HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2023 Çarşamba - 13:43

Erdoğan'dan Netanyahu'ya: Gidicisin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan konuşmasında, "Hükümet olarak İsrail vahşetini durdurmak için diplomasinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Gazze halkının yanında olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik" ifadelerini kullandı. "İsrail bir terör devletidir" diyen Erdoğan, "İsrailli bakanlar nükleer silahlara sahip olduklarını kameralar önünde itiraf ediyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu bununla ilgili harekete geçmiyor. Daha bununla ilgili pek çok çifte standart uyguluyorlar" şeklinde konuştu.

Erdoğan dan Netanyahu ya: Gidicisin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın konuşmasından önce çıkanlar şöyle;

"Aziz milletim değerli milletvekili arkadaşlarım sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında KKTC'nin 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nı canı gönülden kutluyorum. Türkiye olarak Kıbrıs Türk'ünün yanından olmaya devam edeceğiz.

'GAZZE HALKININ YANINDA OLDUĞUMUZU TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK'
Hükümet olarak bir taraftan İsrail vahşetini durdurmak için diplomasinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Bir taraftan da ülkemizi kalkındırmaya devam ediyoruz. Gazze halkının yanında olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Gazze tarifi imkansız acılar yaşıyor. İsrail'in sonu hüsran olacak.

'YENİ NESİL UÇAK GEMİSİ İÇİN KOLLARI SIVADIK'
İstanbul Boğazı'nda donanmamızın yüz gemi ile yaptığı geçit töreni çok önemli mesajlar içeriyordu. TCG Anadolu'dan sonra yeni nesil uçak gemisi için de kolları sıvadık. 2023 bitmeden milli muharip uçağımız Kaan'ın havalandığını göreceğiz.

'TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ'
Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşacağız. Komşularımızı bize karşı kışkırtanların heveslerini kursaklarında bırakmayı hep sürdüreceğiz. Biz 85 milyon tek yürek olduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle kimse sırtımızı yere getiremez. Siyasetiyle, ekonomisiyle, askeri gücüyle, her alanda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar.

'NETANYAHU GİDİCİDİR'
Netanyahu iki tarafına birer bakan koymuş basın açıklaması yapıyor. Zannediyor ki o bakanlar onu kurtaracak. Ama o bakanlar bile Netanyahu'nun yanında durmuyor. Dediğim gibi Netanyahu gidicidir. Batı hala maalesef ters yüz olarak bu duruma bakıyor. Fransa önce farklı açıklamalar yapıyor daha sonra bakıyorsunuz geri vitese takıyor. Dürüst olun. Biz istiyoruz ki akşam başka sabah başka olmayın. Türkiye gibi olun.

'HAMAS SEÇİM KAZANAN BİR PARTİDİR'
Okulları camileri hastaneleri, pazar yerlerini kasıtlı olarak hedef alan İsrail, bir şehri yok etmeye çalışıyor. İsrail bir terör devletidir. Bir devlet terörü gerçekleştiriyor. Hamas'a terör örgütü diyorlar. Hamas seçim kazanan bir siyasi partidir. Seçim kazandıktan sonra da hakkını elinden aldılar. Kim aldı İsrail ve ABD aldı. Ama hala benim ülkemde Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu anlamayanlar var.

'İSRAİL ATOM BOMBASIYLA TEHDİT EDİYOR'
İsrail atom bombasıyla tehdit ediyor. Netanyahu'ya sesleniyorum sende atom bombası var mı? Sende atom bombası var ve bununla tehdit ediyorsun. Artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol ama gidicisin.

Karşımızda bir soykırım var. Şu anda yüzlerce binlerce avukat bunları Lahey Adalet Divanı'na şikayet ediyor. Gerekli olan duyuruyu yapıyorlar. İsrailli bakanlar nükleer silahlara sahip olduklarını kameralar önünde itiraf ediyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu bununla ilgili harekete geçmiyor. Daha bununla ilgili pek çok çifte standart uyguluyorlar.

'OLAY HAÇLI-HİLAL MESELESİDİR'
13 bine yakın insan öldü. Nerede bu devlet başkanları? Hadi gelin bununla ilgili yürüyün vicdanınız yok mu? Olay haçlı hilal meselesidir. Kardeşlerim Gazze tüm dünyada maskeleri düşürmüş ve gerçek yüzleri ortaya çıkarmıştır. Bu konu ülkemizde de bir turnusol kağıdı görevi görmüştür.

Hamas vatanını korumaya çalışan direnişçilerdir. Gazzeli direnişçileri Netanyahu ile aynı kefeye koyan siyasetçileri esefle karşılıyoruz. Birileri rahatsız olacak diye Hamas mensuplarının vatanlarını ve canlarını korumaya çalışan direnişçiler olduğu gerçeğini dillendirmekten asla çekinmeyiz.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 121 evet oyuyla kabul ettiği Gazze kararına çekimser oy kullanan ülkelerin liderlerine telefon açacağız. Şimdiye kadar 10 uçak dolusu yardımı Gazze'ye ulaştırmak için Mısır'a teslim ettik.

CHP'nin başkanlık koltuğunda oturan genel başkan mı emanetçi mi belli değil. Ama genel başkanın da onu oraya getirenlerin de amaçlarının asla değişmediğini anlıyoruz. Sabık genel başkanları bir ofis açmış herhalde. İnşallah mutfağı unutmamıştır. 5 ay önce yere göğe sığdıramıyorlardı. Daha düne kadar Türkiye'yi yönetmeye layık gördükleri genel başkanlarını bugün günah keçisi ilan etmeleri bizi ilgilendirmez. Tüm bunlar CHP'nin iç hesaplaşmasıdır.

Bizim için önemli olan ellerinde hançerle gezen kifayetsizlerin o hançerleri milletimize saplamasına izin vermemektir. Bizim için önemli olan 31 Mart seçimlerine hazırlanmaktır. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerimizi toparlayıp yeniden sahiplerine teslim edelim. "

 
Arnavutköy'deki trafik kazası sonucu bir kişi öldü
 
Sıcağa bağlı ölümler 30 yılda 5 katına çıkabilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca, Gazze için Mısır'da
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’ye gönderilen sağlık yardımlarının ...
AK Partili Kaya’dan Büyükşehir’e ültimatom! ‘Vatandaşı oyalamayın, bakanlığa devredin’
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’in kronik sorunlarından ...
Yunanistan'la gerilimi azaltan adım!
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan'la gerçekleştirilen Güven ...
 
'Üç büyükşehirde geriye gidiş var'
Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunan Özel, 11 büyükşehir belediyesinden ...
Bakanlıktan köylerin altyapısına destek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, köylerin yol ve içme ...
'AYM'nin kararı kesindir, siz neyi tartışıyorsunuz'
İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
 
Gözler 31 Mart seçimlerinde… Çiğli’de kim/hangi partiden aday?
Yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala İzmir’de kulisler hareketlenmiş ...
AK Partili İnan ‘Bir kere olsun bizi deneyin’ dedi ve ekledi: İzmir’in sorunlarını 1 yılda çözeriz!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir ...
CHP'li 81 il başkanından tüzük kurultayı açıklaması
CHP'nin 81 il başkanı tarafından yayınlanan ortak açıklamada, "Tüzük Kurultayı'nın ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva