HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2016 Salı - 12:28

Erdoğan'dan 'AB raporu'na sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşma yapıyor. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ilerleme raporunun yapıcı değil, yıkıcı olduğunu belirtti.

Erdoğan dan  AB raporu na sert tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadelede büyük kayıplar verildiğini belirterek, son 35 yıldır 40 bini aşkın insanımız terörün kurbanı olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, ‘’Önce 'Demokratik Açılım' dedik olmadı. 'Milli Birlik ve Kardeşlik' dedik olmadı. En sonunda 'Çözüm Süreci' dedik yine istismar edildi, yine olmadı. Artık bunların hepsi bir kenara. Çözüm sürecini de ne dedik 'buzdolabına koyduk'. Şimdi operasyonlar dönemi. Ne olacak bu operasyonlar döneminde? Bu iş bitecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ölüm yıldönümü olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı da andı ve bir sözüne göderme yaptı. Cumhurbaşkanı ‘’Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar uzanan gönül sınırlarını koruyacağız’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Şehitlerimiz namusları bildikleri vatanlarını, milletlerini müdafaa uğrunda hayatlarını kaybettiler. Peki terörist sıfatıyla hayatını kaybeden bu Kürt gençleri ne uğrunda öldü? Pek çoğunun mezarı dahi olmayacak bu gençlerin ölümü Kandil'deki terör baronlarının umrunda mı acaba? Kandil'deki terör baronlarını, ülkemizdeki terör eylemleri için yönlendirenler bakımından bu ölümlerin sadece birer taktikten, birer istatistikten öte anlamı var mı? Yok" ifadelerini kullandı.

‘’TÜRKİYE’NİN BUGÜNKÜ SINIRLARI BİZİM NİHAİ SINIRLARIMIZDIR’’
Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Türkiye'nin bugünkü sınırları bizim son sınırlarımızdır. Osmanlı Devletinin toprak büyüklüğü 100 yıl önce yaklaşık 5 milyon kilometrekareydi. Cumhuriyetimizi ilan ettiğimizde sonradan topraklarımıza katılan Hatay ile birlikte bunun ancak 780 bin kilometrekaresini yani altıda birini muhafaza edebildik. Elbette asıl hedefin bizi bu coğrafyadan tamamen kazımak, silip atmak olduğunun farkındayız. Hiç kimse kusura bakmasın, artık o devir geride kaldı"

Cumhurbaşkanı, ''Yaşatmak değil sadece ve sadece öldürmek için faaliyet gösteren terör örgütünü, tüm isimleri ve yandaşlarıyla bölgeden ve ülkemizden söküp atmadan yaşanan acıların önüne geçemeyiz. Çözüm arıyorsanız işte size çözüm; terör örgütünü en küçük bir izi, zerresi dahi kalmadan bu topraklardan söküp attığımızda çözümü gerçekleştirmiş olacağız" dedi. 

''TÜRKİYENİN AVRUPA PARLAMENTOSU İLERLEME RAPORUNU İADE ETMESİ DOĞRUDUR''
Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ilerleme raporunun yapıcı değil, yıkıcı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin mega projelerine kredi sağlanması, lisans hakkı verilmesi ve teknoloji transferi yapılması gibi konularda zorluklar çıkarıldığını ifade etti.

Erdoğan, ‘’Raporda Suriyeli sığınmacılarla ilgili ne var? Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşasıyla ilgili kaygı nereden kaynaklanıyor? Türkiye'nin yüksek cari açığını kontrol altına almasından kimler kaygı duyuyor? Güneydoğu’daki kentlerimizle ilgili benzer endişeler yok mu? Kıbrıs konusunda, Ege'deki sorunlar konusunda aynı sakat yaklaşım. Yargı bağımsızlığı, ifade, basın ve toplanma hürriyeti konularındaki eleştirilerde aynı sakat bakış açısı'' diyerek tepkisini dile getirdi.

‘’Ancak Türkiye 2023 hedeflerinden vazgeçmeyecek, bu böyle bilinsin’’ diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, ‘’Avrupa Parlamentosu bu davranışı sık sık sergiler hale geldi. Raporun 1915 olayları faslı evlere şenlik. Adeta ülkemizin ve milletimizin ne kadar hasmı varsa kafalarındakileri ve gönüllerindekileri raporda yer vermişler. Bu raporun herhangi bir bağlayıcılığı yok. Zaten arkadaşlar kendilerine iade ettiler. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihtiyacından çok, AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı vardır’’ ifadelerini kullandı.

‘’DOKUNULMAZLIK UZLAŞMASINI TAKDİRLE KARŞILIYORUM’’
Cumhurbaşkanı, ‘’Milletvekili dokunulmazlığının amacı bellidir. Kürsüden ifade ettiğiniz düşünceler konusunda dokunulmazsınız. Diğer soruşturma ve kovuşturmaların, üzerinizde baskı aracı olarak kullanılmaması için de suç üstü halleri dışında bu tür süreçler milletvekilliği süresince donduruluyor. Ama siz bu imkanı tutup da terör örgütünü desteklemek, terör örgütünün bir militanı gibi davranmak için kullanırsanız, kusura bakmayın eninde sonunda dokunulursunuz. Bayraktan, ezandan, camiden, İstiklal Marşı’ndan kaygı duyan bir parti bu milletin partisi olamaz. Bu ülkenin ekmeğini yiyen hiç kimse, provokatif bir eylemin içine giremez. İhanet şebekelerinin kökünü kazımak için herşeyi yapacağız. TBMM’de sağlanan uzlaşmayı takdirle karşılıyorum. Artık harekete geçme zamanı, dokunulmazlık bunun ilk adımı olacak’’ dedi. (ntv)

 
Bir kent diken üstünde: Ölüm yağıyor!
 
Büyükşehir davasında şok ihbar: Beni İstanbul’dan yargılayın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Davutoğlu: Kapılarımız açık kalacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi'na hitaben yaptığı konuşmasında ...
Bahçeli'den HDP'ye salvo, Akşener'e yanıt!
MHP Lideri Bahçeli, ''Teröristlerin namlusunu temizleyen, hain saldırılarını ...
Flaş! MHP'de kongre tarihi belli oldu
MHP'de olağanüstü kongre, 15 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak. Yeri sonra ...
 
Kalkan’dan Karabağlar’a aşevi müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Karabağlar Kaymakamlığı Sosyal ...
Oğan’dan çarpıcı ‘Genel Merkez’ iddiası!
Almanya’da katıldığı bir toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Adayı Dr. ...
Akşener oran verdi: Yaptırdığım anketlere göre…
Meral Akşener MHP’nin başına geçmesi durumunda partinin oy çıtasının ne ...
 
Çavuşoğlu: AB sözünde durmazsa...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sığınmacı anlaşması konusunda yaptığı açıklamada, ...
AK Parti'de bina davası: Görüntüler ortaya çıktı, başkan konuştu!
AK Parti Bayraklı İlçe’nin davalık olan eski binasından ilk görüntüler ...
Kurtulmuş'tan 'yeni çözüm süreci' açıklaması
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva