HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Eylül 2014 Salı - 11:21

Flaş! Ve yeni fuar alanı inşaatı durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de yaptırdığı Yeni Fuar Alanı inşaatını, işçilerin hayati güvenliğini ilgilendiren eksiklikler giderilinceye kadar durdurdu. Pazartesi günü saat 16.30'de müteahhit firmaya gelen tebligattaki eksiklikler tamamlandıktan sonra müfettişler onay verirse inşaat yeniden başlayabilecek. İnşaat en az 15-20 gün duracak.

Flaş! Ve yeni fuar alanı inşaatı durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişleri Yeni Fuar Alanı'nda bir hafta önce yaptığı incelemeler sonunda 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanuna'na göre işçi sağlığını ilgilendiren eksikler tespit etti. Özellikle, şantiye alanın ortasında kalan ve kaldırma çalışmalarının başladığı bildirilen enerji nakil hatlarının çevresindeki önlemlere yoğunlaşan müfettişler, hatların çevresinde gerekli güvenlik mesafesinin bırakılmadığı, altında çalışma yapılmaması ve güvenlik mesafelerine uyulması, vinç ve benzeri iş makinelerinin hattan uzak tutulmasına ilişkin ikaz levhAları ve engelleyiciler olmaması, işçilerin yüksekten düşme tehlikesine karşı koruma tedbirlerindeki eksiklikler bulunması, geçitlerde işçileri düşmekten koruyacak önlemlerin yetersizliği ve iskele platformlarında boşluklar olduğunu rapor etti.


 
Çalışma Bakanlığı da müfettişleri bu raporlarına dayanarak, 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu'nun 25. Maddesi'nin "İşyerindeki bina ve eklentilerde, çalışma yöntem ve şekillerinde veya iş ekipmanlarında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan bir husus tespit edildiğinde; bu tehlike giderilinceye kadar, hayati tehlikenin niteliği ve bu tehlikeden doğabilecek riskin etkileyebileceği alan ile çalışanlar dikkate alınarak, işyerinin bir bölümünde veya tamamında iş durdurulur" yazılı birinci fıkrasına göre iş durdurma kararı aldı. Yeni Fuar Alanı'nda inşaat çalışmalarını durdurma kararı Valilik'ten Gaziemir Kaymakamlığı'na gönderildi. Gaziemir Kaymakamlığı da Gaziemir Belediyesi Zabıtası aracılığıyla tebligatı 29 Eylül saat 16.00'da müteahhit firmaya Ermit İnşaat'a yaptı. Müteahhit firma çalışmaları durdurdu.
 
Belediye yetkilileri, müteahhit firmanın birkaç gün içinde rapordaki eksikleri tamamlayacağını söyledi. Eksiklikler tamamlandıktan sonra yapılacak başvurusu sonrası Çalışma Bakanlığı iş müfettişlerinin 7 gün içinde yeniden kontrole geleceğini belirten yetkililer araya bayram tatili de girdiği için 7 günlük sürenin en erken tatil sonrası 8 Ekim'de başlayabileceğini, iş müfettişlerinin de 15 Ekim'e kadar yeni rapor düzenlemeleri için süre olduğunu belirtti. Belediye yetkilileri müteahhit firmanın eksikliklerin tamamlanması ve müfettişlerin bu sürelerde raporunu tamamlanması durumunda inşaatın 15 Ekim'den sonra yeniden faaliyete geçmesini beklediklerini belirtti.

Öte yandan şantiye alanındaki enerji nakil hatlarının deplasmanıyla ilgili de çalışmaların başladığı, yıl sonuna kadar bunun tamamlanmasının beklendiği bildirildi. Yeni Fuar Alanı'nın Mart ayında tamamlanması ve MARBLE Mermer ve Doğaltaş Fuar'nın burada tamamlanması hedeflenmişti. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma Koruyucu 1 Ekim 2014 Çarşamba 12:44

Bu denetimlerin yapılması çok güzel ancak nedense İzmir de ve yandaş olmayan inşaat firmalarına denetim yapılması MANİDAR!!!!

Yorumu oyla      12      5  
esnaf 1 Ekim 2014 Çarşamba 11:07

önce iş ve işçi sağlığı ve güvenliği.karar doğrudur

Yorumu oyla      12      7  
55,55 1 Ekim 2014 Çarşamba 08:25

arkadaslar bırakın sıyasetı , garıban ıscılerın saglıgı onemlı..

Yorumu oyla      13      8  
HALİS B. 1 Ekim 2014 Çarşamba 08:16

BIRAKIN ARTIK YAPILSIN YA LÜTFEN BURASIDA TÜRKİYE...

Yorumu oyla      13      6  
emre 1 Ekim 2014 Çarşamba 06:15

İzmir engellenmeye alıştı ve halk da bunu biliyor. İzmir'i engellemek ve belediye meclisinde boş boş konuşmak size bir şey kazandırmaz

Yorumu oyla      13      6  
30 Eylül 2014 Salı 16:42

istanbul da adamlar inşaatın içinden metro geçiriyorlar ama ses yok. adama demir girdi ancak hala daha açıklama yok. nerede bu denetçiler?

Yorumu oyla      30      8  
TC misafir 30 Eylül 2014 Salı 14:56

İşçi sağlığını tehdit eden durum varsa elbette gereken yapılmalıdır ama nedense bu gerekenler yandaş iş adamlarının inşaatlarını, madenlerini , tersaneleri ve bunun gibi saymakla bitiremeyeceğimiz birçok örneği pas geçiyor. Ayrıca İstanbul metrosunda yaşanan kazada görüldü ki orada çalışan işçilerin de güvenliği hiçe sayılmış madem bakanlık bu kadar titiz çalışıyor o zaman gereken önlemler alınıncaya kadar metroyu kapatsın, yaparlar mı? cevabı herkes biliyor.

Yorumu oyla      27      7  
30 Eylül 2014 Salı 14:16

yarın birgün akpli vekiller çıkıp fuar zamanında bitmedi derler :))))))

Yorumu oyla      31      8  
Mustafa Y 30 Eylül 2014 Salı 13:31

İş müfettişleri birde konak tüneli inşaatını denetleseler ya, çed raporu bile yok, muaf tutulmuş..

Yorumu oyla      37      10  
ercan 30 Eylül 2014 Salı 13:30

Yapılması gerkeni yapmışlar eksiklikler var demişler durdurmuşlar. Buna bir sözümüz yok ama bugün tüm türkiyede ki inşaatların durdurulaması gerekiyor. Bugüne kadar hangi inşaatı durddurdunuz kaza olmadıkça. Daha dün istanbul metrosunda ki kaza.Bitmemiş metroyu açıp bir de inşaata devam ediyorsunux. Bakanlık nasıl izin veriyor bu duruma.Neresinden bakarsanız bakın elinizde kalıyor. Başka hesaplar mı var demeden de alamıyorsunuz kendinizi

Yorumu oyla      33      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de engeller aşılıyor yüzler gülüyor
Gaziemir Belediyesi ve Karaoğlu Yapı işbirliğiyle kentteki 20 bedensel ...
Güzelbahçe'den öğrencilere giysi yardımı
Güzelbahçe Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde ihtiyaç ...
Balçova'da spor yapmak için paraya gerek yok!
Balçova Belediyesi’nin 10 yıldır “7’den 70’e Herkese Ücretsiz Spor” sloganı ...
 
Başkan’dan Vali’ye Meclis’te yanıt: Koca bir yalan!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Vali Mustafa Toprak’a ...
Vali’den yeni Twitter çıkışı: O sözler Kocaoğlu’na mı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hafta sonu Vali Mustafa ...
İzmir’in 2 başkanından örnek bonzai hamlesi
Menderes Belediye Başkanı Soylu ilçedeki eğlence mekanlarına çağın belası ...
 
Güzelbahçe Belediyesi Spor Kulübü yeni sezonu açtı
Güzelbahçe Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene spor kulübünün ...
Roman ateşi Gürçeşme’de yandı
Konak Belediyesi ile İzmir Çağdaş Romanlar Derneği’nin işbirliğinde bu ...
Dokuma ve ikat ürünleri Urla’da görücüye çıktı
Urla Atatürk Kültür Merkezi yeni bir sergiye daha kapılarını açtı. Kevser ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva