HABERLER>SEÇİM 2015
26 Şubat 2015 Perşembe - 15:37

Fahri Konsolos Dönertaş da Meclis yolunda: O dönemi anlattı, İzmir vurgusu yaptı

İzmir’de AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Makedonya Fahri Konsolosu İbrahim Dönertaş milletvekili aday adayı oldu. Dönertaş, “Partinin kuruluşunda aktif görev aldım. Tabela asacak bina, atayacak ilçe yönetimi bulamadığımız dönemlerden bugünlere geldik. Hemşerilerimizin desteği ile önemli bir başarı kazanacağız” dedi. Dönertaş, yıllardır Balkan camiasını çeşitli STK’larda temsil ettiğini de sözlerine eklerken “İzmirli aday” vurgusu yaptı.

Fahri Konsolos Dönertaş da Meclis yolunda: O dönemi anlattı, İzmir vurgusu yaptı

EGEDESONSÖZ - AK Parti’de, genel seçim öncesinde milletvekili aday adaylığı için başvuru yapanların dosyaları kabul edilirken partinin kuruluşunda il başkanvekili olarak görev yapan Makedonya Fahri Konsolosu İbrahim Dönertaş da yola çıktı. 2. Bölge milletvekili aday adayı olan Dönertaş, ilçe ziyaretlerine başlarken adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Dönertaş, partinin kuruluşunda yaşanan zorluklara değindi. İl ve ilçe teşkilatlarının oluşturulması sürecinde yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Dönertaş, “Kurucu il başkanvekili olarak aktif çalıştım. İlçelerde tabela asmak için bina, göreve getirilecek isim bulmakta zorlandık. O dönemlerde AK Parti’nin iktidara geleceğini düşünmeyen insanlar vardı. Bizimle görüşüp yan çizenler oldu. Parti ne zaman iktidar oldu o insanlar en ön sıralarda koşar oldular. Biz o dönem çok zorlu şartlarda mücadele ettik. AK Parti’nin il binasının bile küçücük bir bina olduğu, yardım gelmeği zamanları yaşadık. Yokluklar içinde çalıştık. Ne devlet ne de genel merkez yardımı vardı. O günkü il yönetimindeki arkadaşlarla yükleri sırtladık, birlikte çalıştık. İzmir’de, “CHP’nin kalesi” algısını yıktık. Güzel arkadaşlarımız görevlerini yerine getirerek partiyi şimdi temsil ediyorlar” dedi.


 
HEM SİYASET HEM TİCARET
Partinin iktidara gelmesinden sonra siyasetten kopmadan ticarete yöneldiğini anlatan Dönertaş, “Parti, Türkiye genelinde kuruluş aşamasında iken İzmir’de dönemin il başkanı İsmail Katmerci ile birlikte çalıştık. 2002 seçimlerine kadar ilçelerin kuruluşunda ve başkanların belirlenmesinde aktif görev aldım. Sonrasında ise aday adayı oldum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o dönem partinin başındayken bana “sana iş dünyasında ihtiyacımız var, aday olma” dedi. Kendisini kırmadım ve tekrar parti faaliyetlerine tekrar yöneldim. Hiçbir zaman partime küsmedim, darılmadım.  Seçimleri başarı ile bitirdik. O dönem birinci bölgede 4, ikinci bölgede 5 milletvekili çıkarttık. Ardından Makedonya Fahri Konsolosu olunca çalışmalarımı diplomatik alana yönlendirdim. Balkan ülkeleri de çok iyi tanıdığım bölgelerdi. Çalışmalarımı hızlandırdım. Makedonya’da havalimanı projesi geldi. İki tane havalimanını TAV ile birlikte yaparak sayın Erdoğan’ın katılımı ile açılışları yaptık. Ticari ilişkilerimiz de Balkan ülkelerinin diğerlerine kaydı. Türkiye’den yaptığımız çimento ihracatını da arttırdık. Bakanlıklarımız bize destek verdi. Hazır beton ve inşaat alanlarında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
MÜEZZİNOĞLU DESTEĞİ
Dönertaş, siyaset ve ticaret hayatının yanında sivil toplum kuruluşlarındaki görevini de aktif bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. Dönertaş, “Balkan Türklerine yönelik çalışmalar yapan 36 ilde örgütlü konfederasyonda genel başkan yardımcısıyım. Yine çeşitli STK ve derneklerde aktif görev yapıyorum. Balkan ve Rumeli’yi temsilen milletvekili aday adayı olmamı istediler. Balkan-Rumelilerin abisi konumunda olan Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile toplantılar yaptık. Orada bölge bölge isimler ortaya çıktı. Toplantılar sonucunda İzmir bölgesinde benim ismim netleşti. Sayın bakanımızın benim adımı daha sonra çeşitli yerlerde telaffuz etmesi kararı bizi daha çok güçlendirdi. Bu doğrultuda aday adayı olduk. Müezzinoğlu bizim başımızdadır. Rumeli Grubu, Türkiye genelinde kurulan, kurucular kurulunun 45 kişi olduğu yapılanmadır. Biz de o yapılanmada yer aldık. Sayın bakanımızla da hemfikir olduk” dedi.
 
KENDİME GÜVENİYORUM
Dönertaş, TBMM’de balkan kökenli vatandaşların temsilcisi olmak için çabaladığını da söylerken sorunları bilen ve çözüm önerileri olan siyasetçilere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Dönertaş, “Son yıllarda AK Parti’nin balkanlara verdiği önemi herkes biliyor. Sadece Türkiye’deki Balkanlılardan değil oralardaki idari ve ticari görevler yapan kişilerin de desteğini alıyorum. 2007 yılından beri çalışıyorum ve köprü konumundayım. Sadece İzmir’de değil Ege Bölgesi ve Türkiye’deki Balkan kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi olacağıma inanıyorum. Görevimi mecliste devam ettirirsem daha çok yere ulaşacağımı düşünüyorum.  Ankara’ya gitmişim, gitmemişim hiç önemli değil. Zaten görevlerimi yerine getiriyorum. Hiçbir şekilde geri durmadan çalışıyorum. Ben değil, camiamızın büyükleri de inandığı için göreve talip oldum. CHP’ye oy veren balkan ve Rumeli kökenlilerden de oy alacağıma inanıyorum. CHP’ye oy atan iş dünyası da destek verecektir. Milletvekili aday profiline baktığınızda genel olarak öz İzmirli, İzmir’i tanıyan, burada doğum büyüyen ve ticaret yapan kimseyi bulamazsınız. Ben bu konuda kendime güveniyorum” diye konuştu.
 
İZMİRLİ ADAYLAR OLMALI
Dönertaş, AK Parti’nin başarısını arttırması için İzmir’de kenti tanıyan ve bilen isimleri tercih etmesi gerektiğini söyledi. Dönertaş, “AK Parti’nin İzmir’de oyunu arttırması için İzmir’in tanıdığı yüzlerle hareket etmelidir. İzmirli adaylarla sahaya çıkmalıdır. Buraya sonradan gelenlerle seçimde iş olmaz. Başka illerde siyaset yapmış ama gelenler de var. Partimizin tabanının getirdiği, rüzgar ile alınan oylar tanıdık isimlerle artabilir” dedi.
 
BURASI BİZİM EVİMİZDİR
İzmir’in ciddi sorunlarının olduğunu anlatan Dönertaş, “İzmir bana göre tam layıkıyla Ankara’ya gidemiyor. Ankara’daki idarecilere empoze edilmiyor. Kent hep geri kaldı. Büyükşehir Belediyesi’ni almış olsaydık çok daha iyi hizmet gidecekti.  Bu yatırımın önünü de tıkıyor. İktidar partisi ne kadar kente proje sunsa da yerelde destek görmüyor. Çevreyolu, havalimanı, hastaneler, tüneller yapılıyor. Biz, İzmir’e daha çok yatırım gelmesi için çalışacağız. Burası bizim evimizdir. Evimizin en güzel şekilde olması için çabalayacağız. İzmir’in dünya şehri olmaması için hiçbir neden yok” ifadelerini kullandı.



DÖNERTAŞ KİMDİR?
3 Mayıs 1959 yılında İzmir’de doğan İbrahim Dönertaş AK Parti İzmir İl kurucu ve başkan vekilliği görevinde bulundu. Otuz yıla yakın süredir, sivil toplum kuruluşlarının çeşitli kademelerinde görev alan Dönertaş,  İzmir Trakya ve Muhacirler Derneği Danışma Kurulu  Başkanı, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı ve Balkan Türkleri Konfederasyonu Dış Ülkelerden Sorumu Genel Başkan Yardımcısı olarak halen görev yapıyor.   Aynı zamanda 2007 yılı Nisan ayından bu yana T.C Makedonya Fahri Konsolosu ve Konsoloslar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor. Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi mezunu olan Dönertaş evli ve iki çocuk babası.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
istanbuldan mehmet 4 Mart 2015 Çarşamba 21:15

Saygı değer ibrahim abimiz yolun açık olsun ülkemizin senin gibi değerli ve donanımlı insanlara ihtiyacı var herseyimizle yanındayız. Basarilar

Yorumu oyla      11      5  
istanbuldan mehmet 4 Mart 2015 Çarşamba 20:21

Saygı değer ibrahim abimiz yolun açık olsun ülkemizin senin gibi değerli ve donanımlı insanlara ihtiyacı var herseyimizle yanındayız. Basarilar

Yorumu oyla      11      5  
yasin 28 Şubat 2015 Cumartesi 14:55

Başkanım hayırlı olsun izmir in size ihtiyacı var herzaman arkadaşız basarilar

Yorumu oyla      11      5  
YEŞİL PASAPORTLULAR 26 Şubat 2015 Perşembe 23:21

TEMAYÜL YOKLAMASINA **KURUCULAR**KATILIP OY KULLANMIYACAKLAR..KURUCU OLARAK KİMDEN OY ALACAKSIN..SON 3 AYKİ DÖNEMDE İL..İLÇE..KADIN KOLLARI..GENCLİK KOLLARINA YÖNETİCİ GELENLERİN EŞLERİNİ BİLE PARTİYE ÜYE ETMEDİLER,HAYIRLI OLSUN..

Yorumu oyla      11      5  
taner aslan 26 Şubat 2015 Perşembe 22:06

İbrahim bey gibi izmiri ve sorunlarını iyi bilen mütevazi vekiller görmek istiyoruz

Yorumu oyla      12      5  
ensari 26 Şubat 2015 Perşembe 18:57

abimize güveniyoruz balkanlının gerçek sesi yüreğidir..saygılarımla

Yorumu oyla      12      6  
EMİNE AKSOY 26 Şubat 2015 Perşembe 17:29

İZMİR İÇİN GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

Yorumu oyla      12      7  
EGE 26 Şubat 2015 Perşembe 17:10

Sayın Dönertaş, Yolunuz açık olsun sizin gibilere çok ihtiyaç var

Yorumu oyla      12      5  
Ayşem 26 Şubat 2015 Perşembe 17:03

Bir göçmen olarak, sizin gibi değerli insanlara çok ihtiyacımız var.Başarılar diliyorum

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sonuçları çok konuşulacak İzmir anketi: 7 soruda 7 Haziran
İzmir’in, ‘başkanlık sistemi, Erdoğan-Davutoğlu ilişkisi, yeni partiler, ...
Kadir Sinan startı Başkent’ten verdi: Laik sosyal devlet mücadelesi!
CHP’den 1’inci Bölge Milletvekili aday adayı olmak için örgüt tabanının ...
CHP İzmir’in Eski Başkanı da Meclis yolunda
CHP İzmir Eski Başkanı Kemal Karataş aday adaylığını resmileştirdi.
 
Eski Başhekim ‘ilk olmak için’ Meclis yolunda
Seferihisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Balanlı, AK Parti İzmir ...
Dikili CHP aday adayı Elitaş’ı bağrına bastı
Destek ziyaretlerine Dikili ile devam eden Ali Kemal Elitaş hem ziyaret ...
Saygılı Başkent’ten yola çıktı: Önseçim yarışında O da var!
CHP Eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı Genel Merkez’e dosyasını teslim ederek ...
 
AK Parti İzmir’de temayül şampiyonu neden aday olmadı?
AK Parti İzmir’de milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan isimler ...
CHP İzmir’in eski başkanı Ankara’dan yola çıktı
CHP İzmir İl Eski Başkanı ve İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin ...
Ali Yılmaz’a vekillik yolunda Demirtaş desteği
CHP Konak İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz genel seçimler öncesinde vekillik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva