HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2013 Salı - 21:16

Erdoğan’dan bütçe konuşmasında terör vurgusu

Başbakan Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda 2014 bütçesine ilişkin konuşmasını yaptı.

Erdoğan’dan bütçe konuşmasında terör vurgusu

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 bütçesine ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda konuştu.
 
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
 
"Türkiye ekonomisi beklenenin üzerinde büyüdü. Dünyada durgunluk devam ederken, Türkiye ekonomisinin büyümesi hiç kuşkusuz milletimiz adına sevindirici bir gelişme.
 
AK Parti hükümetleri olarak 11 bütçe hazırladık, bugün 12. bütçenin görüşmelerini yapıyoruz. İlk kez AK Parti 11 yıl hükümet kurma görevini üstlendi. 11 kez bütçe hazırladı. Bu büyük bir onurdur.
 
Ancak büyük bir sorumluluk anlamına gelir bu. Milletimizin güvenini boşa çıkarmadık. Her seferinde milletimizden tam not aldık. Türkiye AK Parti hükümetleriyle güven ortamına kavuştu.
 
Türkiye 11 yılda 2001 ekonomik krizine göre değil, önceki tüm hükümetlere nazaran büyük bir başarı göstermiştir. Yapılanlara kat ve kat fazlasını eklemiştir.
 
Menderes'in başbakanlığı döneminde Türkiye ekonomisi istikrarla büyümüş ve ülke güç kazanmıştır. Tek parti dönemleri ve koalisyan dönemlerinde Türkiye ekonomisi kan kaybetmiştir. Türkiye ağır bedeller ödemiştir.
 
Tecrübeler gösteriyor ki Türkiye sağlam bir zemine sahip oldukça kalkınmaya devam edecektir. Milli iradeyi korumak sadece iktidar partisinin değil, tüm milletvekillerinin görevidir.
 
Türkiye'nin her meselesinde hem muhatap hem çözüm aracı Meclis'tir. Bu salondakilerin ve Allah'ın dışında hiç bir güç bu millete istikamet veremez.
 
Geçmişte kimi vekiller milli iradeye yapılan saldırıları alkışlamıştır. Milli iradeye yönelik tehdit sadece düşmanlardan gelmez. Terör milli iradeye yönelik tehdittir. Sermaye ve medya kendisini Meclis gücünün üzerinde görüyorsa, milli iradeye tehdittir.
 
 
Kamu net borcu 2010 yılına göre 100 milyar lira azaldı ve 217 milyar lira seviyesine geriledi. 2002 yılında kamunun 76 milyar dolar net döviz cinsi borcu vardı şu anda kamunun 32.5 milyar dolar ne varlığı var. Yani -76 milar dolardan aldık, +32.5 milyar dolara ulaştık.
 
Biz AK Parti olarak 100 milyar dolarlık özelleştirme yaptık. Türkiye'yi ağırlıklarından kurtardık. Biz özelleştimelerle ülkeyi ayağa kaldırdık. 2002'de bütçenin yüzde 45'i faiz ödemelerine gidiyordu. Şimdi bu oran yüzde 13. Türkiye iyi yönetilmeseydi, kaybımız 642 milyar dolar olacaktı. Bu hükümet geçmişim hatalarını telafi etmiştir.
 
Faizdeki 4,57’den 9'a çıkış maliyeti 18.5 milyar dolar oldu. bu hesap bile güven ortamının önemini ortaya koyuyor. Kamu bankalarını içleri boşaltılmış olarak bulduk. Çarçur edilmişti. Fona devredilen bankalar nedeniyle 111 milyar liralık zararı biz ödedik.
 
Bizden önceki hükümet sosyal yardımlar için kullanılması gereken paraları bütçeye aktarıyordu. Çifçiye 7 milyar lira kredi verdik, kredi kullanan esnaf sayısı da 283 bine ulaştı.
 
Bizden önceki hükümetler zorunlu tasarruf adı altında 13.5 katrilyon para kesti memurdan, işçiden para kesti. Bu zorunlu tasarrufu biz ödedik.
 
Derslik sayısı 347 bin adetti, 10 yılda yarısından fazlasını biz yaptık. Kütüphne sayısını 12 binden 21 bine ulaştıdık. 11 yılda okullarımıza 1 milyon adet bilgisayar gönderdik. Yıl içince 10 milyon 600 adet tablet için çalışmalarımızı başlattık."
 
11 yılda 2 milyon çocuğumuzun annesine 2.8 milyar lira ödeme gerçekleştirdik. Zorunlu ilköğretimin süresi 12 yıla çıktıktan sonra yatılı bölge okullarının sayısını 3 kattan fazla artırdık.
 
2002 yılında 53'ü devlet toplam 76 üniversite varken, 2003-2013 yılları arasında 51'i devlet 48'i vakıf olmak üzere 99 yeni üniversite kurarak sayıyı bu sayıyı 175'e ulaştırdık."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 10 Aralık 2013 Salı 23:40

recep bey atıyorsun atıyorsun... milleti mahvettin..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sert bütçe konuşması: Erdoğan’a hodri meydan!
2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında ...
Alan da Balbay’ın yolunda: AYM’ye başvuru
Balyoz davası hükümlüsü Engin Alan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Mustafa ...
Hamzaçebi açıkladı: CHP’de adaylar ne zaman netleşecek?
Yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi katıldığı ...
 
AK Partili aday seçim çalışmasına meyhaneden başladı!
AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen, seçim çalışmalarına ...
Meclis’teki bütçe zirvesinde ‘Kürdistan’ gerilimi
Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinin ilk gününde tartışmalar yaşandı. ...
Atila’dan 5 yıl sonra gelen özgürlüğe isyan: Bu mu insan hakkı?
Türkiye'nin insan hakları konusunda iyi bir karnesi olmadığına dikkat ...
 
Ve Balbay 30 ay sonra Meclis Kürsüsü'nde!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün sonra özgürlüğüne ...
Güzelbahçe aday adayı Gürkan GÜLDER gecesinde
Gülder, Güzelbahçe'de düzenlediği yemekte, ilçenin siyasi renklerini ...
AK Parti Buca aday adayları tek yürek
Buca ilçe başkanı Neşat Arslan’nında katılımıyla AK Parti Buca Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva