HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ocak 2024 Salı - 12:01

Esnaf odasından yerel yönetimlere tepki: Belediyecilik yapsınlar, lokantacılık değil!

Buca ve Bayraklı belediyelerinin, öğrencilerin yanı sına dar gelirli vatandaşlara yönelik yemek vermesi, İzmir Lokantacılar Odası’nın tepkisine sebep oldu. Oda Başkanı Doğan Kılıç, “Belediyeler öğrencilere bedava yemek versin, kabulümüzdür. Fakat vatandaşa 4 çeşit yemeği 70 liraya, 90 liraya vererek lokantacı esnafıyla rekabet eder hale geldi. Bu haksız rekabettir. Belediye başkanı, belediyecilik yapsın, lokantacılık değil” sözleriyle tepkisini ortaya koydu

Esnaf odasından yerel yönetimlere tepki: Belediyecilik yapsınlar, lokantacılık değil!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Bayraklı ve Buca belediyeleri, bugünkü ekonomik şartlar altında ezilen öğrencilere ve dar gelirli vatandaşlara yönelik başlattığı tabldot yemek hizmeti, lokantacı esnafını kızdırdı. İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, iki belediyenin de lokantacı esnafıyla rekabet etmeye başladığını belirterek, “Bu haksız rekabettir. Öğrencilere düşük fiyatla yemek verilmesi kabulümüzdür, itirazımız olamaz. Hatta bedava verilsin. Ancak yurttaşlara da bu hizmetin verilmesi, ayakta kalma mücadelesi veren lokantacı esnafını daha da sıkıntıya sokacağı muhakkak. Belediye başkanı belediyecilik yapsın, lokantacılık yapmasın” açıklamasında bulundu.

ÖĞRENCİYE 45-50, YURTTAŞA 70-90 LİRA!
Buca ve Bayraklı Belediyeleri, öğrencilere ve dar gelirli yurttaşlara dört çeşit yemekten oluşan tabldot yemek veriyor. Buca’da öğrenciye 45 liraya verilen yemek, yurttaşa 90 liraya veriliyor. Bayraklı’da ise 10 sosyal tesiste 4 çeşit sebzeli menü 50, etli menü 70 liraya satılıyor. İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, belediyelerin esnafı da düşünmek zorunda olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öğrenciye sembolik bir bedel karşılığında yemek verilmesine sözümüz yok, eyvallah! Bana kalırsa belediyeler öğrencilere ücretsiz vermeli. Ama vatandaşlara da lokantacılık hizmeti verilmesi doğru değil. Sen belediyecilik yap. Bu mu sosyal belediyecilik? Bir lokanta 22 iş gününün 18 günü devlete vergi verecek, sen benim vergilerimle belediyeyi yöneteceksin, sonra da bana rakip olacaksın! Burada adaletten, hakkaniyetten söz edilemez. Olmaz böyle şey. Esnaf taş kökü mü yesin? Belediyelerin esnafla rekabete kalkışması hiç hoş değil. Fakir fukaraya yemek vermek mi istiyorsun, onları kayıt altına al, ellerine bir kart ver, lokantalarla anlaş, gitsinler oralarda yemek yesinler. Hem esnafın kalkınsın, hem de öğrenciye, dar gelirliye babalık yapmış ol! Sen kalkıp da lokantacı esnafıyla rekabete girersen, bu haksız rekabet olur.”

 
Muğla'da zehir tacirlerine baskın!
 
Güney Kore'de köpek eti ticareti ve tüketimi yasaklandı
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal balcı 10 Ocak 2024 Çarşamba 09:31

Belediyelerin yalnızca yemek değil tüm gıda satışlarınada el atmasını beklerim ,zira bu bir amme hizmetidir ve belediyenin görevidir,serbest piyasa ekonomisi gereği fiyatları dengelemek amacı ile bu girişimi taktir ediyorum.halk çok mecbur kalmadıkça lokantaya gidemiyor nedeni aşırı fiyatlandırma..lokantacılar odası olarak sizi aslı görevinize davet ediyorum..lokantaların fiyatlarını belediye fiyatlarına çektirin...kolay gelsin.

Yorumu oyla      1      1  
ESHOT ŞÖFÖRÜ 9 Ocak 2024 Salı 20:16

ERHAN KILIÇ SEÇİM ODAKLI ÇALIŞIYOR. SEÇİM SONRASI 5 YIL BUCADA GÖREMEZSİN.

Yorumu oyla      3      8  
Ergün Tasdemirel 9 Ocak 2024 Salı 19:21

Beyefendi,bugun kemeraltinda,Tezcan lokantadinda 150 tl ye kelle paca corbasi ictim.Bizahmet sizlerde biraz tasin altina elinizi koyun.????

Yorumu oyla      11      2  
Kalın kafa 9 Ocak 2024 Salı 19:04

MİLLET AÇ KALIYOR BELEDİYE HAKLI HER İLÇEDE AYNI HİZMETİ BEKLİYORUZ. Çorba 150 tl maliyet 15 tl dürüm döner 150 tl maliyet 30 tl lokantalar inanılmaz kazık oldu. Parası olan isterse kazıklanmaya devam edebilir.

Yorumu oyla      12      2  
Doğrucu Davut 9 Ocak 2024 Salı 17:43

Sizin ilk önce standart uygulamalarınız ve liste fiyatlarınız olsun. Kuralınız kaideniz yok yuvarlanarak giden bir oda.. 100 liraya çorba mı olur, azıcık insan olun. Halk bu konuda belediyenin yanında. Sizin fiyatlarınız bu halka küfürdür küfür..AYRICA LOKANTALARINIZA YAZI YAZIN FİYATLARI YA KAPIYA YA DA MASALARA KOYMAK ZORUNDALAR YOKSA TEK TEK ŞİKAYET EDECEK HALK..

Yorumu oyla      11      2  
İzmir buca 9 Ocak 2024 Salı 17:43

Esnaf hiç bir zaman kaybetmez asgari ücret aciklandigi gün hemen fiyatlarina yansıttı Sen neyin kafasindasin başkan millet lokantaya gitmeyi bıraktı niçin çoğaldı motokuryeler böyle yerlerin açılması sizide dengeye gitirecek diye düşünüyorum

Yorumu oyla      10      2  
can can 9 Ocak 2024 Salı 17:33

narlıdere bld bşk ali engin gibi yapsınlar, kadınlara lokanta açıp esnaf sorarsa valla kadınlar işletiyor, vatandaş sorarsa narlıdere bld desinler, ne şiş yansın ne kebap...

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 9 Ocak 2024 Salı 17:26

Belediyecilik yapılıyor işte öğrenciye garibana yardım ediliyor bir lokantada mercimek çorbası 90 TL olursa bu soygundur Allah''tan korkmaz mi insan hangi gariban giderde o mercimek çorbasını içebilir.

Yorumu oyla      9      1  
9 Ocak 2024 Salı 16:22

Sizde oda olarak elinizdek igücü kullanın ve firmalardan indirim talep edin. Maliyeti düşürmüş olursunuz. Kötü ekonomiyi bahane edip maliyetinin 10 20 katına yemek satmayı biliyorsunuz. Minicik bardaklarda çayları 20-30 TL'ye satan esnaf gördü bu gözler.

Yorumu oyla      15      1  
izmir'li 9 Ocak 2024 Salı 16:03

helal olsun başkanlara lokantalarda bir çorba olmuş 120 tl. diğerlerini saymıyorum bile kim hangi partiyi tutarsa tutsun halka dokunanlara helal olsun

Yorumu oyla      20      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'tan altyapı yatırımı!
Selçuk Cumhuriyet Mahallesi'ne gerçekleştirilen büyük ölçekli altyapı ...
Karşıyaka’nın kritik planlarında revizyon!
Odalar tarafından yargıya taşınan Karşıyaka’nın Cumhuriyet Mahallesi planları ...
Karşıyaka'da 1 yıl sporla geçti
Sporun ve sporcuların destekçisi Karşıyaka Belediyesi; düzenlediği onlarca ...
 
İZSU gaza bastı... Kanallarda yoğun mesai!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, etkili yağışlarda oluşabilecek ...
Konak'ta 8 yıllık kriz bitti!
Konak'taki Jandarma Komutanlığı'nın bulunduğu alan 8 yılın sonunda Konak ...
Narlıdere'de unutulmaz konser!
Narlıdere Belediyesi’nin Başkan Ali Engin’in göreve gelmesiyle hayata ...
 
Bornova'da Sürdürülebilir Yaşam Şenliği!
Bornova Belediyesi, Ege Sanayici İş İnsanları Derneği, Naturel Rotary ...
Bayraklı'nın kursları kadınların ilgi odağı!
Bayraklı’da kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımlarını artıracak ...
Büyükşehir’de yılın ilk meclisi tamam... ‘Mezarlık’ itirazları reddedildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclisinin gündeminde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva