HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2013 Cuma - 16:07

Kocaoğlu'ndan jet hamle: Yıldırım'ın açıklandığı gün..

Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakan Yıldırım’ı İzmir adayı olarak açıklandığı gün CHP İl Başkanlığı’nda adaylık başvurusu yaptı. Başkan Kocaoğlu başvuru sonrası havaalanına giderek Başbakan Erdoğan ve rakibi Binali Yıldırım'ı uğurladı.

Kocaoğlu ndan jet hamle: Yıldırım ın açıklandığı gün..

Yusuf TOMRUK /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir’de yerel seçim sürecinde en çok merak edilen soru bugün cevap buldu. Parti yöneticileri için son başvuru tarihi olarak belirlenen 2 Eylül’de dosya vermeyerek kafalarda büyük soru işareti bırakan, süreçte kararsız olduğunu açıklayarak değerlendirmesini sürdüren, ‘rakibin elini de görmek lazım’ diyerek, Bakan Binali Yıldırım’ın adaylığını beklediğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yıldırım’ın açıklanmasından dakikalar sonra CHP İzmir İl Başkanlığına giderek  aday adaylığı başvurusu yaptı. Kocaoğlu başvurusunda son kez vurgusu yaparak dosyasını İl Başkanı Ali Engin’e teslim etti.

- FOTO GALERİ:  VE AZİZ BAŞKAN BAŞVURUYU YAPTI

- KOCAOĞLU EGEDESONSÖZ'E KONUŞTU: ANKARA'YA LİSTE VERDİ Mİ?

- BÜYÜK CUMARTESİ: KOCAOĞLU AÇIKLIYOR, BALBAY GELİYOR...



Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’den verdiği ‘İstediği sürece adayımızdır’ mesajıyla açık çek verdiği Başkan Kocaoğlu akabinde katıldığı Söz Meclisten İçeri programında “Birçok nedeni var bu işin... Rakibi görmek de bunlardan biri…” diye konuşmuştu. Hafta arasında aday tanıtım toplantısı için gittiği memleketi Tokat’ta “Zamanı gelince biz de başvuru yapacağız” diye Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı İzmir adayı ilan ettiği gün harekete geçti. Daha önce birçok kez "Bakan Yıldırım'la yarışmaktan gurur duyarım" diye konuşmuştu. Yıldırım için İzmir’de düzenlenen törenin hemen sonrasında kendisinden beklenen hamleyi ‘jet hızıyla’ yapmış oldu.

CHP İl Binası’na saat 16.30 sıralarında Başkan Ali Engin’le gelen Başkan Kocaoğlu basının karşısına çıktı ve önemli açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, “Hepinizin bildiği gibi süreci takip edip herhangi bir günde şartlar oluştuğunda aday adaylığı başvurumu yapacağımı paylaşmıştım” diyen Kocaoğlu, “Bugün rakip aday, AK Parti’nin adayı belli oldu. Ben de kararımı zaten oluşturmuştum. Dosyayı aldım, müracaatımı yaptım” dedi.

HER YERDE ADAY OLMAMI İSTEDİLER
Başkan Kocaoğlu adaylığı karar verme sürecini anlatarak “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 10 yıldır sürdürüyorum. Yaptığımız çok çalışma, proje var. Süreç içinde sevgili hemşerilerimden büyük destek aldım. Yolda, rastladıkları her yerde aday olmamı istediler. Başta eşimle, çocuklarımla görüştüm ve kararımı verdim” dedi.



'YILDIRIM' MESAJLAR
Bakan Yıldırım’ın adaylığı hakkında da konuşan Kocaoğlu, “Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a İzmir’e hoş geldiniz diyorum. Birlikte centilmence yarış olmasını, İzmir’i pozitif enerji vermesini diliyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımız, AK Parti’nin yaptıkları yapmadıkları, bunların hepsini süreç içinde konuşup paylaşacağız. 2004 seçimlerinde Bornova’da 2009 seçimlerinde İzmir’de olduğu gibi halkımıza güvenerek ve onların büyük bölümünün desteğini alarak yola çıkıyoruz” dedi. Kocaoğlu bu yolda başta CHP il ve ilçe örgütleri olmak üzere İzmirlilerin bizi yalnız bırakmayacağına, destekleyeceğine inandığını da söyledi.

‘31 MARTTA SON 3.BEŞ YILIMIZA…’
Kocaoğlu ayrıca şu mesajları verdi: Biz süreç içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Söz onlarındır. Bizim nasıl başkanlık yaptığımız, kamu mallarını nasıl koruduğumuz ve kentsel dönüşüm anlayışımız olduğu zaman içinde tartışılacak. Kamu malını korumak için, İzmir’i doğasını, havasını, suyunu koruyarak kalkındırmak için, kenti betona teslim etmemek için, çevreyi koruyacak projeleri geliştirmek için, EXPO sürecinde belirlenen İzmir’i sağlık üssü yapma hedefini gerçekleştirmek hedefiyle Büyükşehir olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ‘Gazabımız mübarek olsun, yolumuz açık olsun. 31 Mart’ta tekrar Büyükşehir Belediyesi’nde son 3. beş yılımıza girmek umuduyla saygılarımı sunuyorum” diyerek tamamladı. Kocaoğlu toplantı sonrası soru almayarak, ‘Yarın Homeros Bulvarı açılışında daha geniş bir açıklama yaparız” dedi.



ONUR VE GURUR DUYUYORUZ
Toplantıda kısa bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Engin de “10 yıldan beri kente büyük hizmetler yapan çalışan dürüst, cesur Başkan Aziz Kocaoğlu, örgütümüzün büyük bölümünün ve İzmirlilerin aylardan beri ‘aday ol’ çağrısına kulak vererek aday adaylığı için müracaat etti. Önümüzdeki 5 yılda da İzmir’in kalkınması, cumhuriyet değerlerinin korunması için başarılı şekilde çalışacağına, parti adına güveniyoruz. Bu yolda kendisine başarı diliyoruz. Aday adayı olmasından onur ve gurur duyuyoruz” dedi.



RAKİBİNİ UĞURLADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, sabah Başbakan Erdoğan ve rakibi Binali Yıldırım’ı havaalanına giderek karşıladı. Öğleden sonra sürpriz kararla adaylık başvurusu yapan Kocaoğlu bu açıklamanın hemen ardından yeniden Adnan Menderes Havalimanı’na giderek Başbakan Erdoğan ile Bakan Yıldırım’ı aprondan İstanbul’a uğurladı.

Havalimanından ayrılırken DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu Yıldırım’ın adaylığını değerlendirirken, "Hayırlı olsun. Hoş geldi. Biz rakibi bekliyorduk. Binali Bey aday oldu. Hayırlısı olsun. Binali Bey için de öbür adaylar için de bizim için de yarış başladı. Buradan devam edecek" dedi. Kocaoğlu iki aday arasında yarışın nasıl sonuçlanacağı sorusuna ise "Şansı İzmirlinin desteği belirleyecek. Ona İzmirli karar verecek. Ben birşey söyleyemem" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın kendisinin adaylık başvurusu için ne dediği sorusuna da Kocaoğlu, "Bana 'Hayırlı olsun' dedi. Ben de kendilerine 'Sizin de hayırlı olsun' dedim, ayrıldım” yanıtını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 14 Aralık 2013 Cumartesi 09:59

CHP şimdi hayatının sınavına giriyor ve umarım akılcı davranır ve göstereceği aday ile İzmir'de yoluna devam eder. Ancak unutulmaması gereken bir gerçek karşısında devlet imkanları ile donatılmış Bakanlık koltuğunda hala oturan bir aday vardır ve tüm Devlet imkanları emrine amade olacak şekilde bir yarış yapacaktır, dilerim CHP yönetimi aklını başına alır çıkaracağı aday kadar bu Devlet gücü destekli diğer adayıda göz ardı etmez, İzmir kaybetmeyecektir ama azda olsa kaybetmeye aday bir şehirdir, Parti politikası, aday seçimi kadar önemlidir, söylem ve eylemlere dikkat.

Yorumu oyla      13      6  
m.arı 14 Aralık 2013 Cumartesi 09:25

Aziz başkan başbakana ,Binali Yıldırıma gösterdiği saygıyı partililerimize,partili milletvekillerine ve partili belediye başkanlarımıza gösterse daha anlaşılır olurdu.

Yorumu oyla      14      8  
YORUMCU BABA 14 Aralık 2013 Cumartesi 09:14

Adamın İyi Kalpli Olması,Dürüst Olması,ki Ben Pek İnanmıyorum,Hadi Sizin Dediğiniz Gibi Olsun,İnandık Diyelim Ama Bu Meziyetleri Onun Yetersiz Ve Beceriksizliğinin Üstünü Örtmüyor,Maalesef.Bir CHP Seçmeni Olarak Bu Sefer Oy Yok.İstediğiniz Kadar İnat Edip Aday Gösterin,Bu Sefer Hüsran Olacak.İZMİR'in Artık Palavralara Karnı Tok.Yeni Kanlara İhtiyacı Var.İstemiyerek te Olsa,Hükümete Düşman da Olsak ,İZMİR'e Hizmet Gelmesi İçin Binali Beye Mecburen Oy Vereceğiz.İstediğiniz Kadar'da Güneşi Balçıkla Sıvamaya Devam Edin Siz.

Yorumu oyla      16      6  
35 proje :)))) 14 Aralık 2013 Cumartesi 09:02

uçan yol ile başbakanı bile şaşırttığın için sana sonsuz saygılar ya yorumculara seslenmek lazım 35 projeye ne oldu bilen var mı?rafa mı kaldırıldı haber olan varsa bizi biraz aydınlatsın kardeşim yahu aziz kocaoğlu merkez hükümetten daha çok yatırım ve açılış yaparken hangi hizmetleri getireceklerini merak etmeye başladım.35 proje yılan hikayesine dönmüş

Yorumu oyla      14      8  
Nalan Z. 14 Aralık 2013 Cumartesi 08:44

Hayırlı uğurlu olsun Aziz Başkan..Hep destek..Tam destek

Yorumu oyla      14      10  
Nur 14 Aralık 2013 Cumartesi 08:20

Evet başkanım siz nezaketen uğurladınız sayın bakanı bizde 30 martta uğurlayacağız bakanı güle güle ve umuyorum ki 2015 de hepsini uğurlarız hep birlikte

Yorumu oyla      13      9  
Aziz 14 Aralık 2013 Cumartesi 07:46

Aziz Başkan mevcut başkanlarına sahip çıkmadıkça işi çok zor...

Yorumu oyla      12      7  
ahmet k 14 Aralık 2013 Cumartesi 06:51

izmir azizdir aziz kalacak

Yorumu oyla      15      12  
Sadık 14 Aralık 2013 Cumartesi 05:26

Seferihisarı kalkındıran tunç soyar izmir başkanıdır milyonlarca oyu var.izmiride sessiz kent yapsın.

Yorumu oyla      13      9  
emin çelik 14 Aralık 2013 Cumartesi 01:24

Gün artık kocaoğlunun adaylığını açıkladığı an itibariyle chp nin izmirde kaybetme günüdür bir daha chp ye oy vermek mi tövbeler olsun madem kocaoğlunu dayattı o zaman oyda alamaz bence chp nin ve genel başkanın bittiği andır

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan tüm STK’lara Sayıştay mektubu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay raporlarının TBMM’ye eksik ...
AK Parti İzmir yayınladı: İşte Yıldırım’ın seçim afişleri
İl Başkanlığı resmi Twitter adresinden Yıldırım’ın Büyükşehir adayı ilan ...
Bornova aday adayı Atila’dan belediyeciliğe yerli malı desteği
Türkiye'nin üretime dayalı birçok alanda önemli mesafeler kat ettiğini ...
 
Erdoğan’dan İzmir’de ‘tarihi’ değişim vurgusu: Okyar ve Menderes örneği
Başbakan Erdoğan büyük aday tanıtım toplantısında CHP’ye ‘tarihi’ göndermelerle ...
Erdoğan İzmir’e ‘tam kadro’ geldi!
Büyük aday toplantısı için kente gelen Erdoğan’a uçakta kızı Sümeyye Erdoğan’ın ...
Talak’tan Çiğli halkına sabır mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, ...
 
Türeli sordu: Güzelbahçe’ye hastane yapılacak mı?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Buca aday adayı Piriştina’dan ‘sportif mesajlar’
Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, finale çıktığı tenis ...
MHP de bir kriz de Manisa'da: Başkan görevden alındı!
Manisa MHP İl Başkanı Mehmet Ödevli, Akhisar İlçe Başkanı Mehmet Dedeoğlu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva