HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2022 Çarşamba - 22:28

Erdoğan'dan sporda tesisleşme vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler çalışıp evlatlarımızın önünde yeni kapılar açtıkça, sporun tüm branşlarında engelleri ortadan kaldırdıkça ülkemizin gençleri de o kapılardan koşarak yarınlara yürüyorlar. 81 vilayetimizde devam eden yatırımlarla Türkiye, sporda çok daha aydınlık başarılarla dolu bir gelecek ve potansiyel vadediyor" dedi.

Erdoğan dan sporda tesisleşme vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da sporcularla bir araya geldiği 'Sporun Yıldızları İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan, bugün Türk sporcuların muhatapları nezdinde hem saygı duyulan hem de çekinilen çetin rakip olarak görülen bir konuma ulaştıklarına dikkat çekerek, "Son bir yılda katıldığımız uluslararası müsabakaların neticelerine bakmak bile Türk sporunun kat ettiği mesafeyi görmek için yeterlidir. Tokyo 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarını asla unutulmayacak hatıralarla spor tarihimize altın harflerle kazınan başarılarla taçlandırdık. Her iki spor etkinliğine de tarihimizin en yüksek sporcu sayısıyla katılma başarısı gösterdik. Dünyadan 20 bine yakın sporcunun iştirak ettiği bu organizasyonda Türk sporcular toplam 28 madalya kazanarak milletimizin iftihar kaynağı oldu. Özellikle ülkemizin orman yangınları ve sel felaketleriyle mücadele ettiği zor bir dönemde Tokyo'dan gelen güzel haberlerle teselli bulduk. Olimpiyatlarda yakalanan ivmenin Avrupa Şampiyonası ve diğer uluslararası spor müsabakalarında da devam ettirildiğini görüyoruz. Geçen ay Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda sporcularımız adlarını bir kez daha altın harflerle tarihe yazdırdılar. Türk sporunu başarıdan başarıya koşturan tüm kardeşlerime, sağlık ekibinden çalıştırıcısına, federasyonundan spor kulüplerine kadar herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Erdoğan, 1 yıl önce vefat eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ı ölüm yıl dönümünde anarak, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde Büyükşehir Belediyespor'un bir karateci olarak sporcusuydu. Oradan gelen sevgimle ayrıca muhabbetim çok daha farklıydı. Daha sonra antrenör olarak bu yola devam etti. Karatecilerimizin merhum Esat Başkanın emanetine, mirasına sahip çıktıklarını görmekten ayrıca büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"MODERN TESİSLER ANADOLU'NUN DÖRT BİR YANINA YAYILDI"
Erdoğan, spordaki başarıların tesadüfi olmadığına vurgu yaparak, "Elde ettiğimiz her bir başarımızın, kazandığımız her bir madalyanın gerisinde sabırla, fedakarlıkla, alın teriyle dokunan zorlu bir süreç vardır. Bu başarıda sizlerin ve hocalarınızın emekleri yanında devletimizin verdiği destek ve teşviklerin de çok önemli katkısı bulunuyor. Sporda tesisleşme devrimi, tüm branşları kapsayan alt yapı yatırımları ve sporcu yetiştirme programları bugün geldiğimiz seviyenin yapı taşlarıdır. Kaynakların verimli kullanımı, ihtiyaçların doğru tespiti ve koordinasyon başarıyı ortaya çıkaran temel bileşenlerdir. Gittiğimiz her bir ilimiz veya ilçemizde son 20 yılda spora yaptığımız yatırımların örneklerini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Eskiden sadece bir kaç şehrimize mahsus olan büyük kapasiteli modern statlar, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, kayak pistleri bugün Anadolu'nun dört bir yanına yayılmış durumdadır" diye konuştu.

"SİZLERE İNANIYORUM, GÜVENİYORUM"
Erdoğan, bakanlık, belediyeler, valilikle, kulüpler el ele vererek bu doğrultuda seferberlik ruhuyla çalıştıklarına işaret ederek, "Bizler çalışıp evlatlarımızın önünde yeni kapılar açtıkça, sporun tüm branşlarında engelleri ortadan kaldırdıkça ülkemizin gençleri de o kapılardan koşarak yarınlara yürüyorlar. 81 vilayetimizde devam eden yatırımlarla Türkiye, sporda çok daha aydınlık başarılarla dolu bir gelecek ve potansiyel vadediyor. Sizler de kazandığınız madalyalarla, başarılarla, örnek duruşunuzla gençlerimize ilham kaynağı oluyorsunuz. İnşallah bu şekilde devam ettiğimizde madalya sayımızı katlayarak artıracağımıza inanıyorum. Sizlerden daha fazla çalışmanızı, hedeflerinize daha fazla odaklanmanızı bekliyorum. Zirveye giden zorlu süreçte biz de tüm imkanlarımızla siz sporcularımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu noktada başta Gençlik ve Spor Bakanım olmak üzere tüm ekibiyle bizler de sizlerin yanında çok daha yüksek performansla yürümeye devam edeceğiz. Nasıl şimdiye kadar başarı hikayelerini birlikte yaşamışsak 2024 Paris Olimpiyatları'nda da daha büyük başarılara birlikte imza atacağız. Gençliğinde sporla yakından ilgilenmiş, bugün de fırsat buldukça spor yapan bir Cumhurbaşkanı olarak sizlere inanıyor sizlere güveniyorum" dedi. (DHA)

 
Zirai ilaç ölümüne sebep oldu
 
Ege'de can pazarı: 57 göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dev iftar buluşması: Bakan Kurum'dan müjde!
İzmir Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri ...
Erdoğan'dan Pençe-Kilit şehidinin ailesine başsağlığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan Piyade Teğmen ...
Pençe-Kilit şehidi Teğmen Kanlıkuyu'ya veda
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerin saldırısı sonucu şehit ...
 
Soylu ve Kurum TOKİ konutlarını inceledi... 'İzmir'e 9 milyarlık yatırım yaptık!'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
6 yılda 9 bin göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göç İdaresi Başkanlığı, 2016 yılından bu yana Türkiye'de toplam 38 bin ...
Geçen bayram kaç Suriyeli gitti?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli sığınmacıların bayramda ülkelerine ...
 
Savunma sanayiinde 4 milyar dolarlık hedef
Türk savunma sanayii, potansiyel pazarlardaki ihtiyaçlar doğrultusunda ...
Dereli'de taşkın: Yol çöktü, köprü hasar gördü
Giresun'un Dereli ilçesinde, ani kar erimesi ve sağanak nedeniyle Aksu ...
EYT’lilerden ‘gündem’ tepkisi: Bu iş oldu, olmadı… Kendileri bilirler!
Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Emeklilikte Yaşa Takılanlar ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva