HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2014 Pazartesi - 20:10

Flaş! Kocaoğlu’ndan bomba açıklamalar: 6 aydır arıyorum…

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Meclis Toplantısı'nda sanayiciler ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a çok sert yüklendi. Kocaoğlu, "6 aydır her gün arıyorum. Daha randevu alamadım. Bu ayıp bana yeter. Dedesini de tanıyorum. 30 sene CHP milletvekilliği yaptı" dedi.

Flaş! Kocaoğlu’ndan bomba açıklamalar: 6 aydır arıyorum…

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meslek Komiteleri Ortak Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, stattan İzmir Enternasyonal Fuarı'na, İzmir'in mallarından İnciraltı ve yeni bölgelerin planlanmasına kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.



Statlar konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ı çok sert şekilde eleştiren Kocaoğlu, "Ben 6 aydır Spor Bakanından randevu alamadım...Her gün arıyorum. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu ayıp da bana yeter. Ne müsteşarından ne bakanından. Çok meşgul. Yurtdışında. Yurtdışında. 5 dakika konuşacağım, çıkacağım, gideceğim arkadaş. 6 aydır randevu alamadım. Suat Kılıç'tan 3 gün içinde randevu almıştım. Derdi ne bilmiyorum. Dedesini de çok iyi tanıyorum. 30 sene CHP milletvekiliği yaptı. Bu dediğim 70'li yıllar. Dedesinin de babama, aileme çok büyük saygısı vardır. Gördüğüm zamanda yüzüne söyleyeceğim" diye konuştu.

- İLK YANIT HAMZA DAĞ'DAN: GEL BİRLİKTE GİDELİM!

STADYUM ALSANCAK'TA KALMALI
Kocaoğlu, Alsancak Stadyumu'nun yerine yeni bir stadyumun yapılmasına taraftar olduğunu belirterek, Milli Emlak'a ait Güzel Sanatlar Fakülte binası ve Atatürk Araştırma Merkezi binası ile birleştirilerek yeni bir stadyumun yapılabileceğini söyledi. Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Alsancak Stadı etrafında yerleşim yoktur. Yürüyüş mesafesinde. Tarihi bir geçmişi var. 4059 metrekaresi Büyükşehirin tapulu mülkü. Bir Allahın kulu senin burada tapulu mülküün var, ne diyorsun diye sormadı. Yanında Güzel Sanatlar Fakültesi, Atatürk Araştırma Merkezi olan bir arazi var. Bu arazi Milli Emlak'a ait. Bu stat eğer rüzgar uygunsa büyütülerek stadın da yönü değiştirilerek mükemmel bir stat çıkabiliyor. Alsancak daha çok Altay'a, İzmirspor'a, Altınordu'ya hitap eder. Ben yapılmasından yanayım."

İzmir'in ihtiyacı olanın kentin kuzey ve güneyine 20-25 bin kişilik gerçek anlamda futbol stadı yapmak olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "Örnekköy'de bir sorun yok. 'O da yapılsın o da' diye bir görüş var. Bizim stada karşı olduğumuz yönünde görüş var. Karşıyaka'da manipülasyon sözkonusu. Bir yerlerden yönlendiriliyor. Şu an stat yapmamak için hiçbir neden yok. Kente, trafiğe zarar verecek, yaşayan insanların zarar görmeyeceği sağlıklı planlama ve proje yapmak üzere yola çıktık. Bunların yeri yanlış, gelin doğru yerde yapalım. Bir bakan isterse Ahmet Efendi'nin bostan tarlasına her türlü yatırım yapılabilir. Siz yaptınız 50 milyon lira, çıktı 100 milyon lira. Yarısını siz, yarısını biz verelim. Adam gibi tesis yapılsın. Kalıcı bir eser yapalım buraya. Düşüncemiz bu doğrultuda, randevu bekliyorum" diye konuştu.



TOPBAŞ'I ÖRNEK GÖSTERDİ
İnciraltı'nın sağlık kampusu olması için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Kocaoğlu, planlama açısından bir noktaya geldiklerini, takip eden haftada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gidip İzmir'in plan ile ilgili görüşlerini bakanlık yetkililerine sunacaklarını açıkladı. Kocaoğlu, "Çok başlı planlama kentte çok büyük sıkıntı yaratıyor, kenti geriye çekiyor. Kadir Topbaş Bey de aynısını konuyu Başbakan Sayın Davutoğlu'na anlatmış. Bizim de 11 yıldır söylediğimiz plan konusundaki görüşlerimiz kabul görmüş oldu. İzmir'de doğru yolda olduğumuzun bir kanıtı" dedi.
Özel İdare Malları konusunda eyleme geçeceklerini açıklayan Kocaoğlu, "Özel İdare Malları ile ilgili olarak tembel bir öğrenci olarak sıfır çektiğimiz konusu var. O konuda biz 11 Ekim'de Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüş hazırlığındayız. 4.5 milyar liralık maldır. 8-10 büyük mal oluşturuyor çoğunluğunu. Bunları bizim büyüklerimiz, valilerimiz yapmıştır. Nereden gelirse gelsin İzmir'in, İzmirliler'in kaynakları ile yapılmıştır. İzmir'in hakkıdır"
dedi.

İZKA İSYANI
Kalkınma Bakanlığı'nın 3 yıldır İzmir Kalkınma Ajansı'na bir kuruş para vermediğini öne süren Kocaoğlu, "İZKA, 3 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye katkısıyla yürüyor. İZKA'nın 3 senedir dağıttığı parayı biz veriyoruz. Kanunda Büyükşehir ödemezse icra gelir ve Hazine'den gelecek parayla katkı kesilir deniyor. Bakanlık ödemezse yıl sonunda verecekleri para sıfırlanıyor" dedi.
Çiğli ile ilgili koku konusunda birkaç problemin olduğunu, onları çözmek için çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, kıyı tasarımında 40 kilometrelik bölümün bittiğini, minyatür vapur iskeleleri ve seyir teraslarının da geleceğini söyledi.

İEF İKİYE AYRILACAK
Kültürpark ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Kültürpark'ı tekrar ne yapabiliriz?  Oranın kültür, spor alanı olması için çalışmamız var. Senaryosunu yeniden yazdık. Bunun başkanlığını İlhan Tekeli hoca yaptı. Fuar hollerini yıkıp altına otopark ve kongre ve sergi salonları yapmak istiyoruz. Kitap fuarı, mücevher fuarlarını orada gerçekleştirmek istiyoruz. 83.'sünü yaptığımız İEF'yi de iki boyutlu yapacağız. Genel ticari fuarlar dünyada işlevini bitirdi. İhtisas fuarı işlevini, tasarım ve inovasyon fuarını yeni fuar alanında yapıp, işin kültür ve sanat, eski panayır, şov vesaire kısmını da Kültürpark hatta kent merkezine, Kordon'a yayarak bir şölen halinde yapmak istiyoruz."

TAHTALI'YA STRATEJİK PLAN
Çeşme Yarımadası'nın nefis bir stratejik plana sahip olduğunu belirten Kocaoğlu, geecek hafta bir toplantı yaparak çalışmalara start vereceklerini açıkladı. Kocaoğlu, Bakırçay, Menemen Ovası, Tahtalı Baraj Havzası ve Küçük Menderes'in de stratejik planını yaptırmaya karar verdiklerini söyledi. Planı aynı ekibin yapacağını dile getiren Kocaoğlu, katılımcı bir anlayışla yola devam edeceklerini vurguladı.

'ADIM HIDIR ELİMDEN GELEN BUDUR'
Bir meclis üyesinin 'Basmane Çukuru'nu Büyükşehir alır mı?' sorusuna yanıt veren Kocaoğliu, "Olmaz. Niye olmaz. Şimdi bu uzun hikaye. Burada ben göreve geldiğimden beri hiçbir yöneticinin aleyhinde konuşmadım. Bu çok karışık bir iş. Ben orada bir defa meslek odalarının dava açmamasını sağladım. Bir kişi davayı sürdürdü. Şimdi satılabilecek duruma geldi. Orada belediyenin hissesi yüzde 11 küsür. Bu hisseyi 'kamu vicdanı yaralandı, burada belediyenin hissesi az' diye yüzde 30'a çıkarttım. Taraflar EGS ve Güçbirliği. Protokol yaptım. Sıfır maliyetle yüzde 180 civarında hisseyi artırdım. Adım Hıdır, elimden gelen budur. Kim yaptıysa yapmış. Orası belediye hizmet alanı. O alanın yüzde 30 kadar hizmet binası yaptıracağız. Taahhüdümüz o. TMSF de kabul etmiş durumda. Satış değeri belediyenin hissesi hariçtir. Alan adam bize yüzde 30 belediye hizmet binası, 7 bin 500 metrekare otopark binası yapacak. Kime yarayacaksa Allah yaratsın. Böyle bir iş" şeklinde konuştu.

'TARIM İL MÜDÜRÜ'NE DAVA AÇIN'
Yazıbaşı Bölgesi'ndeki sanayicinin satın aldığı arazilerde yaşanan sorunda nokta kadar hatalarının olmadığını ifade eden Kocaoğlu, "Sizi kurtarmak için, o bölgeyi kurtarmak için devreye girdik. Oranın önünü açmak doğrudur. Biz de sizin tarafınızdayız. Kaç defa tarım görüşü istedik. İl Tarım Müdürlüğü'nden. 'Sanayicinin eline geçmiş zaten, burada tarım yapılmaz' diye. Siz boşu boşuna bize dava açıyorsunuz. İl Tarım Müdürlüğü'ne dava açacaksınız" dedi.



KOCAOĞLU'NA DESTEK ÇAĞRISI
Dünyanın En Başarılı Belediye Başkanları yarışmasında finale kalan Başkan Kocaoğlu için sanayicilerden destek istedi. Kendisinin ilgili siteye girip Kocaoğlu'na destek verdiğini dile getiren Yorgancılar, "Ben İzmirli olarak görevimi yerine getirdim. Arzu edenler siteye girip destek verebilir. Buu yarışma hem şehrimizin hem ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak. Kocaoğlu inşallah finalde de başarılı olur" dedi.

Avrupa Birliği ile yapılan Gümrük Birliği anlaşmasının yenilenmesi gerektiğini dile getiren Yorgancılar, eski anlaşma ile bir yere gidilemeyeceğini söyledi. Yorgancılar, "Bu koşullarda üretim yapamayız. İş bekleyen 700 bin üniversite mezununa iş bulamayız" diye konuştu.
Türkiye'de bir KOBİ Bakanlığı ve biir KOBİ bankasının kurulmasını öneren Yorgancılar, kurulacak bakanlığın küçük ve orta ölçekli işletmeleri yönlendirip onları teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediyeci 23 Eylül 2014 Salı 10:51

Başkanımız doğru söylemiştir. Her zaman haklıdır. Hükümet ödenek göndermemektedir.

Yorumu oyla      14      12  
zeynep 23 Eylül 2014 Salı 10:32

BAŞKAN SİZ ALTI AYDIR RANDEV U ALAMIYORSUNUZ SİNİRLENDİNİZ MEDYADA SESİNİZİ DUYURDUNUZ,BİZ NE YAPALIM 2010 DAN BERİ TABANDA ÇALIŞAN EMEK VEREN BİR PARTİLİNİZ,VATANDAŞ OLARAK RANDEVU ALAMADIKYA,AÇILIŞLARINIZDA GELİN GÖRÜŞELİM DİYORSUNUZ AMA DANIŞMANLARINIZ,SEKRETERİNİZ ENGEL OLUYOR ACABA NEDEN.

Yorumu oyla      20      7  
Lombak 23 Eylül 2014 Salı 10:09

Başkanın Stat önerileri gayet makul bu da bir ihtiyaç. Ayrıca Stadın büyütülerek yapılması da güzel fikir.

Yorumu oyla      15      8  
Mustafa Şen 23 Eylül 2014 Salı 09:53

Toplantıda, toplu ulaşımın rezil olmasını hiç konuşmamışlar farkındaysanız. Eğer İzmir'li aklı başındaysa bu Aziz ve ekibini CHP partisini 2019'daki yerel seçimde yere çarpıp duman eder. Hala sesinizi çıkarmayacaksanız 4.5 sene daha sürünmeye devam edeceğiz demektir. Aziz istifa et !!!

Yorumu oyla      19      10  
hürriyet 23 Eylül 2014 Salı 09:40

sn. başkan izka'Nın bütcesinin yüzde 95'ini izmir bşb. karşılıyormuş ama İZKA sizden aldığı paraları proje adı altında kimlere dağıtıyor lütfen bir inceleyin. bilhassa okul öncesi teklif çağrısını...

Yorumu oyla      15      7  
özer 23 Eylül 2014 Salı 09:08

Biz İzmir2iz. Kendimize yeteriz. yetmiyorsa da olduğu kadar Başkan. Rahat ol. Bir daha randevu isteme.Kültürpark ın olduğu alana DİSNEYLAND müraacatı yapalım. İzmir Uçar. Saygılar.

Yorumu oyla      14      9  
hayati avcı 23 Eylül 2014 Salı 08:47

bence izmirin staddan daha öncelikli ulaşım ve çarpık yapılanma sorunu var.bunlar ayıpların e3n büyüğü sayın başkan.

Yorumu oyla      14      8  
23 Eylül 2014 Salı 08:24

sn başkan işiniz gücünüz polemik maaelesef.

Yorumu oyla      15      13  
işçi 22 Eylül 2014 Pazartesi 23:27

biz 4 yıldır %40 denilen maaşa talim ediyoruz. Bizimle de kimse görüşmüyor Sayın Başkanım...

Yorumu oyla      12      9  
çalışan 22 Eylül 2014 Pazartesi 23:09

ah başkanım ahhhh personel de sizden randevu talep ediyor, hem de kaç kere. maalesef alamıyor. Bizler ne yapalım, sorunlarımızı kime anlatalım,

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uğurlu'dan Aquapark selfiesi
Kemalpaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ...
Karabağlar Alzheimer'ı unutmadı
Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Alzheimer Derneği ...
Büyükşehir’de ahilik buluşması: Başkan’dan önemli mesajlar
27. Ahilik Haftası nedeniyle esnaf ve sanatkar temsilcileriyle bir araya ...
 
Karşıyaka'dan 10 bin öğrenciye diş temizlik seti
Eğitim öğretim sezonunun açılması ile birlikte öğrencilere yönelik bilgilendirme ...
Konak’ta DİSK zirvesi: Pekdaş’tan ‘taşeronla mücadeleye’ tam destek
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yapılacak dev miting öncesi DİSK’e ...
İzmir'de ateş savaşçılarının gurur günü
İzmir’de İtfaiye Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle ...
 
Selçuk'un geri dönüşüm tesisi açılıyor
Selçuk geri dönüşüm tesisi kazanıyor. Doğa için olduğu kadar ekonomi için ...
Karşıyaka’ya çöp tesisine ‘komşu’dan tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da yapacağı Katı Atık ...
Bornova Belediyesi’nde hafta sonu bütçe mesaisi
2015-2019 yılı stratejik planını tamamlayan Bornova Belediyesi yönetimi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva