HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2024 Çarşamba - 14:04

Eski başkan rest çekti, Balcı’ya kapıları kapadı: Acilen istifa edin!

Karaburun Belediye eski Başkanı Serdar Yasa, ilçeye başkan adayı yapılan Nurşen Balcı’nın randevu talebini reddetti, “Karşıyaka’dan aday adayıyken Karaburun’dan aday gösterilmenizi kabul etmiyoruz. Böyle bir atamadan sizin de rahatsız olmanızı beklerdik. Bu nedenle size randevu vermem, çünkü konuşacak bir şeyimiz yok. Size tavsiyem, acilen istifa ederek gereğini yapmanızdır” dediği öğrenildi.

Eski başkan rest çekti, Balcı’ya kapıları kapadı: Acilen istifa edin!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir adaylarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Karşıyaka’dan aday adayı olan, Kadın Kolları Başkanlığı yapan Nurşen Balcı’nın Karaburun adayı ilan edilmesine sert tepki veren Karaburunlu siyasetçiler, karardan geri adım adım atılmasını bekliyor. CHP İlçe Başkanı Erdal Subaşı başkanlığındaki heyet, itiraz mektubunu Genel Başkan Özgür Özel, Genel Başkan yardımcıları ve milletvekillerine ulaştırırken, Belediye eski Başkanı Serdar Yasa’nın da Nurşen Balcı’nın randevu ve destek talebini reddettiği ortaya çıktı.

BİZİ DAHA FAZLA UĞRAŞTIRMAYIN, İSTİFA EDİN
2004-2014 yılları arasında Karaburun’da Belediye Başkanlığı yapan Serdar Yasa, Nurşen Balcı ile arasında geçen diyaloğu Egedesonsöz’e anlattı:

“Nurşen Hanım, telefon numaramı, Karşıyaka’daki ortak dostlarımızdan almış ve beni aradı. Tam da partide toplantı halindeydik aradığında. Kendini tanıttıktan sonra, sizin Karaburun siyasetinde etkili biri olduğunuzu öğrendim, bana da yardımcı olabileceğini söyledi ortak arkadaşlarımız, dedi. Daha detaylı konuşmak için benden randevu talebinde bulundu. Ben de dedim ki, sizin adaylığınız açıklandığı andan bu yana Karaburun ilçesinde büyük bir tepki var. İlçe örgütümüz, belediye başkan adaylarımız, partililerimiz, sizin adaylığını kabul etmiyor. Dışarıdan atanmış bir aday değil, yerel, Karaburun’un evladı birinin aday gösterilmesini istiyoruz. Bu konuda itirazlarımızı genel merkeze de ileteceğiz. Dışarıdan birinin ilçemize aday gösterilmesini kesinlikle istemiyoruz. Böyle bir karardan sizin de rahatsız olmanızı beklerdik. Tüm arkadaşlarım adına sizden ricam, bizi daha fazla uğraştırmayın, sizin acilen gereğini yapmanızı bekliyoruz, dedim. Umarım sağduyulu davranır, istifa eder, bizi daha fazla uğraştırmaz.”

SUBAŞI: KARABURUNLU BİRİ ADAY OLURSA, DAHA RAHAT SEÇİM YAŞARIZ
CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı, Nurşen Balcı’nın Karaburunlu olmadığının altını çizerken, yerelden bir adayla daha rahat seçim kazanılacağını söyledi. Subaşı, Nurşen Balcı’nın aday gösterilmesi ve beklentilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Nurşen Balcı, genel merkezimizin gösterdiği bir aday. Kendileri Karaburunlu değil. Örgütümüzün insanıdır Nurşen Hanım.  Genel merkezin kararına karşı çıkacak değiliz elbette. Genel merkeze gerekli itirazlarımızı yaptık, yine aynı isimde karar kılarsa, yapacak bir şey yok. Fakat adayın Karaburunlu olmamasının rahatsızlık yarattığı bir gerçektir. Cuma günü yapılacak Parti Meclisi toplantısından çıkacak son kararı bekliyoruz. O gün aday değişir mi değişmez mi bilemem. Geçmişte aday değişiklikleri defalarca oldu. Bildiğimiz bir şey var, o da şudur; aday, Karaburunlu bir arkadaşımız olursa, daha rahat bir seçim yaşarız, daha rahat bir seçim kazanırız.”

İŞTE GENEL MERKEZE İLETİLEN MEKTUP
CHP İlçe Başkanı Erdal Subaşı ve eski Belediye Başkanı Serdar Yasa tarafından hazırlanan itiraz mektubunun, CHP Genel Merkezi’ne ulaştırıldığı, Genel Başkan, Genel Başkan yardımcıları ve milletvekillerine teslim edildiği öğrenildi. Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına

Biz aşağıda isimleri ve imzaları bulunan Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri;

Partimizin, 29 Ocak 2024 tarihinde Ankara’da yaptığı MYK toplantısı ve sonrasında Parti Meclisi toplantısıyla İzmir İli Karaburun İlçesi için Belediye Başkan Adayı olarak ilçemiz dışından bir adayın gösterilmesini kabul etmiyoruz. Karaburun Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru süresi içinde Karaburun İlçe Başkanlığına dahi başvurusu olmayan bir kişinin partimizden, seçimi kazanabilecek, ilçe bütününde partililerimizden ve Karaburun halkında karşılığı olan bir adayın gösterilerek gerekli değişikliğin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

1950 yılından 2004 yılına değin 54 yıl aradan sonra sağ partilerin yönetiminden seçimi kazanarak ilçeye partimizin bayrağını diken biz Cumhuriyet Halk Partili üyeler ve vatandaşlar partimizin seçim kaybederek, tekrar sağ partililerin hem de Cumhuriyet düşmanı bir partinin iktidarına parti üst yönetimimizin kararı ile kazandırılmasını kabul etmeyeceğimizi bilgilerinize arz ederiz.”

 
BAL-GÖÇ Başkanı bağımsız aday
 
Bilge Çınarlar’dan muhteşem konser
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Iyi insan 1 Şubat 2024 Perşembe 23:57

Yeni atanan belediye başkanı iyi partiye geçecektir...

Yorumu oyla      2      2  
Yılmaz Yetimoğlu 1 Şubat 2024 Perşembe 01:17

Karaburun un köylerini bilmeyen biri sorunlarını da çözemez.Halkıyla da iletişime geçemez.

Yorumu oyla      4      2  
Beril 31 Ocak 2024 Çarşamba 21:51

Hiç birimiz yarımadayı bilmeyen yarımadada kimsenin bilmediği tanımadığı aday adayı dahi olmayan birini kabul etmiyoruz LÜTFEN en kısa zamanda çekilmesini öneriyoruz yoksa Karaburunumuzu kaybedeceğiz

Yorumu oyla      6      4  
Fatma Uckardes 31 Ocak 2024 Çarşamba 21:29

Genel başkanımız böyle uygun gördüyse.. Nurşen Balcı kabul edilmelidir

Yorumu oyla      4      8  
Aylin inanç 31 Ocak 2024 Çarşamba 21:02

1950 yılından 2004 yılına değin 54 yıl aradan sonra sağ partilerin yönetiminden seçimi kazanarak ilçeye partimizin bayrağını diken biz Cumhuriyet Halk Partili üyeler ve vatandaşlar partimizin seçim kaybederek, tekrar sağ partililerin hem de Cumhuriyet düşmanı bir partinin iktidarına parti üst yönetimimizin kararı ile kazandırılmasını kabul etmeyeceğimizi bilgilerinize arz ederiz.” partinizin adı Cumhuriyet Halk Partisi diye sadece kendinizi mi Cumhuriyetçi görüyorsunuz. Neye istinaden sağ görüşlüleri Cumhuriyet düşmanı ilan ediyorsunuz?Bu mektubu yazanları bu söyleminden dolayı kınıyorum.

Yorumu oyla      3      2  
Doğrucu Davut. 31 Ocak 2024 Çarşamba 20:48

Atilla sen klavye kahramanısın ya çok delikanlı mı oluyorsun? Bence önce IQ nu ölçtür. Net olan bir şey var ki bu chp den bir şey olmaz.

Yorumu oyla      3      3  
Atilla Kamar 31 Ocak 2024 Çarşamba 19:35

Yorum yapan ve katkı verdiğine inananlar, öncelikle kendinizi saklamayın, aptalca isimler üretmeyin, sizlerin ne kadar katkı verdiğini gören insanlar olalım.

Yorumu oyla      2      3  
İzmir'li 31 Ocak 2024 Çarşamba 19:04

%100 haklı.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 31 Ocak 2024 Çarşamba 19:00

Karaburuna Karşıyakadan aday göstermek de nedir? Oranın yerlisi, bölgeyi ve insanlarını bilen dürüst biri yoktur demenin başka bir yoludur bu yani dolaylı hakarettir. Demokrasiyi her fırsatta büyük puntolarla ifade edenlerin yaptıkları samimiyet sınavından kaldıklarını gösterir. Halk, güvendiği adayları gerekirse bağımsız olarak aday göstermeli ve desteklemelidir belediye meclisi de aynı şekilde oluşturulmalıdır çünkü siyasi partiler iyice eş dost çiftliğine döndü halk unutuldu.

Yorumu oyla      2      3  
Doğrucu Davut. 31 Ocak 2024 Çarşamba 18:00

He yav oldu. Hemen istifa etsin. Koltuk ta size baba yadigarı miras ya. Hey Allah ım şunların hallerine bir bak. Bir de bunlardan medet umanlara.

Yorumu oyla      6      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAL-GÖÇ Başkanı bağımsız aday
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı ...
'2 milyon insanın ölüme terk edilmesine sessiz kalamayız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "2 milyon insanın bombardıman altında açlık ...
DEVA Partisi İzmir’de 18 adayını açıkladı
DEVA Partisi üçüncüsünü düzenlediği tanıtım toplantısında İzmir’de belediye ...
 
CHP adayı Tugay süreci yorumladı: Parti içerisinde olumlu havayı yakaladık!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay aday belirleme ...
Kritik görüşmeler... Hacer Foggo, TİP'e mi geçiyor?
CHP'den Konak Belediye Başkan aday olarak gösterilmeyen Hacer Foggo, DEVA ...
Karşıyaka için 'İnce' tepki: Belediyeleri eşe dosta dağıtıyorlar!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'de CHP'den bir metropol ...
 
MHP'de 55 belediye başkan adayı daha belli oldu
MHP, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 1 büyükşehir ilçe, ...
DEM Parti, İstanbul kararını 10 Şubat'a kadar verecek
DEM Parti yetkilileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ayalığı ...
AK Parti adayı Dağ, Menemen sokaklarında… Sohbet de var, langırt da!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Menemen programında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva