HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2016 Çarşamba - 13:34

Fırat Çakıroğlu davasında kapalı duruşma: Başkanlar dışarı atıldı

Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan kavganın davasının 2. duruşması başladı. Mahkeme heyeti, açık geçen ilk duruşmada çıkan olaylar nedeniyle, Çakıroğlu ailesiyle 33 kişilik izleyici liste hazırladı. Kapalı duruşmada MHP'li başkanlar dışarı çıkarıldı.

Fırat Çakıroğlu davasında kapalı duruşma: Başkanlar dışarı atıldı

Ege Üniversitesi'nde, karşıt görüşlü iki grup öğrenci arasında geçen yıl şubat ayında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle ilgili, biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Duruşma öncesinde, yargılamanın basına ve izleyicilere kapatıldığı ortaya çıktı. Duruşma salonu ile bulunduğu kata, Çakıroğlu'nun anne ve babasıyla birlikte önceden hazırlanan listedeki 33 kişinin girmesine izin verildi. Mahkemenin bu kararı, geçen 26 Kasım'da yapılan ilk duruşmada, salonda çıkan tartışmalardan ve içeriden fotoğraf çekilmesinden dolayı aldığı öne sürüldü.

Önlemlerden dolayı saat 10.00'da başlanabilen duruşmada, tutuklu sanık Nurullah S.'nin yanı sıra, tarafların avukatları, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu hazır bulundu. MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ile MHP İl Başkanı Necat Karataş da duruşma salonuna girdi. Yoklamayla başlayan duruşmada, tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasına geçildi. Ayrıca, duruşmanın, SEGBİS ile kayıt altına alınacağı öğrenildi.

SALON DIŞINDA POLİS, ÖNLEM ALDI
Duruşma öncesinde ve devamında, adliye binasının çevresinde polisin TOMA'larla aldığı sıkı önlemler dikkat çekti. Polis ayrıca, hem adliye içinde, hem de 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu katta, önlemlerini arttırdı. Bu arada, ilk duruşmadaki katılım kadar olmasa da İzmir dışından, Ülkü Ocakları'ndan otobüslerle adliye gelenler oldu. Ülkücüler, 'Vatan sana canım feda', 'Alpaslan Türkeş'in askerleriyiz', 'Rektör istifa' sloganları attı. Duruşmayı izlemek isteyen bu kişiler, kendilerine izin verilmemesi üzerine, polisle kısa süreli sözlü tartışma yaşadı.

SALONDAN ÇIKARILDILAR
Duruşma sırasında ise, sanık avukatlarının itirazı üzerine, duruşma salonunda bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ile MHP İzmir İl Başkanı Nacat Karataş dışarı çıkarıldı. Salonunda kalan MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile MHP eski milletvekilleri Murat Koç ve Şenol Bal ise duruşmayı takip ediyor.

SANIK VE AVUKAT SALONDAN ÇIKARILDI
Mahkeme Başkanı Ahmet Babalı, duruşmanın düzenini bozdukları iddiasıyla öldürülen Fırat Çakıroğlu'nun arkadaşlarından olan tutuksuz sanıklardan İ.H. ile karşı taraftaki tutuksuz sanıkların avukatlarından Bahattin Özdemir'i, duruşmanın düzenini bozdukları gerekçesiyle salondan çıkardı. Salon dışında da tartışma devam ederken avukat Özdemir'e yumruk attığı gerekçesiyle İ.H. polis tarafından gözaltına alınarak hakkında işlem başlatıldı. Mahkeme Başkanı da bu sırada duruşmaya ara verdi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ
Geçen yıl şubat ayında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü iki grup öğrencinin bir süredir yaşadıkları gerginlikler sonrasındaki kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçakla yaralanıp, hastanede hayatını kaybetti. Olaydan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, değişik zamanlarda gözaltına aldığı 32 kişiden Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 31 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, 5 ay sonra, 1'i tutuklu 31'i tutuksuz 32 sanık hakkında iddianame hazırladı. Davanın tek tutuklu sanığı Nurullah S.'nin, 'kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından ömür boyu ve 69 yıl hapis, diğer 31 sanığın ise 'suç delilerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama' suçlarından 5 ile 48 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. Geçen 26 Kasım'daki ilk duruşmada, davanın tek tutuklu sanığı Nurullah S.'nin ifadesinin alınmasından sonra duruşma ertelendi.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN AÇIKLAMA
Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davanın öğleden sonraki bölümünde tutuksuz sanıklar dinlendi. İzleyici ve basın mensuplarına kapalı olarak yapılan 1'i tutuklu 32 sanıklı duruşmada, 14 tutuksuz sanık hazır bulundu. Sabah 10.00'da başlayan ve 16.00'ya kadar devam eden duruşmada sanıklar B.C. ve F.Y. ifade verdi. Ahmet Badalı Başkanlığındaki mahkeme heyeti, iki kişinin ifadesinin ardından duruşmaya yarın saat 09.30'da devam edilmek üzere ara verdi.

Öte yandan avukat Bahattin Özdemir'e tartışmada yumruk attığı iddiasıyla gözaltına alınan İ.H., Alsancak Karakol Amirliği'nde alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Avukat Bahattin Özdemir'in tutuksuz sanıktan şikayetçi olduğu, sağlık raporu almak istemediğini belirtiği öğrenildi.

Duruşma bitiminin ardından, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, basın açıklaması yaptı. Kılavuz, “Bu meseleyi ülkü ocakları değil büyük Türk milleti olarak herkesin sahiplendiğini görmekteyiz. Bu bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Buradan soruyorum, İzmir Emniyet Müdürü Celal bey acaba bu meseleler gelişirken ne işle meşguldü? Ya da Ege Üniversitesi'ndeki yetkililer, polis, istihbarat, dekan, öğretim görevlileri ne işle meşguldüler acaba? Onlarca kez uyarılmalarına rağmen hiçbir şey yapılmadı. Kardeşimiz ön kapıdan çıkarken, PKK'lı canavarların delici kesici aletle saldırılarıyla, attıkları soda şişeleriyle karşılaşıyor. Bu onlarca kez yaşanmışken bu acaba bir organizasyon mudur? PKK'lılar oraları resmen bölücü başının resimlerini asarken bizim devletimizin yetkilileri ne işle meşguldü acaba? Kardeşimiz kahpece, kalleşçe şehit edildi. Çakıroğlu Türk milletinin ve ülkücülerin namusudur. Sonuna kadar takip edeceğiz. Biz Türk adaletine, mahkeme heyetine güveniyoruz. Bu canavarlar bizim nazarımızda hepsi yok olsa yine yüreğimiz soğumaz" dedi.

İstiklal Marşının okunmasının ardından, grup dağıldı. (dha)

 
Kılıçdaroğlu haberinden 4 yıl hapsi istendi!
 
Karşıyaka’da kaleci listesi kabarık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şırnak'tan acı haber: Evinin önünde beklerken...
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta göreve gitmek üzere evinin önünde bekleyen ...
IŞİD Sözcüsü'nden Ankara’da yeni katliam emri!
Ankara'da eylem hazırlığındayken yakalanan iki canlı bombaya ilişkin soruşturmada ...
MEB’e göre Özal öldükten sonra başbakan oldu!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) liselerde ücretsiz olarak dağıttığı ders ...
 
İzmir’deki kaldırım işgallerine makbuz dayanmıyor!
İzmir’de, trafik polislerinin sürekli ceza yazmasına rağmen, kaldırımlara ...
Tarihte bir ilk: Türkiye o gemiye operasyon yaptı!
Türk güvenlik güçlerinin Libya açıklarında Bolivya bandıralı bir gemiye ...
Taraf Gazetesi’nin binası boşaltılıyor
Kadıköy Albay Faik Södener Caddesi'nde bulunan ve Taraf gazetesinin de ...
 
Şehit eşinden yürekleri dağlayan ağıt
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen ...
İstanbul'da 10 aylık bebek donarak öldü
Fatih'te, anneannesi ile birlikte sokakta yaşayan 10 aylık Aybüke, donarak ...
Vice tercümanı serbest bırakıldı
Diyarbakır’da IŞİD ve PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva