HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2015 Salı - 08:22

Erdoğan'dan 7 Haziran ve başkanlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya ziyaretinin ardından Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya geldi. Konaklayacağı otelin önünde bekleyen Türk vatandaşlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin hazırlıklarını geçen günlerde açıkladığını belirterek" Hükümetin de bu konuya yönelik adımları attı. Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400... Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek" dedi.

Erdoğan dan 7 Haziran ve başkanlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, üç gün sürecek ve üç Avrupa Birliği üyesi ülkelerini kapsayan ziyaretlerinin ikinci durağı Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya geldi.  Erdoğan, kalacağı otelin önünde kendisini bekleyen çoğunluğu Viyana'dan gelen Türk vatandaşlarına hitaben bir konuşma yaptı. Slovenya  temaslarını anlatan, Erdoğan, bugün Slovakya'da, ertesi gün de Romanya'da bir dizi görüşmeler yapacağını belirterek; "Önümüzdeki günlerde, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerle de açık hava ya da salon toplantılarıyla bir araya geleceğiz.... Tabi, bir sürecin içindeyiz ve bu sürecin ne olduğunu anlıyorsunuz. Biliyorum ki artık Türkiye bir değişimin, dönüşümün içerisinde. Şu anda bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek, yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir" diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇÖZÜMÜNÜ ANLATTI
"Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başkanlık sistemine ilişkin yaptığı hazırlıkları geçen gün katıldığı  bir televizyon programında açıkladı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümetin de bu konuya yönelik adımları attı. Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400... Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabi durmak yok, bunu halletmemiz lazım. Çok koşacağız, çok çalışacağız" diye konuştu.


"7 HAZİRAN'I HALKIMIZ İPLE ÇEKİYOR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftalarda Karabük, Denizli ve Gaziantep'i ziyaret ettiğini, oradaki vatandaşların heyecanına şahit olduğunu dile getirdi ve şöyle devam etti: "Artık 7 Haziran'ı halkımız iple çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupa'da da, dünya da 7 Haziran'ı zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı, 2023'ün bunlar ayak sesleridir diye düşünüyorum. Biz, milli gelirimizi bire üç katlayarak görevimizi yapıyoruz ama bu bize yeterli değil. Artık trilyon dolarla ifade edilen bir milli gelire sahip olmamız lazım. Bu 2 trilyon dolar, 3 trilyon dolar, bunları yakalayacağız. Türkiye bunları yakalar mı? Yakalamaması için bir sebep var mı? Öyleyse yapmamız gereken daha çok çalışmak. Savunma, aklınıza ne gelirse... Bunlardan artık vazgeçiyoruz, taarruz, ekonomide taarruz... Sanayide bütün hamlelerimizi yaparak yola devam edeceğiz. "

"KÜRT SORUNU ARTIK YOKTUR"
Erdoğan, temel hak ve özgürlükler konusunda Türkiye'nin çok ileri olduğunu belirterek " Karalama kampanyalarına sakın ha aldanmayın. Türkiye'nin Kürt sorunu artık yoktur. Biz, ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık, inkar politikalarını ayaklarımızın altına aldık, asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Biz, yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Ülkemizde Türk kardeşimin de sorunu vardır, Kürt kardeşimin de sorunu vardır, Çerkez'in, Abaza'sının, Boşnağın, Arnavut'un sorunu vardır. Mesele ülkemizi birileri bölmenin gayreti içinde. Biz buna da fırsat vermeyeceğiz. Biz dayanışma içinde olacağız, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Onun için 4 şey, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, Rabia diyoruz bu. Bunu başaracağız" diye konuştu

SEÇİMLERE KATILIM ORANININ ARTMASI LAZIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son seçimlerde Avrupa'da oy kullanım oranının düşük olduğunu yüzde 25 civarında olduğunu ve 7 Haziran seçimlerinde bu oranın artması gerektiğini söyledi. "Sandık namusumuzdur, muhakkak oy hakkımızı kullanacağız" diyen Erdoğan, gurbetçilerden oylarını mutlaka kullanmalarını istedi.
Konuşmasının sonunda Türkiye'de yapılan bazı yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gurbetçilerden evlerine dönerken hız yapmamalarını istedi.
Otelin önün toplanan gurbetçiler sık sık ' Viyana seninle grur duyuyor' sloganı attılar.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Mart 2015 Salı 09:37

sanki memlekette sorun kalmadı başkanlık başkanlık...üretim ekonomisine geçelim insanlarımızı eğitelim yok..vatandaşın gerçek gündemi çok farklı milletin başkanlık felan umrunda değil millet iş ve ekmek peşinde..

Yorumu oyla      11      6  
İzmirli 31 Mart 2015 Salı 08:50

Adam kendini sultan zannediyor. Dünya dalga geçiyor, Türkiye ile alay ediyorlar. Yazık ülkeme.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Türkiye’de ‘okudum’, Slovenya’da ‘okumadım’ dedi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabah saatlerinde havalimanında bir gazetecinin ...
Aşlık'tan önseçim centilmenliği ve Çam'a övgü seli
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık Twitter sayfasından attığı mesajla ...
CHP Uşak önseçiminden 'ekonomi' çıktı!
CHP'nin Uşak'taki ön seçiminde, üyeler tercihlerini yıllardır sürdürülen ...
 
Flaş! İşte CHP İstanbul’da kesin sonuçlar
İstanbul'da, CHP üyelerinin 7 Haziran'daki Genel Seçim'de yarışacak milletvekilli ...
AK Parti'de yeni 'Fuat Avni' sıkıntısı: Kim bu Başkentçi?
AK Parti'de 7 Haziran seçimleri öncesinde aday listelerine sızma girişimi ...
Flaş! Kılıçdaroğlu'ndan ilk önseçim mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin basın mensuplarına ...
 
Erdoğan'ın açıklamasına muhalefetten jet tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin seçim bildirgesini ...
Erdoğan’dan flaş açıklama: Seçim bildirgesini okudum ve…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmaları ve hükümetin seçim ...
Selvi Kılıçdaroğlu’ndan ‘Baykal’a komplo’ yorumu
CHP Genel Başkanı'nın eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ın genel başkanlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva