HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2024 Cumartesi - 08:24

Erdoğan, İzmir Büyükşehir'i hedef aldı: Körfez temizliğinde 'kimyasal' iddiası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyor. 30 ilçeli İzmir'de 25 AK Partili, 5 MHP'li belediye başkan adaylarının seçime girmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Biz İzmir'e efendi olmaya değil, bu şehrin hizmetkarı olmaya talibiz. Konak Tüneli'ni bu anlayışla açtık, deprem konutlarını bu anlayışla yaptık. Şu güzelim körfezi kokutup kimyasal madde ile o kokuyu bastırmaya çalışmaların bu şehre verecekleri bir şey yoktur" dedi.

Erdoğan, İzmir Büyükşehir i hedef aldı: Körfez temizliğinde  kimyasal  iddiası!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ -  AK Parti’de 31 Mart Yerel Seçimleri için devam eden hazırlık süreci tamamlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Hamza Dağ olarak belirlenmesinin ardından ilçe belediye başkan adayları bugün duyuruldu.

İZMİR ADAYLARI LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR ADAYI DAĞ: İZMİR 'YETER, BU ÇİLE BİTSİN' DİYOR!

İZMİR’İN 30 İLÇESİNDEKİ ADAYLARIN ÖZGEÇMİŞ RAPORU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak için bugün İzmir’e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Sabah saatlerinde merkez üssü İzmir açıkları olan 5.1 şiddetindeki depremden dolayı geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hamza Dağ kardeşimizin ardından bugün de ilçelerimizde aday göstereceğimiz isimleri açıklamak üzere bir aradayız.

Amacımız aday belirleme işlemlerini bitirerek tüm vaktimizi ve enerjimiz 31 Mart'ta sandıkları patlatmak için kullanmaktır.

"YILLARINI HEBA ETME DEVRİ SONA ERDİ"
Büyükşehir adaylarımız geliştirdikleri vizyon projelerini açıklamaya başladılar. 30 yıl önce belediyelerde aldığımız hizmet emanetini, şehirlerimizin çehresini değiştirerek bugüne kadar getirdik.

Türkiye'de artık sadece şovla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerin yıllarını heba etme devri sona erdi.

Ulaşımıyla, suyuyla, arıtmasıyla, çevresiyle, sosyal destekleriyle ülkemize yarışır belediyelerle geleceğin Türkiye'sine yürüyelim. Bunu da her yerde, her durumda şehrinin hizmetinde, insanımızın yanında yer alacak Cumhurbaşkanıyla, belediye başkanıyla sağlayabiliriz.

Bizim adaylarımız belediye başkanlığında oturan ama gözü ve gönlü başka yerde olanlardan olmayacaktır. Vatandaşlarımıza hak ettikleri eser ve hizmetlerle buluşturmayan belediye başkanlarından bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur.

Sayılı günleri öyle bir değerlendireceğiz ki kapısı çalınmadık hiçbir insanımızı bırakmayacağız. Adaylarımızla, teşkilatımızla, milletvekillerimizle sahada olacağız yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız.

"MÜCADELEMİZ BİTMEDİ"
Mücadelemiz düşmanı topraklarımızdan atmakla, İzmir'de denize dökmekle bitmedi. Emperyalist güçler destek verecek figüranları, maşaları daima buldular. Kimi bilerek, kimi bilmeyerek rol üstlenenler tarih önünde hak ettikleri notları almışlardır. Milletimiz bir İzmir sevdalısı rahmetli Menderes başta olmak üzere kendi adamlarının hatıralarını da kalbinin en mutena köşesine yerleştirmiştir.

AK Parti böyle bir dönem sonrası ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlenmiştir. Milletimiz 1970'li yıllardaki ideolojik kavgalardan, 1980'lerdeki darbeden, 1990'lardaki istikrarsızlıktan bunaldığı için, 2002 yılında AK Parti'yi tek başına iktidara getirerek nefes almak istemişti.

Hükümetimizin ilk dönemi sözlerimizi yerine getirmekle birlikte vesayet güçlerine karşı yürüttüğümüz mücadeleyle geçti. Ardından FETÖ ve PKK devreye sokularak vatanın bütünlüğü bozulmak, devletimiz ele geçirilmek istendi. Bu alçak saldırılara göğsümüzü siper ettik, bu hayasız akınları boşa çıkardık. Demokratik atılımlarımızı, kalkınma hamlelerimizi yerine getirdik.

"TÜRKİYE YÜZYILI YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ HIZLANDIRACAĞIZ"
Tüm bu süreçte 17 defa milletimizin huzuruna çıktık. Her biri tarihi imtihan olan seçimlerin tamamından da sandıktan alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Şimdi 18'inci seçimimize hazırlanıyoruz. Milletimizin desteğiyle bu seçimleri de başarıyla tamamlayıp Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü hızlandıracağız.

Güçlenen Türkiye sebebiyle dünyada olan hiçbir meseleye gözümüzü kapatma lüksüne sahip değiliz. Rusya-Ukrayna savaşının barışla sonuçlanması için gösterdiğimiz gayretin sebebinde bir hakikat var. Ortaasya'dan güney Asya'ya, Avrupa'dan Afrika'ya kadar kapsamlı ilişkiler ağının gerisinde bu hakikat var. Filistinlilere yapılan katliamlara karşı en üst perden gösterdiğimiz tepkinin gerisinde aynı hakikat var.

Uluslararası Adalet Divanı'nın dün aldığı karar 'Dünya 5'ten büyüktür' haykırışımızın aksi sedasıdır. İsrail'i bir kez daha uluslararası toplumun sesine kulak vererek, katliamlarını durdurmaya çağırıyoruz.

Türkiye'nin sadece kendi topraklarından ibaret bir güç olmadığını hala anlamayanlar var. Şayet biz kendi topraklarımızla sınırlı kalsaydık, bizi bu coğrafyadan 40 defa kazıyıp atmışlardı. Her kim aksini iddia ediyorsa, bu ülkenin içe kapanmasını istiyorsa ardında ya bir ihanet ya bir sefil ya bir gaflet vardır. Biz kimin ne dediğine değil, milletimizin ne istediğine bakacağız.

"İZMİR'E EFENDİ OLMAYA DEĞİL, HİZMETKAR OLMAYA TALİBİZ"
Türkiye Yüzyılı'nın inşasını da aynı anlayışla yürüteceğiz. Bu süreçte İzmir'in bize vereceği desteği çok önemli görüyoruz. İzmirliyle aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. Ne İzmir ne İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşanların gayesi, İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmektir.

İzmir Körfezi'nin hali nedir ya? Kokudan geçemiyoruz. Bir zamanlar İstanbul'da Haliç böyleydi. Haliç'i bu pisliklerden biz kurtardık. Şu andaki zat göreve geldi, tekrar Haliç eski haline dönmeye başladı. İzmir'in ilçelerinin, sokaklarının hali ortada. Şu güzelim körfezi kokutup kimyasal madde ile o kokuyu bastırmaya çalışmaların bu şehre verecekleri bir şey yoktur.

Biz İzmir'e efendi olmaya değil, bu şehrin hizmetkarı olmaya talibiz. Konak Tüneli'ni bu anlayışla açtık, deprem konutlarını bu anlayışla yaptık. Bunlar da darbecilikle övünmekten, ecdada ve insanımızın değerlerine küfretmeye kadar her türlü rezillik var. Bu rezilliklerini Atatürk'ün silueti altında gizleyeceklerini sananlar 31 Mart'ta hak ettikleri dersi alacaklardır.

HAMZA DAĞ BAŞKANIMIZLA İZMİR’İMİZDEKİ FETRET DEVRİNİ SONLANDIRACAĞIZ!
AK Parti İzmir Başkanı Bilal Saygılı programda yaptığı konuşmada “sözlerime Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin ifadeleriyle başlamak istiyorum. İnsan şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönlünde her ne var ise şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri Gülistan olur! Kararlıyız… İnşallah hemşerilerimizin desteği ve teveccühü ile İzmir’imizi Gerçek Belediyecilikle buluşturarak Gülistan’a dönüştüreceğiz! Bu şehrin insanına etkin bir şekilde hizmet etmek ve sorunlarını çözmek boynumuzun borcudur. Çünkü Bizler; “Şeref-ülmekanbil mekin”… “Bir şehri aziz kılan; o şehrin sakinleridir.” Diyen ecdadın torunlarıyız. Güzel İzmir; Canım İzmir… Göğsümüzde nefes, gözümüzde güneştir İzmir… İzmir bizim memleketimiz... Çaresiz değil. Çaresi gönül belediyeciliğinde… Dağında yeniden bir çiçek göverecekse; suyu bizde… Mezbeleye dönen sokakları ağaracaksa; Balçığa sıvanmış denizi maviye dönecekse formülü bizde… Bu yıkık, bu mekruh çehresi değişecekse aksiyon planı bizde… AK Parti’nin millet… İlle de millet diyen azminde... AK Parti’nin hizmet ille de hizmet diyen yolunda Cumhur İttifakı’nın hizmet ittifakı anlayışında Hamza Dağ Başkanımızla İzmir’imizdeki fetret devrini sonlandıracağız! Referansımız; liderimizin 25 yıl önce İstanbul’dan meşalesini yaktığı belediyecilik anlayışıdır” dedi.

KASAPOĞLU: EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERECEĞİZ
Programda konuşma yapan İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, “30 ilçesi ve büyükşehir ile bu güzel şehre hizmet için bugün bir yola çıkıyoruz. İnşallah tıpkı bugünkü gibi el ele gönül gönüle vereceğiz ve 31 Mart gecesi eser, hizmet sancağımızı İzmir'in en yüksek yerinde birlikte dalgalandıracağız. O ana kadar durmadan, yorulmadan inançla, gayretle ve aşkla koşacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Zaferimiz kutlu olsun” dedi.

TOPLANTIDAN NOTLAR
Toplantının yapıldığı salonda "Reis, güç verdiğin kadınlar dağ gibi burada" pankartı, "Hazırız, kararlıyız", "Biz İzmir'iz, başarabiliriz" yazılarıyla AK Parti ve Türkiye Yüzyılı amblemleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 30 ilçe belediye başkan adayını alfabetik sıraya göre çağırarak tanıttı.

Toplantıya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti ve MHP il başkanları ile milletvekilleri de katıldı.

 
İzmir'de bir deprem daha!
 
Güneş enerji santrali dikilecekti... Bakanlık'tan koruma kalkanı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut. 28 Ocak 2024 Pazar 11:28

Trol chp liler hala aynı kafa. İzmir önce bu pisliklerden kurtulmalı. Bunlar kazanamazsa her türlü çirkefliği yapar.

Yorumu oyla      2      3  
Busezon 28 Ocak 2024 Pazar 07:52

Sevgili Reis adeta izmiri kazanmamak için acaip bir aday koydu izmire.... ?????????? Hadi istanbul ve Ankara için gerçekten adaylar süper tamam... Ama izmir ne alakala? Başka aday,mı yoktu.... ??????????

Yorumu oyla      4      3  
Fuat 28 Ocak 2024 Pazar 00:31

Tayyip doğru söylemiş chp İzmiri sömürdü nasıl olsa oy garanti kim olsa aday olur çalışması na gerek yok AKP gelecek göreceksiniz biz AKP ye oy atacaz dünyada olmaz işler olacak demek

Yorumu oyla      3      6  
Lombak 27 Ocak 2024 Cumartesi 22:45

Kronik sorunların çeyrek asırdır çözülmemesinin hiçbir makul açıklaması olamaz. Bu yerel seçimde Chp'den seçmen hesabını soracak.

Yorumu oyla      6      9  
Gavur İzmirli 27 Ocak 2024 Cumartesi 21:11

Bunlar diye hitap edilen halk bilir kime oy vereceğini.Türkiye geneline bakarsak yoksulluk,işsizlik,zamlar,eğitimdeki durum ortada...Önce devlet işlerini halledin de daha sonra belediyecikle ilgili yorumlar yapın.Hicbir dönem akp adayına oy vermeyen gavur IZMIR yine bilir kime oy verecegini...Boş hayeller kurmayın...

Yorumu oyla      7      4  
Kalın kafa 27 Ocak 2024 Cumartesi 17:09

Trafik korkuunç. Arkadaş Halkapınar şart mı? Daha uygun bir yer olsa daha iyi olur.

Yorumu oyla      9      2  
otogar 27 Ocak 2024 Cumartesi 16:45

Otogar Metrosu bitti değil mi?

Yorumu oyla      12      3  
VATANDAŞ 27 Ocak 2024 Cumartesi 16:18

SAYIN BAŞKAN ÇÖP ÇUKUR KOKU DEMİŞTİ. SAYIN SOYERDE EVET HAKLI AMA DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORUZ DEDİ. MALESEF İZMİRDE 25 YILDIR BOŞ VAATLER VAR. SENE OLMUŞ 2024 HALA KOKAN GECEKONDULAŞAN BİR ŞEHİR VAR

Yorumu oyla      8      11  
öz izmirli 27 Ocak 2024 Cumartesi 16:16

İNŞALLAH BU SEÇİMDE CHP KAYBEDECEK. İZMİRDE PARTİ DEĞİŞİMİ ŞART. TROL DEĞİLİM ATATÜRKÇÜ VE GÖÇMEN BİRİYİM. GÜZEL İZMİR HÜKÜMET DESTEĞİ VE İYİ BİR KADROYLA GERÇEKTEN GÜZEL İZMİR OLSUN. NOKTA

Yorumu oyla      10      12  
İzmrli 27 Ocak 2024 Cumartesi 16:08

İzmirliler bu eleştirilere sen git kumda oyna derler.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözler pazartesiye çevrildi... İzmir için özel PM kararı!
CHP, İzmir adaylarını belirlemek için pazartesi günü bir araya gelecek.
CHP İzmir'de üç ismin adaylığı masada... DEM Parti ile ittifak mı olacak?
Yerel seçimler için süre azalırken CHP'de aday belirsizliği devam ediyor. ...
CHP'nin İstanbul ilçe adayları açıklandı
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin kesinleşen İstanbul ilçe adaylarını duyurdu.
 
AK Parti İzmir’de 30 ilçenin adayları belli oldu!
AK Parti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Hamza Dağ’ı belirlemesinin ...
Bakan Kacır: Biz gelecekte uzayda söz sahibi olacağız
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bir yandan roket teknolojilerini ...
İş birliği mesajı: Kapıyı kapatmış değiliz!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Eğer olur da herhangi bir ilçemizden ...
 
CHP’nin Antalya adayı Muhittin Böcek oldu
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya adayı, edinilen bilgilere göre mevcut ...
Zehir zemberek açıklamalar: Kıyım yapılıyor!
15 yıldır CHP'nin Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi, partisinden ...
'Zap'a ulaşmamız, örgütte paniği artırdı'
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Teröristlerin kalbi olan Zap'a ulaşmamız, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva