HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2015 Salı - 13:49

Flaş! Büyükşehir davasında yeni karar: O cevap geldi ama...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 129 kişinin yargılandığı belediye davasında mahkeme Anayasa Mahkemesi’ne yazılan yazının beklenmesine karar verdi. Duruşmayı 3 Kasım 2015’e tarihine erteledi.

Flaş! Büyükşehir davasında yeni karar: O cevap geldi ama...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebi ile yargılandığı tarihi belediye davasının yeni duruşması gerçekleştirildi. 7 Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davaya Başkan Kocaoğlu’nun yanı sıra yargılanan bürokratlar ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Duruşmada, Mahkeme Başkanı Hakim Cengiz Çoban Anayasa Mahkemesi’ne yazılan yazının cevabının geldiğini söyledi. 

Yazıyı okuyan Çoban, “Anayasa Mahkemesi yapılan başvuru incelemeye aldığını ve değerlendirmeyi sürdürdüğünü bize yazdı” dedi. Başkan Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir ise, “Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar yargılamada usul yönünden önemli sonuçlar doğuracaktır. Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesini istiyoruz” diye konuştu.
 
Mahkemede, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yaptığı başvurunun Anayasa Mahkemesi’nden beklenmesine karar verildi. Dava 3 Kasım tarihine ertelendi.
 
Öte yandan Kocaoğlu ile birlikte yargılananlara duruşmada Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve partililer de destek verdi.



MESNETSİZ, İÇİ BOŞ DAVA!
Duruşmanın sonrasında açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıldı ve oradan cevap geldi.  Mahkemesinin vereceği karar beklenecek. Böyle bir süreç yaşıyoruz.  Bu asılsız ve mesnetsiz dava İzmir, ülke ve dünya kamuoyunda zaten beratla sonuçlandı. Şimdi prosedürleri izliyoruz.  Bir an evvel beraat etmemizi ve mahkeme koridorlarına gelmemeyi diliyoruz.  İnşallah önümüzdeki celselerde bu gerçekleşir. Anayasa Mahkemesi bir an önce karar verir. Bir oldu bittiye geldiğimiz realite. Bunun  aksini iddia edecek kimse yok. Bu oldu bittiden bir an önce kurtulup biz de beraat ederek arkadaşlarımızla ve İzmirle birlikte  bu yıpranmışlığımızı hep beraber manevi olarak telafi edilmesini istiyoruz. Bütün amacımız bu. Hayırlısı bekleyeceğiz. Umuyorum biter de biz bittiği günü görürüz” dedi.

Kocaoğlu, basın mensuplarının “Davanın uzadığını düşünüyor musunuz” sorusuna ise, “Valla tabi ki bu soruya cevap vermek kolay değil. Ama halledilmesi, beratla sonuçlanması gerektiğine inanıyorum. Bir an evvel biterse  biz de arkadaşlarımızla rahatlayacağız. İzmir de rahatlayacak. Bu davanın içinin boş olduğu hem İzmir kamuoyunda hem de dünya kamuoyunda ispatlandı. Bu ispatlanan ve içi boş olan davanın sürekli gündemde tutulması, ortalama 2-3 ayda buraya gelmemiz hem bizim için hem İzmir için, ülkemizin Dünya’daki prestiji için zararlı bir davadır. Vakit evvel bir an önce sonuçlanırsa bir hatadan dönülmüş olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
Başkan Kocaoğlu, dava sürecinin kendisi ve belediye çalışanları üzerindeki etkisi için ise şunları söyledi: “Operasyonun da olumsuz etkisi oldu. Birçok doğru verilen kararları (çok şükür yanlış işimiz çıkmadı) masaya yatırıp mahkeme dosyasının verisini oluşturduğu için bürokrat arkadaşlarda ister istemez, başta ben olmak  üzere ince eleyip sık dokuyup ‘acaba şu mu, acaba bu mu’ diyerek bir zaman kaybı oldu. Hele hele 2011 yılında duraksama yaşandığı bir realite. Başka türlü söylemek mümkün değil. Ama giderek üstümüzdeki yükü atıyor ve hızlanmaya çalışıyoruz”

 
Tire’de direnişin öncüsü Özen’den bir de Muğla çağrısı!
 
İzmir’de Birgün Gazetesi’ne suç duyurusu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk35 30 Haziran 2015 Salı 15:16

elektrik parasına,yakıt parasına günah. insanların enerjisine günah.Bu insanları siyaseten oy devşireceğim diye uğraştırdınız.

Yorumu oyla      24      9  
Sezer Dikici 30 Haziran 2015 Salı 14:48

Asla yanlız yürümeyeceksin koca başkanım, Gençlik seninle

Yorumu oyla      23      17  
Umutlu 30 Haziran 2015 Salı 14:02

Öyle veya böyle 3. 5 yıl alır.

Yorumu oyla      25      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pompalı tüfekle köpek katlinin bedeli 1002 lira!
Edirne'de, bir bekçi köpeğini pompalı tüfekle öldüren Yüksel Kuvanç'a ...
İzmir’de zorlu yarış: 230 kontenjana bin 800 başvuru
İzmir’de, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girmek ...
Osman Baydemir'den şok iddia
CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında HDP Şanlıurfa Milletvekili ...
 
Mübadil torunlarından Foça'ya duygu dolu ziyaret
Mübadele sırasında İzmir'den Yunanistan'a giden Rumlar'ın torunları, atalarının ...
Selvi yazdı: Suriye'ye mi giriyoruz? Galiba evet!
Yeni Şafak gazetesinin Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında ...
Avukattan Rus kadına kurşun yağmuru!
Antalya'da bir avukat, henüz belirlenemeyen bir nedenle yan komşusu Rus ...
 
İzmir’deki karakolda dayak kararında garip ifadeler!
Karakolda feci şekilde dövülen Fevziye Cengiz ve polislere aynı cezayı ...
Mülkiyeli akademisyenlere 'IŞİD ve Özgecan' soruşturması!
Valiliğin isteğiyle Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, 6 akademisyene aralarında ...
Savcılıktan öldüresiye döven polisler için skandal karar!
Gezi Parkı eylemleri sırasında çevik kuvvete bağlı polislerin 8 genci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva