HABERLER>POLİTİKA
16 Ağustos 2016 Salı - 16:08

Erdoğan: Tankların önüne yatanlar seçkinler değildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısında dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı'' ifadesini kullandı.

Erdoğan: Tankların önüne yatanlar seçkinler değildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve 70 ilin baro başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Randevu talebinin TBB'den geldiği öğrenildi.

''TANKLARIN ÖNÜNDE YATANLAR SEÇKİNLER DEĞİL BU ÜLKENİN ORTALAMA VATANDAŞIYDI''
Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, ''Darbeciler ne kadar vicdansız, ahlaksız, cani, şuursuz ise milletimiz o derece asil, dirayetli, cesur, kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir. Sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısında dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı'' ifadesini kullandı.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
''Türkiye Barolar Birliği FETÖ mensupları tarafından 15 Temmuz'da başlatılan darbe girişimi karşısında demokrasinin hukukun üstünlüğünün yanında yer almıştır. Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar; Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir. Ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele, ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. 15 Temmuz gecesi darbeciler karşılarında, milletimiz ve emniyet güçlerimiz ile savcılarıyla, hakimleriyle adalet teşkilatımızı da bulmuşlardır.

Gözaltı ve tutuklamalar tamamen hukuk kuralları içerisinde yürütülmüştür ve öyle devam etmektedir. 79 milyon tarihi bir sınavı alnının akı ile verdi. Darbeciler ne kadar vicdansız, ahlaksız, cani, şuursuz ise milletimiz o derece asil, dirayetli, cesur, kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir. Bugün geriye dönüp baktığımızda, Türkiye'nin yıllarca, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla, boş sözle, hamasetle ülkesine ve devletine sahip çıktığını iddia eden güya seçkinlerin istismarına maruz kaldığını fark ediyoruz. Ama 15 Temmuz'da darbeci teröristlerin silahları ölüm kusmaya başladığında, bu istismarcıların hiçbiri ortada yoktu. Sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısında dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı. 15 Temmuz gecesi hangi kökenden, meşrepten, siyasi görüşten olursa olsun Türk milletinin, 79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Hiç kimsenin bu iftihar verici görüntüye gölge düşürmeye hakkı yoktur.
Bakıyorsunuz Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor, bazı şeylerden endişe duyduklarını söylüyorlar. Önce çık gel bakalım burada, Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosunda ne olmuş, emniyet teşkilatında bombalanma neticesinde 53 emniyet görevlimiz nasıl şehit olmuş  Gel gör bakalım Cumhurbaşkanlığı Külliyesi nasıl vurulmuş, burada 6 şehit nasıl olmuş  Boğaz Köprüsü'nün üzerinde ve Kuleli Askeri Lisesinin orada 39 kişi nasıl şehit edilmiş  Gel bunları bir gör, yerinde incele, sana düşen görev budur. Ondan sonra da açıklamanı yap. Sadece duyduklarınla, aldığın haberlerle bu tür açıklamaları yaptığın zaman, kusura bakma sana saygı duyulmaz.

Bırakın darbe teşebbüsünü, şöyle bizdeki birkaç aylık PKK, DAİŞ terör eylemleri Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaşansın, idam cezasını da getirirler, kesintisiz olağanüstü hal de ilan ederler.

(Batılı devlet adamları) Telefonla aradıklarında da bizim halimizden ziyade darbecilerin durumlarını merak ettiklerini gördük. Bu da çok enteresan. FETÖ mensubu teröristlerin katlettiği 240 vatandaşımızın, yaraladığı 2 bin 195 kardeşimizin durumunu soran yok. Ama gözaltılar, tutuklamalar, görevden almalar niye ise pek ilgilerini çekiyor. Aslında batılı ülkelerin askerleri, diplomatları, gazetecileri zaman zaman gerçek niyetlerini ağızlarından kaçırmıyor değiller. Biz bunlara rağmen demokrasimize, özgürlüklerimize, hukuk devletimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Çünkü bu değerleri batılılar veya AB dayattığı için değil, milletimiz buna layık olduğu için savunuyor ve hayata geçiriyoruz.

Biliyoruz ki istiklalini ve istikbalini, dünyanın en modern silahlarıyla üzerine gelen darbecilere teslim etmeyen bu millet, Allah'tan başka hiçbir gücün karşısında eğilmez. Türk milleti, o gece kendisine baş eğdirebileceklerini sananların başlarına gök kubbeyi yıkmıştır.

TBB'nin uluslararası kongrede durumu anlatmak istemesine teşekkür ediyorum. Gerekli belgeleri de veririz. TBB'yi bu örnek dayanışma ziyaretinden dolayı bir kez daha tebrik ediyorum.''

 
O tartışmadan sonra ilk kez! Feyzioğlu: Sizleri duyunca...
 
PKK'lılar Avusturya'da devlet televizyonunu bastı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O tartışmadan sonra ilk kez! Feyzioğlu: Sizleri duyunca...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBB Başkanı Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul ...
CHP İzmir’in gençleri eğitime destek için kolları sıvadı!
İl Gençlik Kolları yaz döneminde bakıma ihtiyacı olan okulların tadilatını ...
Dervişoğlu’ndan sert tepki: Bizi de ihraç etsinler!
MHP’de Akşener için çıkan ihraç istemi kararının ardından kendisiyle birlikte ...
 
Yılmaz Erdoğan 'o talebi' Başbakan'a iletti
Sanatçı Yılmaz Erdoğan, Hakkari'nin ilçe olmaması konusundaki talebini ...
Yıldırım'dan çarpıcı 'idam' mesajı ve Jeffrey'e tepki!
Başbakan Yıldırım, darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam tartışmasıyla ...
MHP'de flaş Meral Akşener kararı!
MHP'de Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in, parti ...
 
Delican’dan ‘CHP’ mesajları: Yüksel’e destek, Güven’e yanıt!
AK Parti İl Başkanı, Yüksel’in istifasına üzüldüğünü söylerken, “Tabi ...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Oran’ın acı günü
Oran’ın babası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi, Çeşme Çakabey ...
Flaş! Kurtulmuş açıkladı: O kurum kapatıldı
Bakanlar Kurulu sonrası, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva