HABERLER>GÜNCEL
18 Ağustos 2016 Perşembe - 08:53

FETÖ operasyonu: Ünlü isimler ve holdingler listede!

İstanbul merkezli 18 ilde, sabah saatlerinde FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu 187 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, bazı büyük holdinglerde aramalar yapıldığı kaydedildi. Şüphelilerin tüm mal varlıklarına da el konuldu.

FETÖ operasyonu: Ünlü isimler ve holdingler listede!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 18 ilde TUSKON ve üye şirketlere operasyon düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da aralarında bulunduğu 204 adreste arama başlatıldı.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında tüm şüpheliler hakkında, ''terör örgütüne üye olmak'' ve ''terör örgütüne finans sağlamak'' suçlarından işlem yapılacağı kaydedildi.

60 KİŞİ GÖZALTINDA
Soruşturma kapsamında, Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü ve Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelileri ise arama çalışmaları sürüyor.

ÖMER FARUK KAVURMACI'NIN OFİSİNDEN GÜLEN'İN PLAKETİ ÇIKTI
Operasyon sırasında Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ve Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve bunlara el konulduğu kaydedildi.

ŞÜPHELİLERİN TÜM MAL VARLIKLARINA EL KONULDU
Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Bu kararın, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ''mal varlığı ile ilgili tedbir-el koyma'' kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı öğrenildi.

GÜLLÜOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Güllüoğlu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada  "Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştür" denildi

EROĞLU HOLDİNG’DEN AÇIKLAMA
Gözaltı listesinde ismi bulunan Nurettin Eroğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu Eroğlu Holding'den konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bilindiği gibi Fettullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında mali şube ekipleri bir süredir çok sayıda şirkette aramalar yapmakta, çeşitli bilgi ve belgeleri incelemektedir. Bu kapsamda 18 Ağustos 2016 tarihinde sabah saatlerinde Eroğlu Holding binasının bir katında Yönetim Kurulu Başkanımızın geçmişte TUSKON’daki adından dolayı bir arama gerçekleştirilmiştir. Görevlilere gerekli tüm bilgiler ve belgeler verilmiş, bunun üzerine arama kısa sürede sona erdirilmiştir.

Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fettullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nurettin Eroğlu TUSKON yönetiminde değildir, bu kuruluşla herhangi bir bağlantısı yoktur.

Bu soruşturma çerçevesinde Holding ve bağlı şirketlerin faaliyetlerini etkileyecek hiçbir bir değişiklik, kurumumuzun itibarına gölge düşürecek herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Tüm yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla hepimiz görevimizin başındayız, devletimizin yanındayız, Türkiye için üretmeye devam ediyoruz."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İsmail Uçar, hakkında gözaltı kararı verilen aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Faruk Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verdi.

Bu kararın, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ''mal varlığı ile ilgili tedbir-el koyma'' kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, Ömer Faruk Kavurmacı ve Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelileri ise arama çalışmaları sürüyor.

Bu arada, operasyon sırasında Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ve Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve bunlara el konulduğu kaydedildi. (a.a, NTV)

 
Camp Nou'da Arda Turan şov!
 
İzmir'de iğrenç olay: Hastayı uyuttu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde 'FETÖ' şüphesi!
Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası sonucu ölümünde FETÖ/PDY şüphesine ...
PKK emniyet müdürlüğüne saldırdı: 2 yaralı
Şemdinli Emniyet Müdürlüğü binasına teröristlerce uzun namlulu silahlarla ...
Ve Yüzbaşı Murat Eren tahliye oldu
Kumpas davasının tek tutuklu sanığı Yüzbaşı Murat Eren tahliye oldu.
 
FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni yakalandı
İstanbul'un Ümraniye ilçesinde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör ...
Yeni kararnameyle TSK'da kritik değişiklikler!
OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Genelkurmay ...
Öksüz ve Öz'ün Gürcistan'da tutuklandı mı?
Gürcistan İçişleri Bakanlığı, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün ...
 
Yayın yasağı sadece İzmir soruşturmasını kapsıyor!
İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliğince, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma ...
İstanbul'da DHKP-C'ye baskın: 10 gözaltı
İstanbul Sancaktepe'de düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C'nin ...
Kuleli öğrencileri tasdikname aldı!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kapatılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva