HABERLER>EGE
11 Ağustos 2016 Perşembe - 13:49

FETÖ'den tek tip 'beddua' talimatı

Uşak polisince, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, örgüt üyelerinin gözaltına alınmaları halinde ifade verirken nasıl hareket edeceklerine yönelik hazırlanan talimatname deşifre edildi. Talimatnamenin sonunda yer alan beddua dikkat çekti.

FETÖ den tek tip  beddua  talimatı

Uşak polisince, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, örgüt üyelerinin gözaltına alınmaları halinde ifade verirken nasıl hareket edeceklerine yönelik hazırlanan talimatname deşifre edildi. Talimatnamenin sonunda yer alan beddua dikkat çekti. Talimatta, "Ey kitabı indiren, bulutları yürüten, ahzap ordularını dağıtan yüce Allah'ım, en yakın zamanda düşmanlarımızı darmadağın et, onlara karşı bize yardım et, kötülüklerini başlarına çevir" şeklindeki bedduanın ezberlenmesi ve namazdan sonra 10 kez okunması istendi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, soruşturmada tutuklanan Komiser Yardımcısı Mevlüt Avşar'ın akıllı telefonunda "FETÖ'nün tek tip ifade talimatnamesi" ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, talimatnamenin FETÖ üyeleri arasında iletişim sağlanması amacıyla özel şifreleme sistemleriyle korunan bilgisayar yazılımları sayesinde binlerce akıllı telefona aynı anda gönderildiğini belirledi. 

Kriptolu mesajların bir süre sonra akıllı telefonlardan otomatik silindiğini ancak bazı örgüt üyelerinin talimatnameyi ekran görüntüsü olarak telefonlarında sakladığını tespit eden polis, bugüne kadar gözaltına alınan örgüt üyelerinin polis sorgularında sorulara aynı cevapları verdiğini ortaya koydu. Talimatnamede, Komiser Yardımcısı Avşar'ın telefonuna darbe girişiminden 10 gün önce ekran görüntüsü olarak kaydedildiği belirlenen ve özellikle kapatılan Bank Asya ile ilgili sorularda ne yönde cevaplar verileceğine ilişkin anayasa maddeleri sıralandı.Talimatnamede, ifade için çağrılanların "mutlaka yanlarında avukat bulundurması, hangi kanun maddesi gereği ifade vermesinin istendiğinin ve işlediği iddia edilen suçun delillerinin sorulması, aksi halde ifade verilmemesi" bildirildi.

'AÇIKLAMA YAPMAYIN, AKRABALARINIZA ULAŞTIRIN'

Sorguculara çok kısa cevaplar verilmesinin istendiği talimatnamede, ayrıntılara kesinlikle girilmemesi, akrabalarla ilgili açıklama yapılmaması ve talimatnamenin akrabalara ulaştırılması talep edildi. Talimatnamede, Bank Asya'ya yüklü para yatıranların paranın kendisinin değil hasta anne, baba, dede, amca gibi yakınlarına ait olduğunun özellikle vurgulanması gerektiği belirtildi. Bankanın İslami usullere uygun faizsiz bankacılık yaptığının altı çizilerek, Anayasa'nın 24. maddesindeki "Din ve vicdan hürriyeti" ile 25. maddesindeki "düşünce ve kanaat hürriyeti" gerçekliğine dayanarak bankacılık hizmeti aldığı, soruşturma sonucu ceza alması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağının belirtilmesi istendi. Talimatnameye Anayasa'nın 17/1, 20/1, 20/3, 24/1, 24/3, 25 ile 48/1 maddelerinin eklenmesi de dikkati çekti.

'NAMAZDAN SONRA 10 KEZ OKUYUN'

Talimatnamenin sonunda "Ey kitabı indiren, bulutları yürüten, ahzap ordularını dağıtan yüce Allah'ım, en yakın zamanda düşmanlarımızı darmadağın et, onlara karşı bize yardım et, kötülüklerini başlarına çevir" şeklindeki duanın ezberlenmesi ve namazdan sonra 10 kez okunması da talep edildi. (a.a)

 
648 hakim ve savcı için gözaltı kararı
 
‘Koca’ vahşet: Sokak ortasında eşini öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ operasyonunda 'ablalar' tutuklandı
Uşak'taki FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, örgütün kadın yapılanmasında ...
Manisa'da sembol meydanın adı Demokrasi Meydanı oldu
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı Toplantısı’nda 15 Temmuz ...
Manisa’da firari dehşeti: Eşini vurdu, aynı silahla intihar etti!
Saruhanlı ilçesine bağlı Çullugörece Mahallesi'nde karısını pompalı tüfekle ...
 
FETÖ baskısına dayanamadı, köfteci oldu!
Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) 11 yıllık hizmetinin ardından baskılar ...
Manisa'da feci kaza: Cesetleri çoban buldu!
Sarıgöl ilçesinde sünnet düğününden dönerken otomobilin şarampole devrilmesi ...
Muğla'da kaçak kazı operasyonu
Marmaris ilçesinde ormanlık alanda kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı
 
Afyonkarahisar’da trafik kazası: 1 ölü
Afyonkarahisar'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti
'Koca' vahşet: Döve döve öldürdü!
Muğla'da, tartıştığı eşi, 27 yaşındaki Gökhan Günay tarafından dövülen ...
Manisa'da 43 zanlının mal varlıklarına tedbir!
Manisa'da eski Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pakdemirli'nin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva