HABERLER>EGE
22 Aralık 2022 Perşembe - 10:27

Fabrika gibi okul... 3 ayda milyonluk ciro!

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim gören öğrenciler, günde 1200 ilkokul ile 250 anaokulu öğrencisine yemek ve kahvaltılık hazırlıyor. Fabrika gibi çalışan okulda yaklaşık 3 ayda 1 milyon 200 bin TL ciro elde eden öğrenciler, mesleği yerinde öğreniyor.

Fabrika gibi okul... 3 ayda milyonluk ciro!

Turgutlu’da 800 öğrencisiyle eğitim hayatını sürdüren Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, fabrika gibi çalışıyor. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan proje kapsamında öğrenci ve öğretmenler, ilçede taşımalı eğitim gören 1200 öğrenciye yemek, 250 anaokulu öğrencisine de kahvaltılık hazırlıyor. Okulun yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim gören 110 öğrencinin, aşçı öğretmenleri eşliğinde dev kazanlarda pişirdikleri yemekleri, paketleme işleminin ardından okullara dağıtımı sağlanıyor. Okul bünyesindeki döner sermaye işletmesi 3 ayda 1 milyon 200 TL gelir elde etti. Elde edilen gelirden öğrenciler de payını alıyor. Lise öğrencileri, mesleği öğrenmenin yanı sıra kendi parasını kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

'DONANIMLI İNSANLAR YETİŞTİRİYORUZ'
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sevim Gökce, "Okulumuz 800 kız öğrencisiyle eğitim hayatını sürdürüyor. Bu yıl proje kapsamında okulumuzun yiyecek, içecek hizmetleri alanı olarak taşımalı eğitim yemeklerini yapıyoruz. Öğrencilerimiz bilgi ve becerilerini artırırken, hem mesleğini icra ediyor hem de para kazanıyor. Burada günlük 1200 öğrenciye yemek hazırlıyoruz, ayrıca 250 öğrenciye kahvaltı hazırlıyoruz. Hazırlanan yemek ve kahvaltılıklar, taşımalı eğitim gören ilkokul öğrencilerine ve anaokulu öğrencilerine yetişiyor. Ara eleman değil, aranan eleman yetiştirmek bize gurur veriyor. Öğrencilerimize donanımlı bir şekilde yetişmeleri adına her türlü imkanı sunuyoruz. Kız meslek lisesi olduğumuz için hem iyi bir insan, bilinçli birer anne, hem de gelecekte ekonomide yer almak bakımdan donanımlı insanlar yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

'GELİŞİMLERİNE OLUMLU KATKI SAĞLIYOR'
Okulun yiyecek içecek hizmetleri alan şefi öğretmeni Ersoy Tetik ise "Okulumuzda her gün taşımalı eğitim yemeği kapsamında 1200 kişilik yemek çıkarıyoruz. Taşımalı yemek, döner sermaye kapsamında yapılmaktadır. Hem okulumuza hem de öğrencilerimize katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz atölyelerimizde aldığımız teorik ve uygulamalı eğitim yanında, taşımalı yemek projesinde yer alarak öğrendiklerinin pratiğini yapmış oluyor. Bölümde eğitim gören 110 öğrencimiz her ay belirli bir gelir elde ediyor. Ayrıca staja gittikleri zaman faydasını görüyor. Her şeyi yerinde yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri gelişimlerine olumlu katkı sağlıyor" dedi.

Okulun 12'nci sınıf öğrencilerinden Kezban Esenyel de "Okulumda stajyer olarak yemekhanede görev almaktayım. İleride kadın girişimci olarak bir aşçı veya şef olma yolunda ilerliyorum" diye konuştu. (DHA)

 
Türkçe Dil Bayramı, Balçova’da kutlandı
 
Devrim şehidi Kubilay ölüm yıl dönümünde anılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motosikletli genç ölümden döndü!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü ağır yaralandı.
Hilal'i vuran direksiyon eğitmenine 2,5 yıl hapis!
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz'ü ...
Denizde can pazarı... 65 kaçak göçmen kurtarıldı!
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
 
Nazilli Belediye Başkanı Özcan ölümden döndü!
Aydın'ın Nazilli İlçe Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın içinde bulunduğu ...
Ölmeden önce son paylaşım!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde Abdullah Bayar (25), kullandığı motosikletin ...
İndiği otobüsün altında kalmıştı... Otobüs şoförü: Yol çok karanlıktı
Muğla'da, lise müdürlüğü yapan öğretmen Sema Güler'in (57) ölümüne neden ...
 
Resmi Gazete'de yayımlandı... Maden sahası için ihale!
Manisa'da maden sahası işletme ruhsatı ihale edilecek.
2 katlı binada çıkan yangın söndürüldü
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 2 katlı binada çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü.
Trafik kazası sonrası 2 kişi yaralandı!
Aydın'ın Germencik ilçesinde otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva