HABERLER>GÜNCEL
19 Temmuz 2016 Salı - 11:22

Flaş! TSK'dan açıklama: MİT 16.00'da uyardı...

Genelkurmay Başkanlığı’ndan darbe girişimiyle ilgili açıklama yaptı.

Flaş! TSK dan açıklama: MİT 16.00 da uyardı...

Genelkurmay Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Genelkurmay'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

FETÖ İFADESİNİ KULLANDI

15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin (FETÖ) girişimleri 17 Temmuz 2016 günü saat 16:00 itibariyle bütün yurt genelinde tam anlamıyla bastırılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri birlik ve kurumlarının tamamında mutlak kontrol sağlanmıştır.

"TSK'YLA HİÇBİR ALAKASI YOKTUR"

Her ne kadar bu darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde başlatılmış olsa da, bunu yapmaya kalkışan hainlerin, halkımızın Peygamber ocağı olarak adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin, vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur.

"İSTİHBARAT SAAT 16.00'DA GELDİ"

Bu kapsamda: 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 16:00 sularında Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından verilen bilgi, Genelkurmay Karargahında; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki ÇOLAK ve Gnkur. II’nci Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER’in katılımıyla değerlendirilmiştir.

VERİLEN EMİRLER

Bu değerlendirmeye bağlı olarak; Genelkurmay Başkanı tarafından;

(1) Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi Amiri Tuğgeneral İlhan KIRTIL aranarak, Türk hava sahasında ikinci bir emre kadar hiçbir askeri hava aracının (uçak, helikopter vs.) havalanmaması, havada bulunanaların derhal üslerine dönmesi,
(2) Kara Havacılık Komutanlığına gidilerek orada bulunan personel konuları ve hava araçlarının uçmaması dahil gereken her türlü tedbirin alınması,
(3) Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına gidilerek tank ve zırhlı araçlar başta olmak üzere tüm araçların hareketlerinin durdurulması ve hiçbir şekilde dışarı çıkmamaları yönünde gereken tedbirlerin alınması emirlerini vermiştir.

"ALÇAK VE SEFİL GİRİŞİM"

Gnkur.II’nci Başkanı tarafından da; Gnkur.Bşk.nın emriyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi aranmış ve Türk Hava Kuvvetlerine ait tüm hava araçlarının uçuşlarının durdurulması talimatı verilmiştir. Böylece, alınan bilgi doğrultusunda bu alçak ve sefil girişime karşı ilgili/sorumlu makamlara gerekli ikaz ve emirler anında ve en geniş şekliyle iletilmiştir.

"BİLDİRİ REDDEDİLMİŞTİR"

Bünyemizde ur haline gelen, kendilerine emanet edilen ve düşmana karşı kullanılması gereken silahları devletimize, silah arkadaşlarına ve halkımıza karşı kullanmakta tereddüt dahi etmeyen illegal çete mensubu terörist hainler (FETÖ) tarafından ihanet belgesi olan sözde (2 numaralı) bildirinin Genelkurmay Başkanınca imzalanması ve televizyonda okunması yönünde kendisine tehdit ve zorlamada bulunulmuştur. Hainlerin bu talepleri Genelkurmay Başkanı tarafından hakaret içeren ifadelerle, hiddetle ve kesinlikle reddedilmiştir.

"BAĞRIMIZDA BESLENEN YILANLARA LAYIK OLDUKLARI CEVAP VERİLMİŞTİR"

Bu kapsamda; yüksek siyasi liderlik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek evlatlarının ve kahraman emniyet mensuplarımızın anında verdiği tepki ve asil milletimizin engin bir anlayış ve kahramanca karşı koymasıyla içimizde urlaşan cunta heveslisi illegal çete mensubu terörist hainler (FETÖ) ile kahramanca mücadele edilerek, bağrımızda beslediğimiz yılanlara alanda layık oldukları cevap verilmiştir.

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLARDIR"

Bu zilleti ve rezaleti, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve asil milletimize yaşatan alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.

"MİLLETİMİZ ÇOK İYİ ŞEKİLDE AYIRT EDECEKTİR"

Bu nedenle Yüce Milletimizin asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı canilerden oluşan illegal çete mensubu bu terörist hainler (FETÖ) ile görevinin başında olan, ülkemizin bekası için, aynı zamanda BTÖ ile de canla başla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensuplarını çok iyi ayırt edecek şekilde davranışta bulunacağına inanıyoruz. Bunun da ülkemizin ve asil Milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği bakımından hayati önemi haiz olduğunun bilincindeyiz.

BAŞSAĞLIĞI

Bir kez daha, bu darbe girişimi esnasında demokrasi ve hukuk düzenine sahip çıkma adına şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza, kahraman emniyet mensuplarımıza ve içerisinde çok sayıda gencimizin de bulunduğu kadirşinas milletimizin kahraman evlatlarına Yüce Allah’tan rahmet, değerli aile fertleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

"DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ"

Türk Silahlı Kuvvetleri en genç erinden en yüksek rütbeli general/amiraline kadar tüm personeliyle demokratik hukuk sistemi içerisinde Devletimizin ve yüce Milletimizin emrinde, görevinin başındadır.

Zafer, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, asil milletimizin yüksek değer ve hedeflerine inananlarındır.

 
İzinler iptal oldu, belediyelerde kafalar karıştı: Şimdi ne olacak?
 
Flaş! İzmir’deki yargı operasyonunda 24 tutuklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Temmuz 2016 Salı 22:29

İyi ki MİT uyarmış yoksa paşalar kaçırılıp karargah işgal edilirdi. 😬 ülkenin geldiği duruma bak ! Önceki genel kurmay başkanı 'terörist' diye hapse atıldı, şimdiki de kaçırıldı. 😀 böyle bir şey dünyada ancak gelişmemiş ülkelerde olur. ABD'de böyle bir olay olabilir mi ? Ordunun başındaki adam ülkende kaçırılıyor. Şaka gibi. Kim yapıyor ? Paralel yapı. Kim bunlar ? Hükümetin eski dostu, hocaefendi dedikleri dindar görünümlü ajan ve ekibi. Arkasında kim var ? Belli değil mi ? CIA ve diğer derinler.

Yorumu oyla      12      6  
19 Temmuz 2016 Salı 17:10

"Darbe girişiminden 6 saat önce haberiniz oldu peki neden seyirci kaldınız?" biri düğüne gitmiş.

Yorumu oyla      12      6  
TC misafir 19 Temmuz 2016 Salı 13:49

Darbe girişiminden 6 saat önce haberiniz oldu peki neden seyirci kaldınız? Neden hemen müdahale etmediniz? 700 bin kişilik ordu 10 bin kişiyi bastıramaz mıydı? İşin daha vahim tarafı Cumhurbaşkanı mit tarafından 1 saat önce uyarılıyor yani saat 15:00'da peki gerekli önlem alınıyor mu hayır, bununla da kalınmayıp halk silahların önüne gönderilip kayıpların artmasına neden olunuyor. Bana hiç kimse koca bir ordunun ve emniyet teşkilatının 6 saatte gerekli önlemleri alamayacağını söylemesin. Evet bir darbe girişimi var en ağır cezayı da almalılar bana göre burada buna göz yumulup çıkarılacak yasalar ve referandum için gerekli desteğin sağlanmasına dair planlar yapılmış daha önceden nabız yoklanan idam cezası ve 657 sayılı kanun değişiklikleri destek bulamamıştı şimdi ise rüzgarın yönü değişti sırada anayasa değişikliği için referandum ve erken seçimi görebiliriz.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Erdoğan’ın yaveri sahte kimlikle yakalandı
Erdoğan'ın havacı yaveri Yarbay Erkan Kıvrak, Antalya'daki bir otelde sahte kimlikle yakalandı.
Kosova’dan darbe için geldiği iddia edilen albay gözaltında
Balyoz davası sanıklarının sürekli dikkat çektiği, kumpasın en önemli ...
DİSK’ten o mesaja açıklama: Tehditler savruldu!
Emek ve Demokrasi Güçleri darbe girişimine tepki gösterirken DİSK Ege ...
 
İzmir’de 42 askeri personel adliyeye sevk edildi
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin ...
Marmaris dehşetinin perde arkası: Bordo bereliler nasıl kandırıldı?
Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen operasyona katılan askerlere ...
Darbecilerin kritik belgesi ele geçirildi!
Darbecilerin Karargah sorumluları listesi savcılık dosyasında...
 
İzmir’deki tarihi dava ve operasyonların hakim ve savcıları da listede!
Büyükşehir davası ve Askeri Casusluk Davası gibi tarihi davalarda görev ...
246 kişilik liste: Hangi mülki amirler açığa alındı?
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişiminin bastırılmasının ...
İzmir’de operasyon yapılacak, darbeciler hafta sonu alınacaktı!
Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin de aralarında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva