HABERLER>GÜNCEL
17 Eylül 2014 Çarşamba - 18:32

Flaş! İzmir’de ihale isyanı: İşçiler yolu ‘zincirledi’

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 3 aylık hizmet alımı ihalesini kaybeden belediye şirketi İZENERJİ işçileri, işsizlikle karşı karşıya kalacaklarını duyurmak için yol kapatma eylemi yaptı. İzmir kent içi trafiğinin en yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı ve Fevzipaşa Bulvarı'nın kesiştiği Konak Pier Alışveriş Merkezi önündeki kavşakta birbirlerini zincirleyen ve yolu kapatan 10 işçi, Konak'ta trafiği kilitledi. Sadece ambulansın geçmesine izin veren işçiler polisin demir kesme makası getirmesi üzerine zinciri çözüp yolu trafiğe açtı.

Flaş! İzmir’de ihale isyanı: İşçiler yolu ‘zincirledi’

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nde çoğu kentin park, bahçe ve yeşil alan bakımında çalışan ve belediye şirketi İZENERJİ'de kadrolu 1170 personeli ilgilendiren Ekim- Aralık 2014 tarihleri arası 3 aylık hizmet ihalesini taşeron firma Denmar Temizlik kazandı. İşsiz kalacakları veya hak kayıpları olacağı endişesi nedeniyle tedirgin olan işçiler buna tepki gösterdi. Bağlı oldukları DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası da ailelerin de katıldığı protesto eylemleri yaptı.

- FOTO GALERİ: İZMİR'DE İŞÇİLERDEN 'ZİNCİRLİ' EYLEM
 
İZENERJİ işçileri son eylemlerini ise bugün İzmir kent merkez trafiğinin en yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı ve Fevzipaşa Bulvarı'nın kesiştiği, Konak Pier Alışveriş Merkezi karşısındaki kavşakta yaptı. Birbirlerini zincirleyen işçiler, zincirin bir ucunu tretuvardaki demir parmaklıklara diğer ucunu ise yağmur suyu kanallarına bağladı. Aniden ortaya çıkan işçiler ve zincir nedeniyle trafiğin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yönüne akışı durdu. İşçiler üzerinde 'Taşerone hayır, elinizi ekmeğimizden çekin. İZENERJİ işçileri' yazılı pankart açtı. Ayrıca 'Taşerona geçit vermeyeceğiz', 'Ekmeğimize uzanan eller kırılsın' sloganları atıldı.
 
Kaldırımda bulunan 20 işçi de sloganlara eşlik etti. Gerek Cumhuriyet Bulvarı yönünden gerekse Fevzipaşa Bulvarı'ndan gelen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bu arada eylem yerine çevredeki trafik polisleri ulaştı. Polislerin "Yolu açın" uyarısına, işçiler uymadı. Trafik polisleri, Cumhuriyet Bulvarı'ndan Sahil Bulvarı yönüne giden araçların "U" dönüşü ile geriye dönmeleri ve alternatif yollara yönelmelerini sağlamasına karşın trafik sıkışıklığı büyüdü.


 
İŞÇİLER AMBULANSA İZİN VERDİ
İşçilerin eyleme başlamasından kısa bir süre sonra Cumhuriyet Bulvarı yönünden bir ambulansın sirenleri duyuldu. İçinde hasta olduğu söylenen ambulansa yol vermek için trafik polisleri işçilerden yardım istedi. Bunun üzerine işçiler ambulansı zincirin altından geçmesini istedi. Zincirin gergin olması nedeniyle bu gerçekleşmeyince, zincir biraz gevşetildi. Ambulanlsın üzerine çıkan işçiler zinciri aracın üzerinden atlattı. Bu şekilde ambulans yoluna devam edebildi. Ambulansın geçmesinden sonra işçiler slogan atmayı sürdürdü. Olay yerine polis tarafından demir kesme makası getirilmesi üzerine, işçiler zincirlerin arasındaki kilitleri tek tek açtı. Böylece eylem sona erdi. İşçiler, üzerinde 'Taşerona hayır' yazılı tişörtlerle yaptıkları eylemin ardından gömleklerini giyerek kavşaktan uzaklaştı. İşçilerin ayrılmasından sonra olay yerine gelen çok sayıda sivil polis inceleme yaptı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tilki 18 Eylül 2014 Perşembe 12:58

aynısı izelmanda olmuştu..inanmayım.bunlar ölümü gösterip sıtmaya razı etmek..azizin her zaman ki oyunları bu..son bi hafta yine izenerjiye kalır ihale görürsünüz. azcık kurnaz olun.binaliye oy vermeyen işçi yine azizin kucağında haberi yok :)

Yorumu oyla      23      10  
Hasan 18 Eylül 2014 Perşembe 12:44

Bir şekilde belediyeye kapak at. Sonra çalışma. Sıkıya gelince sendika var de ayak dire. Dışarırda askeri maaşla çalışan ya da işsiz binlerce kişi. Ayıp ayıp.

Yorumu oyla      14      21  
18 Eylül 2014 Perşembe 12:40

Adalet Rumuzlu! ELLERİNE SAĞLIK.Doğru tespitlerde bulunmuşsun..Bunlar işi çoktan bağladılar!!

Yorumu oyla      11      7  
1414 18 Eylül 2014 Perşembe 10:42

aziz kalmaya devam...

Yorumu oyla      22      7  
100 DE KIRK 18 Eylül 2014 Perşembe 09:14

Gene sözleşme yaklaşırken zamlar yaklaşırken oynanan oyunlara benziyor bu durum, her sene aynı komik sahneler yeter artık ama bundan sonra 3 yılda bir yaşıycaz bu durumları oda bir kazanım bence..

Yorumu oyla      20      7  
İzenerji 18 Eylül 2014 Perşembe 08:38

Burada sendikanın olayı, işçilerden aldığı aidatların kesilmesidir. Onun dışında hiç bir sorun yok. Çünkü aynı maaşı alacaklar. Firma bağıra bağıra hiç bir hak kaybınız yok diyor. Boşu boşuna kavga gürültü var yani...

Yorumu oyla      24      13  
vatandaş 18 Eylül 2014 Perşembe 08:22

aziz bey secım öncesi oyları almak icin sendikaya yanaş secim bitti tabi işin kalmadı

Yorumu oyla      21      17  
madran exper 18 Eylül 2014 Perşembe 08:01

zamanlama manidar...!!!

Yorumu oyla      23      7  
18 Eylül 2014 Perşembe 08:01

Atatürkçü Nesil rumuzlu arkadaş; "Disk üyesi işçiler %10 performansla çalışıyor, işlerini yapmıyor" diyerek genelleme ve hata yapıyorsun. Hangi veriye dayanarak söylüyorsun bunu? %150 performansla da çalışanlar var, unutma. Disk, kesk, belediye-iş; işçisi, memuru, sözleşmelisi, kadrolu işçisi, hepsinin içinde çok çalışan da var az çalışan da. Belirli bir sınıfı işaret ederek karalama yapman haksızlık

Yorumu oyla      23      9  
izmirli 18 Eylül 2014 Perşembe 08:00

sendika şaşırmış olmalı bu nasıl bir eylem yöntemi yuhh yani halkı mağdur ederek işçilere karşı cephe almasına yarıyacak adam gibi işçi sınıfına yakışır eylem biçimleri seçin.şunuda unutmayın taşorona şavaş açmış bir başkan var.ama her şey yasa yapıcıların elinde aziz başkan istesede elinden bir şey gelmez ey KOCA DİSK şanına yakışır bir mücadele ver torba yasa çıkarken nerdeydiniz neden tüm üyelerinizi ankaraya dökmediniz torba yasada diyorki zarar eden şirkete ihale verme belediye şirketlerinin hepsi kamuya hizmet ettiği için görev zararı olması olağan bir durum ama hükümet bunu dinlemiyor yarın bu günden daha kötü olmadan sendikalar aklını başına toplayıp doğru dürüst mücadele etmeli .sevgiler TÜM BEL SEN Lİ

Yorumu oyla      27      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de bir garip okul: Ne adı var ne elektriği!
Aliağa Yenişakran Mahallesi'nde, bu yıl eğitime başlayan 12 derslikli, ...
Baro’da seçim heyecanı: Çağdaş’ın adayı Başkanı Demir
Pekdaş’ın istifa sonrası başkanlığı devralan Ercan Demir, Ekim ayında ...
Yine asansör faciası: Doktorun korkunç ölümü
Türkiye'nin gündeminde olan asansör faciaları gün geçmiyor ki can yakmasın. ...
 
Bilim cevapladı: Antalya’da deniz neden yeşile döndü?
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. ...
Türkiye’de bir ilk: Zabıtalardan U dönüşü nöbeti
Gaziantep'te kent trafiğinin rahatlatılması için resmi kurumların bulunduğu ...
İzmir’de ‘zehir’ baskını: 6 tutuklama
İzmir’in çeşitli semtlerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda ...
 
İzmir’deki yem fabrikasında korkunç ölüm!
İzmir’in Tire İlçesi'nde, çalıştığı yem fabrikasında, başına 10 kilo 200 ...
Dehşet: İzmir’de bonzai kullanım yaşı…
Emniyet Müdürü Uzunkaya: Malum uyuşturucunun (bonzainin) ilimizde maalesef ...
Konuşulmayan bir ölüm daha: Soma’nın 302.şehidi!
Manisa Soma’da 301 madencinin hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva