HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 01:43

Erdoğan'dan yeni çıkış: Neden tarifeli uçakla gitsin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyonda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı'na özel uçak tahsisiyle ilgili açıklamada bulundu: Vatikan'da dini liderin özel uçağı var, özel araçları var. Ahmet Bey'le de onu konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın yurt dışı seyahatlerinde şu anda havuzda olan uçaklarımızdan kullanmak suretiyle gitsin, niçin tarifeli uçakla gitsin?

Erdoğan dan yeni çıkış: Neden tarifeli uçakla gitsin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyonda katıldığı programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinden Başkanlık sistemine değerlendirmelerde bulunan Erdoğan'ın NTV'de yaptığı açıklamalardan önemli satır başları şöyle:
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ
 
BU DÖNÜŞÜMÜ YAPACAK KADRO TARİH BOYUNCA UNUTULMAYACAK: Benim buradaki arzum, gayretim hep buna yöneliktir ve sürpriz olayı da buradaki oyda olacak bir patlama ve bu konuda da eğer bu işe kendini verecek bir siyasi kadro böyle bir adımı atmaya eğer karar verirse Türkiye bundan çok kazanacaktır. İnanıyorum ki bu değişim, dönüşümü yapacak siyasi kadro da tarih boyunca unutulmayacaktır.
 
Bizim derdimiz faniler değil. Biz en ideal sistem hangisidir, bunun üzerinde durmamız lazım. En ideal sistemi de belirleyebilmek için dünyada bunu kimler en iyi başarmış, bunlara bakmamız lazım.
 
KAYNAK TARTIŞMALARI
 
BU İŞ O KADAR BASİT DEĞİL: Ekonomide böyle 'kaynak benim' demekle havaalanı yapılmaz, köprü yapılmaz, yollar yapılmaz. Göstereceksin arkadaş, kaynağın ne? Gelir tablonda ne var, gider tablonda ne olacak? Bunu ortaya koyacaksın. Sen ortaya hiç bir şey koymuyorsun ve 'kaynak benim' diyorsun. Ondan sonra da bir kısım da kalkıyor, 'Yok bilmem Diyanet İşleri Başkanı'nın altındaki 320 bin liralık Mercedesmiş kaynak. Öbürü kalkıyor, 'Yok bilmem şuradaki evler kaynak'. Öyle bu iş bu kadar basit değil.
 
Bu milleti bu kadar hafife almamak gerekir. İşte bunları açıklamak, bunları yaşayan bir lider olarak benim görevimdi. Ben onun için şu anda meydanlarda milletime bunları anlatıyorum. Çünkü milletimin tarafıyım ben.
 
7 HAZİRAN SEÇİMLERİ
 
MÜSLÜMAN BİR SOKULDUĞU YERDEN BİR DAHA SOKULMAZ: Şu anda HDP'nin belediye başkanlarının beni karşıladığı bir il olmamıştır. Mardin'e, Diyarbakır'a gittim, gelemedi. Niye, dağdan talimat gelmiş. Bunlar kendi iradeleriyle belediyeyi yönetmiyor ki bunları dağ yönetiyor. Terör örgütünü arkasına almış oy toplamaya çalışıyor. 6-8 Ekim olaylarında kim sokağa davet etti herkesi, bu beyefendi değil mi. 50 kişi öldü. Yasin Börü'yü 5. kattan attılar. Bunun hesabını nasıl verecek? Yani milletimin bunları görmesi, bilmesi için meydanlardayım. Milletime bunları anlatmak durumundayım ki Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz, sokulmayalım istiyorum.
 
DİYANET'E UÇAK AÇIKLAMASI
 
VATİKAN'DA DİNİ LİDERİN ÖZEL UÇAĞI VAR: 320 bin-330 bin liralık aracı lüks olarak değerlendirir misiniz? Bugün şu genel başkanların hemen hemen hepsinin altında ya Mercedes vardır, Audi vardır. Aynı şekilde bizim de bütün bakanlarımızın altında bunlar var. Önceden bilgi sahibi olsam kesinlikle sakın iade etmeyin. Diyanet makamı sıradan bir makam değil. Mehmet Görmez Bey sadece Türkiye'nin dini lideri değildir, adeta İslam dünyası içerisinde bu coğrafyanın saygın bir dini lideridir.
 
Oralarda zamana oynuyorsunuz. Bu beyefendiler neden bakmazlar Hıristiyan dünyasına, Vatikan'a niye bakmazlar? Vatikan'da dini liderin özel uçağı var, özel araçları var, zırhlı araçları var. Niye bunları görmüyoruz? Biz sıradan bir ülkemiyiz... Vatikan'da yapı bu olacak bizim dini liderimiz tarifeli uçakla seyahat edecek, bunlar için çok da önemli değil. Bizim için önemli. Ben geçenlerde onu da söyledim. Ahmet Bey'le de onu konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın yurt dışı seyahatlerinde şu anda havuzda olan uçaklarımızdan kullanmak suretiyle gitsin, niçin tarifeli uçakla gitsin?
 
İZLEME KOMİTESİ
 
MİT ŞU ANDA ONU YAPIYOR ZATEN: Bu iş zaten şu anda da yapılıyor. Şu anda izleme komitemiz var zaten. MİT ne işe yarar. MİT şu anda onu yapıyor zaten. Bunun yanında bütün bilgileri MİT kiminle paylaşıyor? Benimle paylaşıyor, Başbakanla paylaşıyor, emniyet teşkilatıyla paylaşıyor, hepsiyle paylaşıyor. Bunu böyle yürütüyoruz.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
FRENE BASMIŞ OLSAK HERHALDE HAKKARİ'DE OLMAZDIK: Frene basmış olsak herhalde Batman, Mardin, Siirt, Van'da, bugün Hakkari'de olmazdım. Buralara gidiyoruz. Sayın Başbakan zaten tamamını dolaşıyor. Kaldı ki bu sürecin sahibi, ta başbakanlığım dönemimde başladı, başlatan biziz. (a.a)

 
Başkan’la yüz yüze: Üst geçit resti, ÇED çıkışı ve vekil sayısı tahmini
 
MHP Adayı Savaşan pedal çevirerek oy istedi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mayıs 2015 Çarşamba 11:34

Tarifeli seferle gidince, şanından mı eksiliyor?

Yorumu oyla      11      6  
izmirli 27 Mayıs 2015 Çarşamba 11:10

sayın cumhurbaşkanı siz ve aileniz 8 hazirana ucuz biletle tarifeli uçaktan yer ayırtsanız iyi olur diyorum...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Çok üzülüyordum, içim içimi yiyordu…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya yerleşmeden önce de sık sık Hacı Bayram'a ...
Demirtaş'tan Erdoğan'a: Sen Maho Ağa'sın...
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ...
Yüksekova Havalimanı açıldı, ismini Davutoğlu açıkladı
Başbakan Davutoğlu, açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptığı ...
 
Yüksel veda öncesi içini döktü: Çok konuşulacak açıklamalar
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel çarpıcı açıklamalarda bulundu. ...
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana ...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva