HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2023 Cuma - 12:20

Erdoğan: Taraf değil hakem konumundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe'de düzenlenen anma programında konuştu. Açıklamasında Yargıtay-AYM tartışmasına değinen Erdoğan, "Biz bu tartışmada taraf değil hakem konumundayız. Tartışmanın çözüm yeri Anayasa'dır. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında yaşanan tartışma yeni anayasa yapılması gerçeğini bir kez daha teyit etti. Gerekirse anayasa ve yasa değişiklikleri dahil tüm yöntemleri kullanarak, tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Taraf değil hakem konumundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle: Türkiye Yüzyılı'na adım attığımız bugünlerde ülkemizin büyümesi için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum. Anadolu topraklarındaki son devletimizin ilk asrını geride bıraktık. İstiklal bayrağı 1923'ten beri dalgalanıyor. Gazi Mustafa Kemal’in vasiyeti olan, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini, Milli Mücadele ruhuyla sürdürüyoruz. Türkiye demokrasi ve kalkınma yolculuğuna devam ediyor.

'TÜM DİKKATİMİZİ GÜÇLÜ TÜRKİYE YOLUNDA SEFERBER ETMEYE DEVAM EDİYORUZ'
21 yılda asırlara bedel kalkınma hamlesini gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Türkiye dün 'gardırop Atatürkçüleri', bugün de 'sosyal medya Atatürkçüleri' olarak ifade edebileceğimiz kesimden çok çekmiştir. Türkiye bu zihniyete rağmen önüne çıkan engelleri aşarak yoluna devam ediyor. Tüm dikkatimizi büyük ve güçlü Türkiye yolunda seferber etmeye devam ediyoruz.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARI
Dünyada yer alan krizlerin gerisinde sömürge yapıların güçleri var. Bütün dünyanın gözü önünde bir insanlık suçu yaşanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde İsrail Gazze'ye yönelik vahşi saldırılarını sürdürüyor. Doğmamış bebeklerden çocuklara, kadınlara ve erkeklere kadar giden canların hesabı elbette sorulacak. Nükleer silah kullanma tehditleriyle sabrımızı zorluyorlar. Bunlar önce insanlık suçu olarak sonra tarih önünde yargılanacaklar. Vatanlarını, canlarını koruma mücadelesi veren Gazzeliler başta, tüm Filistin halkının can, mal güvenliği sağlanana kadar hakkı söylemekten vazgeçmeyeceğiz.

'KAT ETTİĞİMİZ MESAFE ÇOK ÖNEMLİDİR'
Pek çok sınamayı hep beraber verdik. İstikbalimizi ve istiklalimizi hedef alan kirli ittifakların maskelerini teker teker düşürdük. Geldiğimiz noktada kat ettiğimiz mesafe çok önemlidir. Tüm terör örgütlerini ülke içinde faaliyet yürütemez hale getirdik. Her an enselerindeyiz. Suç örgütleriyle ve çetelerle mücadelemizi kararlı bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz.

'AB, TÜRKİYE'NİN KAPISINI ÇOK ÇALACAK'
AB içine düştüğü stratejik körlükten kurtulma umudunu giderek yitirmektedir. Umudunu giderek yitiren AB Türkiye'nin kapısını çok çalacak.

'TARAF DEĞİL HAKEMİZ'
Türkiye milli mücadele dönemi hariç milletin ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasaya hiç sahip olamadı. Yapılan onca değişikliğe rağmen güçler ayrılığı sorununun sürekli önümüze çıkıyor oluşu haklılığımızın ifadesidir.

Her kurum gibi yargı kurumlarının da kararları tartışılabilir. AYM'den Yargıtay'a ve Danıştay'a kadar katılmadığımız kararlar olmuştur. Türkiye'de hiçbir kurum eleştirilemez değildir ama bu defa farklı bir sorunla karşı karşıyayız. Anayasa, devlet başkanı sıfatıyla bize devlet organlarının uyumlu çalışmasını temin görevi vermektedir. Biz bu tartışmada taraf değil hakem konumundayız. Tartışmanın çözüm yeri Anayasa'dır. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında yaşanan tartışma yeni anayasa yapılması gerçeğini bir kez daha teyit etti.

'MESELEYE BİR HAL YOLU MUHAKKAK BULACAĞIZ'
Gerekirse anayasa ve yasa değişiklikleri dahil tüm yöntemleri kullanarak, tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız. Hem yüksek yargı kurumlarımızın temsilcileriyle hem yetkinliği herkesçe kabul edilen hukukçularımızla görüşerek, meseleye bir hal yolu muhakkak bulacağız."

 
Maden ihracatının yıldızları ödüllendirildi
 
Atatürk, Bornova'da Türk Halk Müziği konseri ile anıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 10 Kasım 2023 Cuma 13:00

Yargıya hakem!?.. Hayırlı işler...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan ‘ihanet’ ve ‘hançer’ sözlerine yanıt: Üzerimizde vebal yok!
CHP geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda İYİ Parti’ye ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan kurultay sonrası yerel seçim mesajı: Soyer göreve devam etmeli!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kurultay sürecini ...
Erdoğan Özel ile ilk kez tokalaştı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in genel ...
 
'AYM birçok yanlışları arka arkaya yapıyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları ...
İçişleri bütçesinde 22 yıl sonra bir ilk!
TBMM’deki İçişleri Bakanlığı bütçesinde 22 yıl sonra bir ilk yaşandı. ...
Başkan Saygılı'dan 10 Kasım mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk ...
 
Özel: Anayasaya kafa tutmak darbe girişimidir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yargı ve AK Parti içindeki bir ekibin, MHP'den ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Hançer' Olayı!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Hançer' Olayı!
Uçum'dan iddialara yanıt: Şiddetle reddediyorum
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva