun tüm etkinliklerini üstlenen belediye şirketi İZFAŞ’ın Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs’ün istifası alındı. Aynı zamanda İZFAŞ’ın yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile tartışan Örs’ün görevi bıraktığı öğrenildi. Kocaoğlu, Örs’ün üç yıldır yürüttüğü genel müdürlük görevine son verdi.
 
GEREKÇE TERCÜMAN KRİZİ
Bir dönem Başkan Kocaoğlu’nun danışmanlığını da yapan Örs, son üç yıldır İZFAŞ’ın genel müdürlüğüne vekalet ediyordu. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen’in ayrılmasından sonra Kocaoğlu tarafından bizzat bu göreve atanan Örs, son olarak fuarın düzenlenmesi ve hazırlıkları için çalışmıştı. Kocaoğlu’nun Örs’e ‘istifa et’ demesinin ardındaki gerekçe de netleşti. Örs’ün  fuarın açıldığı ilk gün olan 29 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilen panel nedeniyle görevinden alındığı öğrenildi. Türkiye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Güney Afrika ülkesi Mauritius Yatırım Ajansı'nın ortaklaşa  İzmir Kaya Thermal & Convention Otel'de düzenlediği, Türk ve Mauritiuslu özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda Mauritius Sanayi, Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Cader Sayed Hossen’in konuşması tercüme edilemedi.Bakanın konuşması sırasında tercüman konuşmaları çeviremedi. Ayrıca, Türkiye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı toplantıda yaşanan tercüman krizi nedeniyle panelin soru-cevap bölümü gerçekleştirilememişti.



“İSTİFA ET” DEDİ
Bu gelişmenin ardından yaşanan duruma sinirlenen Başkan Kocaoğlu, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs’ü yanına çağırarak tercümanın neden yetersiz geldiğini sordu. Bunun üzerine Genel Müdür Örs ile Kocaoğlu arasından gerginlik yaşandı. Kocaoğlu’nun ise ardından “görevinden istifa et” dediği öğrenildi.  Örs ise, fuarın resmi açılışını yaptıktan sonra Kocaoğlu’na istifasını sundu. Başkan Kocaoğlu’nun istifayı aynı zamanda ‘yönetim kurulu başkanı’ sıfatıyla hemen işleme koyduğu öğrenildi. Örs'ün istifası bugün kesinleşti.
 
YAŞANANLARI ANLATTI
Görevinden istifa eden İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Biz tercüman sorununun yaşandığı panele lojistik destek veriyorduk. Orada bir sorun yaşandı. Aslında bizim hizmet aldığımız şirketin eksikliği nedeniyle problem çıktı. Ardından başkan da buradan yola çıkarak benim görevi bırakmamı istedi. Ben de görevimden ayrıldım. Sonuçta karar ve takdir kendisinindir. Sayın başkan şirketimizin yönetim kuruluna başkanlık yapıyor. Biz, kararına saygı duymak zorundayız” dedi.
 
FUARA BAĞLIYIM
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın hazırlıkları için günlerdir çalıştıklarını ve ekip olarak ciddi emek verdiklerini anlatan Örs, istifasının sürece zarar vermeyeceğini söyledi. Örs, “Sonuçta İZFAŞ’ın çok deneyimli bir kadrosu ve ekibi var. Bu zamana kadar başarılı işleme imza atan ekip fuarı sonuna kadar götürerek başarılı bir şekilde tamamlayacaktır.  Ben, genel müdürlük görevinin dışında İzmir’de yaşayan bir insan olarak fuara bağlıyım. İzmir fuarcılığı ile yetişmiş, büyümüş bir insanım. Sadece iş olarak değil yaptığım göreve duygusal olarak da bağlıydım. Sonuçta alınan karar bir nöbet değişimidir. Bizden sonra da başkaları gelir ve bu görevleri yaparlar. Alınan kararı saygıyla karşılıyorum” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydın Ateş 3 Eylül 2014 Çarşamba 11:16

Fuar'dan evela katledilen ulaşım problemini çözün !!!! Otobüsler eski haline çevrilmelidir.

Yorumu oyla      13      5  
ali avni avarel 2 Eylül 2014 Salı 01:40

Zeki Karatay ile o fuar bir adım gelişmez, kimseye dokunmasın zekiyi çıkarsın o şirket uçar :)

Yorumu oyla      12      6  
İbrahim Tatlıses 1 Eylül 2014 Pazartesi 15:16

Eğer İzmir Fuarı Fuarsa; İbrahim Tatlısesi getirsin de görelim fuarın o eski güzelliklerini, FErdi Tayfurda olurr

Yorumu oyla      14      5  
Gazi Emirci 1 Eylül 2014 Pazartesi 14:54

Hani fuar yeni alanı Gaziemirde yapılacaktı. Eyy izmirliler,, siz bu basmanedeki fuarı hakediyormusunuz? belediye kendi kendine fuarcılık oynuyor. gitmedim daha ziyaRTE. Gazi emir halkının hakkı gasp edilior..ltfn görevliler görevee

Yorumu oyla      11      8  
bornovalı 1 Eylül 2014 Pazartesi 13:23

Genel Müdür Sn.Örs, ne yapmalıydı ? bilmediği bir dilde tercüman olarak görevlendirilen bir kişiyi panel öncesinde, önce o dili öğrenip sonra da o kişiyi bizati sınava mı tabi tutmalıydı ?... evet bir kriz yaşanmış ve bunun bir hesabının sorulması gerekirdi ancak bu hesap "Mehmet Şakir Örs" gibi son derece nitelikli, bilgili, birikimli, kibar ve işini çok iyi bilen ve yapan bir genel müdürün görevden alınması şeklinde olmamalıydı... yazık... Sn.Örs adına gerçekten çok üzüldüm.

Yorumu oyla      17      8  
Fuar mı kaldı 1 Eylül 2014 Pazartesi 13:20

Yıllardır fuar yavaş yavaş tükenmiş ve yöneticiler oturmuş izlemiş o kadar. izfaş ve belediye kadrolarında temizlik ve yenilik şart, yazık izmire. Hakeden profesyonel kişiler gelsin yönetimlere.

Yorumu oyla      17      6  
ahmet aksu 1 Eylül 2014 Pazartesi 11:54

Saçmalamış başkan. Böyle bir nedenden genel müdür görevden mi alınır? Padişah gibi keyfi yetki kullanmaktır bunun adı. Başka illere belki yakışır ama modernliğiyle övünen İzmir'e hiç yakışmadı bu davranış.

Yorumu oyla      18      11  
Belediyeci 1 Eylül 2014 Pazartesi 11:42

İzmir Fuarı dünyanın en önemli fuarıdır. Belediyemiz çok güzel organize etmektedir. Bunlar belediyemizi zora sokmak isteyenlerin kasıtlı hareketleridir.

Yorumu oyla      16      18  
bahane 1 Eylül 2014 Pazartesi 11:14

Belediyede sürekli kaynayan kazanın altına yine odun atmışlar tercüman bahane

Yorumu oyla      19      8  
BİLEN VARMI 1 Eylül 2014 Pazartesi 10:53

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE,,İLK.ORTA.LİSE ve MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNİ **ALMANYADA BİTİRMİŞ*ANADİLİ GİBİ GRIMERLİ 2 LİSANLA KONUŞAN PERSONEL VAR.AMA BUNU BİLEN KAÇ YETKİLİ VAR..HAYIRLISI OLSUN..

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli hayvanseverlerden Volkan'a tepki
İzmir'de bir grup hayvansever, Fenerbahçeli futbolcu Volkan Demirel'in, ...
Başkan Kocaoğlu Fuar turunda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal ...
Havacı astsubayların mezuniyet heyecanı
Gaziemir’deki Hava Teknik Okullar Komutanlığı Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda ...
 
Katip Çelebi'den geleceğin enerjsi için kurs!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, ...
Altınordu Tiyatrosu Fuar'da
Altınordu'nun 83. İzmir Enternasyonel Fuarı'nda kurduğu çocuk kulübü, ...
İzmir'in ilk Körfez Yunusu sefere başladı
İZBAN’ın İzmir’deki testleri tamamlanan Körfez Yunusu isimli 40 adet yeni ...
 
Eski eşi oğlunu da alıp IŞİD'e kaçtı!
Oto galerisi ve restoran sahibi Şahin Aktan, boşandığı Kırgız asıllı eşi ...
İzmir'de camiler bile sığınmacı doldu
İzmir'e çeşitli ülkelerden gelen sığınmacılar, kalacak yer bulamayınca ...
İzmirli balıkçılar 'vira bismillah' diyor
Av yasağının sona ermesiyle birlikte yeniden denizlere açılacak olan İzmirli ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva